Followers

Wednesday, September 9, 2015

My first outing during recovery

Hi again allsss.
Eh! muncul lagi entry baru ye? Ha ha ha
Dis is wut we call as BOREDOM!
Selalunya time2 mcm ni I tengah bergaduh dgn Young-Lady sbb kacau I nak tidokan Young-Man.
Now dia xde...tak sampai 10 minit tidokan, Young-Man dah pun terlelap.
Then I blank xtau nak buat apa.
My mom and dad mmg jenis tido awal coz diorang bangun awal gila.
I pulak selalunya lepas subuh mesti nak tido balik, xtau knp. (malas sebenarnya. kah kah kah)
So...I hadap la TV sorang2.
Sumtimes rancangan TV pun xmenarik perhatian sgt khenn.
Buat I terasa gatal nak menaip pulak.
Meh la baca bebelan I ye guys. Huk huk huk


Last month...on da week of our National Day, me and my family went to KL.
We were attending my cousin's wedding at Dewan Perdana Felda.
By all means MakUda I dah lega lah coz all his children now are married.
Mak Uda I kata berbakul jgk doa dia panjatkan utk daughter dia yg sorang ni.
Alhamdulillah...makbul, dah xpening2 lagi with choices.
Ye lah, org comey...ramai yg berkenan.
Kemain susah dia nak decide which one is da best. 
Sampaikan MakUda I pun ikut pening sekali tgk anak dia pening.
Acaner???
Apa pun tahniah Kak Yan, semuanya dah selamat.
And Bali for a honeymmoon? Nice pick cuzzy.







It was my 1st family outing after surgery.
And I got soooo many compliments from all my relatives telling me dat I look healthy.
Well, I am...and I feel awesome.
Thank God I got better each day.
Sadly I couldn't wait long as Young-Man started to show signs of discomfort.
Duduk dalam Dewan, bila band gamelan start perform harus bergema.
Terpaksalah we all mintak diri early than the others.
So a bunch of relatives yg sampai lewat sikit xdpt lah we all nak jumpa.
Nak jumpa pengantin pun xsempat uolllsss! 
We stayed at The Zone Residences coz da next day mudah nak ke Keramat utk majlis belah pihak lelaki pulak.



Settle hantar pengantin, family yg lain masing2 back to their hometown lah.
While my family bermalam sehari lagi at my Paksu's house at Bukit Jelutong.
Bila I update location through my Insta, xsemena2 dpt message.
One of my Umrah's buddy expressed her wish to meet us.
This lovely girl is still single and I dah anggap mcm adik I sendiri.
Si Azreen ni dulu rapat sgt dgn Young-Lady, so she wanted to meet her again badly.
And she also wanted to meet my Young-Man yg I simpan dlm perut time kitorang buat Umrah sama2 dulu.
Happy betul I rasa dpt jumpa lagi adik I yg sorang tu.
Terasa rindu pulak nak Umrah together2 lagi.
   

2 comments:

Laura Azura Zainal said...

Alhamdulillah. U really look healthy. Hehe

Nora Karim said...

alahai sweetnya baby... dah nama pun baby kan sure tak berapa suka/rimas bila dah ramai2 tu...