Followers

Saturday, May 30, 2015

Our new family member!

Assalamualaikum semua...
Wah! Lamanya I tak bersiaran. 😅
Fyi, I dah pun selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada 27 March yg lepas.
Premature...but healthy...alhamdulillah.
Macam mana boleh bersalin awal?
Don't ask me guys coz I've no idea of why he wanted to be out dat bad.
Everything happened so fast... I sakit nak bersalin dlm setengah jam sahaja.
And da next thing I know... he's out.
Doc pun dtg tergesa2 sempat sarung baju surgery...duduk...then tros sambut baby.
How cool is dat? 😂😂😂
Even Husbeast pun sampai around 10mins before deliver.
Dia pun terpinga2 sbb dtg2 je nurse tgh kecoh siapkan apa yg patut dlm labour room.
And da funniest part was...because he's in shock...he came to me lepastu picit kpl I. Kah! Kah! Kah!
I yg tgh menahan contraction pun jadi pelik.
Why picit kepala ek?
Bukan sepatutnya dia genggam tgn I and urut2 belakang bdn or sumthing similar to dat ke? 
Apa pun semuanya berakhir dgn selamat.

Sebenarnya seminggu sebelum deliver I dah pun berkampung di wad KPJ JB.
Sebab jalan I tiba2 bukak sampai 3cm.
And because of dat...my doc want me to rest on bed to prevent any further opening.
After a week, bila dia dah puas hati and I was free from contraction...dia bagi la I balik.
Masa tu around 10pm. I happy gila sbb dh lama sgt duduk hospital khenn.
Lepas bincang dgn hubby tomorrow when n how nak gerak balik semua...dia pun mintak diri.
Sebab dah hampir 12am, kesiankan Young-Lady duk tunggu kat umah atok sampai tertido2.
Lepas je Husbeast balik...I terasa mcm nak membuang. Ha ha
So I did...and nothing unusual pun spjg masa I kat dlm toilet.
Done with dat I pun siap2 nak tido and tiba2 terasa lagi mcm nak membuang.
But dis time, it's quite painful n sharp.
I tgk jam...it was 12.25am.
I wassap Husbeast telling him dat I have dis funny feeling mcm nak bersalin.
Dia terkejut and told me to count da gap of da pain dat I had.
But seriously...masa tu I dah xpandai nak kira...berterabur je I rasa.
I told him to come coz da pain was starting to make me feel uncomfortable. 😨

I tekan loceng emergency and nurses came to my room.
I said I'm in great pain so they all bwk I ke labour room.
One of da nurses mula lah seluk2 to check my servix and guess wut?
It was 10cm already and they all semua kelam kabut terlari sana sini preparing everything.
I sakit...sakit jugak, tapi I pun mcm blur2 gak tgk they all semua pucat lesi.
Sampai la I rasa mcm sumthing is pushing me down there. 😣
Okeyh time tu mmg sakit giler!
I cakap dgn nurse I dah xtahan and they ask me to breath in breath out.
Masing2 pujuk I not to push sampai doc sampai.
Bila ada sumone entered da room I dah ready nak push sbb I ingat doc. 
Rupanya Husbeast masuk dgn terpinga2. Terpaksa tahan lagi. 
Few minute later...doc masuk and duduk sepantas kilat nak sambut baby.
And all da nurses sama2 suh I push.
2 kali push...and my son pun lahir. Pheww!
The exact time was at 1.06am in da morning.
Eventho cuma setengah jam aje I tetap penat okeyh! Hu hu
Nurse bagi I panadol and suruh I rehat...I terlelap dgn sgt mudah.
And when I woke up around 5am sbb nurse nak check bp...I tgk husbeast pun lelap sama teman I dlm bilik.
Because baby is premature...they took him to their nursery so...mmg bkn I la yg babysit.
So I got plenty of time to rest. 😥

I thought dulu I bersalinkan Young-Lady dah senang sgt dah. 
Sbb I menanggung sakit dlm 1jam lebih je.
Duduk dlm labour room sampai 3jam siap boleh tido lagi. Kih kih kih
Then suddenly terbangun sbb rasa sakit yg hazab sgt bila kpl baby dh kat bwh. 
Masa tu pun doc kelam kabut jugak panggil nurse sbb dia sorang je kat labour room tu dok monitor I.
Rupanya my son lagi hebat minimizekan rasa sakit so Ummi dia xperlu tanggung derita lama2. Ewah!  😁
Alhamdulillah...syukur sgt2 urusan bersalin I mudah for both children.
And now I dah ada sepasang...I rasa cukuplah.
I dah puas hati dgn rezeki yg Allah bagi.
Skang nak tempuh fasa tak tido malam pulak. Alahai....
Semoga I tabah bermata panda for a few months. 😩

My son... Muhammad Abdullah Bin Khairul Faizal. Name was given solely by Husbeast. But I think dat's da best name ever! 😊