Followers

Thursday, November 14, 2013

'too healthy' trauma.

Dis morning I bagi my sis (kak Dewi) rasa sheperd's pie.
Masa jumpa tu sempat pulak dia sound whoever yang ckp I ni dah gemuk is rabun. 
Walaupun I tau dia puji sebab sheperd's pie berada di tangan, masih jugak kembang kempis hidung I ni dengar. ~hadoii!
Tapi tak sampai pun 12 jam rasa happy I ranap begitu sahaja.
I'm gaining weight tau kakak! ~you know who you are.
So your compliment was not valid.
Well, I believe da syndrome started three weeks ago but Husbeast insist it was since three months ago. T__T
My problem is...I could not stop eating! ~pengsan!
I tak tau lah kenapa, tapi sangat susah untuk I disiplinkan diri from eating too much.
Hari tu dah janji malam nak catu makan kan?
Tapi bila siang...kemain luas pulak mulut I ni ngap macam2. ~hadeh! 
Baru dua hari lepas kot I timbang, masih lagi 55kg. 
Sebab siang dah kena puji, sampai rumah aje scale dulu yang I cari. 
Tapi tadi timbang dah jadi 57kg pulak...biar betul??? (pfft!)
Takut punya pasal, sejak balik dari office sampai la ni I tak sentuh makanan. 
Togak ayaq putih ja. ~kesian khenn.
Budget those extra 2kg boleh hilang lah kot.
So, sumone tu bising tak berenti suruh I suap jugak sesudu dua nasi untuk alas perut katanya.
Alas perut? Dia tak tau dekat office hari ni I makan dah macam dugong. ~nanges!
Baju dah banyak yang sendat, kurung moden memang tak penah lepas inspection from my partner skang ni.
His reason will be...it's too sexy.
BUT! I honestly think dat they shrink. ~in denial. (aarrrggghhh!)
From 54-55 I'm now up to 57!!!
Only 3kg away from 60 okeyh...tolong la picit kepala I ni. *__*
Terasa nak pitam tiba2.  (-_-)

dah la everyday bawak bekal, memang I dah tak penah penat atur langkah pegi cari breakfast lagi now ni. segalanya di depan mata. yang tak menahan tu tak pernah sebekas aje. sebab takut after 2pm kang sasau menanggung lapar. macam ni pun I still ada hati lagi nak kurus ek? kih kih kih

today lagi dahsyaaattttt! dah la bawak bekal, pegi beli pulak sandwich and lasagna from two different colleague. lepastu sebok nak gelap mata bila tgk jarum penimbang go up to 57 khenn. ~duhh!

 nak pitam macam mana pun kena jugak bersilat kat dapur to prepare for dinner. kalau tak, bukan I sorang aje yang pitam...takut ada ada jugak yang ikut pitam sebab tak cukup makan. so I need to make sure they all dah kenyang baru boleh meratap sendu diri depan cermin lama2 dengan muka lara thinking of how to get back in shape. ~ceh!

Starting from tomorrow I nak bawak satu bekal aje pegi keje.
Kalau agak2 lapar, I nak buat hot milo to ease my tank.
Kalau masih jugak lapar...I nak order lasagna again from si cantik Dina. Eh??? hak hak hak. ~matiklaaaaa! 


1 comment:

LYAfrina said...

hihi.. dah semuanyer sedap2..camnerla nak tahan nafsu kan..
pela..slagi sihat ni la.. makan je apa y kita nak...