Followers

Wednesday, December 11, 2013

I'm never gonna shrink, am I? T__T

Omaigod! I'm gaining weight again.
Tak berani I nak get on my scale to look at how much kilo yang I dah tambah lagi.
So kalau I belum timbang, macam mana I tau yang I makin gemuk is it?
Since last week I asek mengemas cupboard aje tak berenti, jumpa lah some of baju2 yang duduknya tersorok.
Dah lama tak pakai khenn, kinda miss them lah kononnya.
Malam tadi I iron lah one of them untuk pakai pergi office hari ni.
Tapi bila I sarung baju tu pagi tadi...Ah sudah!
Sendat dimana2 uollsss! Nak iron yang lain memang Mak Jemah tak sempat.

Kemain confident lagi takmo try dulu last night, hamik!
Juling mata Husbeast tengok I masuk kereta since he decided to send me to work today.
While in da car I diam aje...dia pun diam.
Tapi bila dah sampai, time I salam dia before turun kereta he told me not to wear it again.
With a frowny face tau! ~nanges!
Few months ago dah forbid me from wearing my kurung moden.
Now ni ada dua helai baju of da same kind yang I pakai tadi will be omitted selagi I tak kurus.
Kesian I kan? Stress jadinya my day today. T__T
Harusss dis week I ajak dia shopping kain ela to replace all those kurung yang dia dah ban. kih kih kih

sedih2 sebab dah debab pun tetap kena masak for dinner. bila dah masak tu, takkan I nak tengok aje they all makan betul tak? without a doubt lah I akan join sekali. kejam betul my other half ni kan? ayam halia simple with fried broccoli + peas.

after dinner ada yang bunyi mintak dates muffin. bila baby besar dah request, baby kecik pun tak ketinggalan drooling over her fave choc-chips muffin. macam biasalah, I will have to bake both of them.

 again, takkan lah I nak pandang sepi aje those scrumptious home made muffins tu aite? I'm hungry just by looking at it. camno? ~alasan!

Tadi I dah siap2 iron antara baju paling besar yang I ada.
Well, kena lah taat khenn...in order to accomplish my mission of making him buy me lots of new fabric.
Eh??? Hak hak hak 


4 comments:

IndaMarya said...

samala dgn I.now dok pulun exercise to cut down a few kilos seblum sekolah buka ..he he

ummiross said...

hehe..betul kan..bila dah try baju lama dan terasa sendat, baru sedar badan kita naik kan, ummi pun macam tu juga. Jeles tengok muffin tu, rasa nak kidnap sebiji dua, hihi..

lovely said...

sedapnyer....

Laura Azura Zainal said...

wahhhhhhh, nampak sangat sedapppppppppppppp.... meleleh ailio ai..