Followers

Sunday, November 3, 2013

1st, dull skin...now, chubby. T__T

I dah semakin malas nak update my blog ni.
Terasa payah sungguh nak mengadap pc after dinner dis few days.
Then tak pasal2 tadi my neighbor tego dat I look a bit chubby than before.
A bit? Not too much kan? Tak kot...I rasa still ok ni. (ayat sedapkan hati)
But when I get in da house aje, memang lah da scale was da first thing yang I cari.
OUH EM GEE!!! She's wrong! Absolutely wrong.
I'm not chubby...but I'm FAT! 
F.A.T with capital letters all da way. ~nanges!
Apa nak buat ni?
No wonder la asal lepas dinner aje malas.
My body is busy with 'fat farming' rupanya. ~sob! sob!
As always lah khenn bila tanya Hubby tercinta, manjang 'tak' aje.
So I decided to stop taking dinner starting next week.
Why next week?
Sebab dis week I plan nak buat cake in dis coming holiday (Awal Muharram).
Kalau buat lah...kalau tak buat pun, still have to wait.
Coz I'm not ready to starve myself before sleep. ~pitam!
Yeah, I know...I'll never be able to be slimmer dis way.
Takpelah, next year I cuba...mana tau dah ready khenn. hak hak hak

Saturday

 I made sandwich for breakfast. sandwich kosong aje, tapi sebab dah lama tak buat sardin ni...terasa sedap pulak. habis sebuku roti we all kejekan. walaupun I yang ditegur dah chubby, Husbeast still a winner dalam bab2 makan. he was da one yang habiskan sardin I. hi hi hi

 I masak lunch lewat coz everybody was full makan sandwich sampai ke noon. at 3.30 baru ada suara mintak nasi. so, kena masak jugak lah. kata nak masuk syurga khenn (mata keatas). I made ayam goreng halia since fridge dah hampir kosong with ingredients. hu hu hu

veges pun I habiskan every batch yang ada. to make it look luxurious, I grilled some potato wedges to add them together. takdelah kosong aje. looks like potato salad aite? sedap hoccay! seronok I coz I didn't have to cook for dinner dah. ~yippieee!

 Sunday
 weekend kalau dah duduk rumah memang ada lah yang mintak nasi lemak. it's like their 'must have' dish. seharian nasi lemak pun ok. I aje yang tak ok dari pagi sampai malam makan benda ni. ~hadeh!

 we need to top up our groceries since everything pun dah tinggal ciput. so Husbeast took us to Jusco Bukit Indah. but there were too many people yang sibuk membeli keperluan dapur juga. we all beli yang penting2 aje and decided to shop again in a few days later.

 looking at dis pic...I memang dah chubby. but Husbeast insist dat I look prettier dis way. ni yang I malas kalau dia dah puji2 ni. camno nak diet kalau cenggitu? ~alasan! T__T

 Husbeast took us for an early dinner at Nando's. his wife asek cakap tak nak makan malam khenn...so dia bawak we all makan before sunset. I tak nak okeyh, dia yang paksa. I couldn't do anything. makan ajelah since dah order. kih kih kih.

 tapi I share dengan Young-Lady. she ate da chiken quite a lot. and dat grilled corn was all hers. kira sikit jugaklah I makan kan? 

 at night I baked two kind of muffins. one batch were the ordinary plain dates muffin.

 and another batch with delicious streusel topping. baking is like an addiction to me. kalau dah lama tak bake, mula lah tak senang duduk. so bila Young-Lady start mintak aje...I terus buat dengan senang hati. mimpi aje lah nak kurus kalau macam ni. ~pengsan!


3 comments:

Kesuma Angsana said...

hehehe kalau dah makan sedap2 cenggini mestilah chubby eh eh comel !

IndaMarya said...

ha? malam mkn lagi ? ayoyo adik manis..mcm mana mau kurus. he he.actually makan la brapa kali pun as long as you take it in small portion..tak pa.

ANIM said...

heeee...
jangan kurus sangatle..tak nampak pipi berseri bila tersenyum cam gambar tu