Followers

Monday, November 18, 2013

sweet and savoury.

Busy mengemas bilik tetamu since tokey perabut dah confirm nak hantar barang on Saturday.
Yang pelik tu, makin dikemas makin pening pulak I jadinya.
Tak habis2 mengemas sejak last week, banyak barang rupanya.
Lepak sungguh mak jemah rasa okeyh!
So, memang tak sempat nak snap dishes or wutsoever.
On weekend my parents were at my house to spend a night after attending majlis kahwin their fren's son at Pontian.
Busy berdouble-double!
Semalam I tak masak, dapatlah jugak buat cinnamon & sugar pull apart bread.
My first attempt of baking dis kind of bread was minus da cinnamon powder.
But yesterday...I decided to make it in its traditional way.
Well, as expected...I'm the only person who could savor its unique earthy kind of taste.
Dalam pada tak minat pun sampai hari ni Husbeast still mengadap.
And I did make a loaf of ordinary sweet pull apart bread as well for my Young-Lady.
Kalau tak...memang tak senang lah hidup I. T__T

tak semua orang suka dat strong cinnamon taste in their food aite? but when it's melted with sugar/brown sugar da taste is soooo heavenly. trust me, you couldn't stop urself from wanting more.

da cinnamon itself will form a delicious crusty layer in between bread. sangat sedap makan panas2 dengan teh o kurang manis. I dah tak pandang nasi dah kalau dapat ni. hi hi hi

And I think I won't be updating anything until Saturday.
Need to pay attention on our current matters.
Kang ada pakcik jegil bijik mata dia kat I pulak.
Ye lah, dia sebok mengemas bilik...I plak sebok mengemas blog.
Tak pasal2 I kena sound nanti. ~haih!


3 comments:

ashra said...

hehe..kitaorang laki bini sgt suka bila ada campuran cinnamon lagi dalam pastry..
sedapkan...

tetiba ngidam laks...ahaks...
red rose ni....notilah! =p buatkan saya terliur..hehe

ummiross said...

sedap ni RH, kalau makan panas2 lagilah kan.

Selamat menjadi pembantu yang baik, selamat mengemas hehe..

IndaMarya said...

hantaq mai Perlih se bekas? he he.nice baking.vry tempting.