Followers

Wednesday, October 23, 2013

she's now a sandwich master!

Now ni I jadi pelanggan tetap saudagar sandwich at my office.
Sandwich dia...Peehhh!!! Memang terbaik.
Sedap manjang, tak pernahnya tak sedap.
I would always ask her to keep a pack for me da day before.
Or else memang tak merasa la jawabnya.
Kena berebut2 with so many hungry sharks in the library.
I tak sanggup gigit jari sebab lambat.
Entah apa agaknya yang dia letak dalam sandwich dia tu?
It became so famous sampai sehari dia tak bawak, everybody's face will be long till 10 am. kih kih kih
Seriously hari2 dok mengadap pun tak muak2.

Yesterday, she told me dat she wanted to try her old recipe.
Siap try dulu bagi her husband makan for tea time and whatsapp me da pic.
Dah lulus tapisan baru dia berani nak berjual.
But yeah kalau dah dia yang buat, in just 15-20 mins of time dah langsai.
Hebat tak hebat la penangan sandwich makcik sorang tu.
Nasib baik lah I awal2 dah chop sebekas.
Coz after dat I nak beli lagi...dah selamat! hak hak hak.
Fyza oooiii! Sila lah buat 4 bantal roti everyday coz 2 bantal memang tak pernah cukup.
Sampai ke petang bernanah telinga asek dengo orang tanya 'sandwich ada lagi ke tak?' ~pitam!



makcik tu cuma tunjuk gambo inti aje pun I dah kecur. saje jek buat I resah gelisah menantikan sandwich gulung dia tu. ~cis!

dis was da fried roll sandwich. sedap okeyh! tak sempat pun nak beli packet kedua. selalunya she sell the ordinary tuna sandwiches aje but with super delicious taste. pada I dua2 pun sedap. sape tekak melayu memang akan pilih dis one. sape tekak mat saleh sure akan pilih da tuna sandwich. so, pick your favorite.

today's dinner. one for him and one for her. of course la mine will be da one with veges khenn. Husbeast told me he wanted to have da pasta dat I brought to office for my breakfast yesterday. I pulak macam jemu to have dat again. dat's why there are two different plate there.

then ada pakcik tu komplen coz he thought dat my plate was fuller than his plate. mana lah I tau rezeki I nak lebih kan? lagipun I ni kecik sikit daripada dia (sikit aje), bagi la I chance makan banyak2. (tapi memang I sengaja beratkan pinggan I lebih sikit pun) kih kih kih.

he did tell me dat he wanted to buy some sate for his dotter sebab Young-Lady awal2 dah bagitau tak mau pasta dish when we asked her on our way home. but I tak sangka la he would buy for 25 pcs. Ini bukan takat nak bagi Young-Lady aje, tapi macam ada yang nak tumpang sekaki jugak ni. haih!


No comments: