Followers

Thursday, October 17, 2013

my skin is dull? OH NO!!!

Yesterday morning I hampir kalah with a strong sinus headache.
Nasib baik I bawak ubat pegi keje...kalau tak...another visit to clinic la jawabnya.
But my morning yesterday was very sleepy and painful at da same time.
Kepala berat aje macam dimintak2 alaskan bantal kekdahnye. ~aptb!
Memang poyo habis!
Nasib baik I felt a lot better after 2 pm.
Idakle terserlah sangat pemalasnya I semalam. hu hu hu 
I tak masak coz Husbeast tak bagi.
Dia kata dia kesian sangat2 tengok I. ~mata keatas!
So...Pizza Hut Delivery lah obviously.
Lepas dinner I terus telan ubat and naik beradu.
Entah apa jadi kat dua beranak tu from 8.45pm onwards I pun tak tau. hak hak hak

Today I dah ok kot...sebab I tak poyo...jalan pun dah laju sebab bintang dah takde kat atas kepala. ^__^
Cuma suara ratu rock tu masih lagi bertahan coz my flu and cough are still there
Tapi tengah syok2 feeling great tu ada plak orang tego.
'Oi! Apesal kulit ko nampak makin gelap skang?' ~haaaahhhh???
Berkali2 I tanya dat person betul ke kulit I makin gelap.
And she kept nodding to my every question!
Siap tambah lagi...bukan takat gelap aje, it looks dry too.
I pun tanya dekat some other people lagi about dis thing...and they too been answering with da same answer.
HELP! Kulit I dah kusam...wut shud I do? (padahal memang tak pernah putih pun) ~pitam!
Dan dan tu I mengadu dekat Husbeast pasal kulit I ni. ~uwaaaa!
But yeah...man will be man, don't expect too much from them. T__T

mengadulah apa pun, he will say everything is okay. so nak cakap lebih2 pun no point coz in the end memang akan 'OKAY' jugak lah.  ~aiishhh!

and today's dinner were sambal stingray and mixed veges. asyik masak lauk dia aje, sekali sekala I nak jugak request lauk I. I aje yang suka pari sambal ni, tapi sebab dah takde lauk lain...Husbeast bedal juge. siap bertambah nasi, kira okay lah kan? he he he

After dis I nak meratap sendu about my skin.
Tapi nak meratap atas katil aje sambil golek2 tunggu mata layu.
Only tomorrow I would google about everything dat could at least make my skin a bit more radiant.
I'm thinking of scrub coz I've never scrub my skin before.
Sekali aje dulu time nak kawen lepas tu tak penah lagi dah. 
I bet sebab tu la berkarat beno gamaknye my skin now ni. ~pengsan!


2 comments:

IndaMarya said...

hi dear,kulit you tu kulit muda,cell berganti selalu, tapi seminggu sekali kena juga scrub tau supaya halus mulus. moisturiser jgn lupa. masa kat umah tk pi kerja letak saja biar lembap selalu,.and malam night cream jgn lupa letak tau...dont miss the routine..insyaAllah

Kesuma Angsana said...

take care & tq mendoakan Adik juga yer