Followers

Monday, June 1, 2015

Honey, will you cook like the old days? Hu hu

Assalamualaikum guys. 
Well, looks like for a few months I'll be writing using my Note at dis freakin early morning lah npknya.
It's not easy to write using ur phone khenn.
Seriously...S pen pun tidak membantu. ~sigh!
Time2 mcm ni la hero I bangun mintak susu n I will change his diaper tros.
In fact, he actually will wake his Ummi up in 1 or 2 hrs everytime to have his milk.
Bermata panda? Op kos okeyh! Rasa dizzy giler coz I was free from all dis sleeping disorder for like 4 years.
Lama tuuuu. 😭😭😭
But da great part is bila Young-Man selalu mintak susu, I dah dpt balik berat I sebelum pregnant.
Happy giler I rasa when I manage to wear my old jeans. ~yiehaa!
So yeah...hard works paid off.

I sebenarnya baru je 6hari balik JB.
Selama tempoh berpantang I duduk with my parents at Kluang.
So Husbeast lah yg uruskan Young-Lady with her school and needs.
I pulak uruskan Young-Man like all mom of newborn should.
Bila Husbeast dpt tau aje I ikut my mom and dad pegi shopping lepas 2minggu habis pantang...he asked to bring me home. He he he
Bukan I taknak balik,but staying with my parents mmg seronok. 
They basically treat me like a princess kot. ~ngeee!!
But when da man of ur life dah panggil balik...I need to balik lah.

And guess wut, because I'm da one who cook while staying at my parents right after habis pantang...he kinda ask me to do da same back at our home. 
Da thing is...dah terlalu lama sebenarnya I tak masak tau you guys.
Sebelum I tau I pregnant lagi I mula rasa mcm xsuka betul nak masak.
I don't know why masa tu menyampah gila tgk dapur.
Obviously masa tu mmg xtau pun dah pregnant coz I tau pun usia kandungan dah masuk 3 bln.
So mmg Husbeast terpaksa tapau atau bwk we all keluar makan.
I tak mabuk pun cuma I tak suka nak masak.

Masa tu Husbeast dah pikir pelik2 dah pasal I.
Dia rasa I dah berubah la, started to hate him la, siap cari punca sape pengaruh I sampai berubah sikap masak ikan bilis pun xmau. Hak hak hak
Rupanya pembawakan uolllsss. After bersalin...I suka je masak mcm biasa. 😁
Siap ada bonus lagi.
If before dis I was allergic to seafood...sepanjang mengandung I takde langsung masalah tu.
And now...dah lepas pantang pun bila I try makan seafood nothing shows on my skin.

I tanya doc...possible ke to be free from allergy yg dah berkurun I deritai. Eceh!
He said it's a normal situation sbb pregnant can change ur hormone for a lifetime.
So it's like a yayy to me coz I can enjoy shrimp, squid, muscles and everything from da sea. 😆
Pak Incik tak makan xpe, I boleh makan semua.
Cuma rasa kekok nak membeli seafood sbb seumo hidup xpnh herankan semua benda tu kat pasar. Hi hi
I guess ada jugak part of my late pregnancy yang memberi kebaikan.

Request awal2 lagi sebelum dia amik I bawak balik JB hari tu. I pun apa lagi...kalau nk I masak equipment kena cukup. So I pun request la macam2. Ha ha ha

Hari rabu Husbeast amik I(dah xmenyabo tunggu weekend). Hari khamis we all pi shopping barang dapur. Hari jumaat I start masak our dinner. Sambal lonteh, pucuk kacang goreng & gulai nenas ikan kurau.

Ini plak lauk semalam. Telur bistik, ayam masak taucu & terung kicap berlada. Today I tak masak coz we all keluar berjimba2. 😉