Followers

Tuesday, October 29, 2013

my dearest sister

Ok...I'm having a hard time to remember things lately.
Especially things yang biasanya I tak biasa buat.
Things dat out of my norm.
Tapi bila kita dah berjanji with sumone khenn, dat thing is unacceptable lah.
What to do? Bukan I sengaja pun.
I memang langsung tak boleh nak ingat coz I had too many things to prepare everyday in da morning.
Mana nak siapkan bekal anak, mana nak siapkan bekal bapak, bekal sendiri pun nak kena isi.

 I knew her since 5++ years ago during our induction. and we've been besties ever since. 

Sumtimes it was me who went to sleep first so I have to clean up da mess dat da two have made da night before.
Kalau tidak...balik keje kepala serabut la jawabnya.
And because of dat lah I selalu sangat terlupa nak bawak cookies to my sis sorang ni. ~you know who you are!
Bengang betol I rasa coz I sungguh2 janji konon nak bawak her cookies today.
But I still couldn't stick it right to my head, masih jugak lupa.
Semalam dah say sorry, hari ni say sorry lagi. ~hampeh.
But I love to fight and argue with her.
It's fun, she's hilarious, and every conversation with her will definitely makes my day. 



everytime mesti ada aje yang akan we all gaduhkan. but I like it actually, like it a lot! I will always smile and giggle alone whenever I chat with her. she's very 'happedah'! to me ajelah tapi. dengan orang lain dia kemain sopan! hi hi hi  ^__^

Kakak I yang sorang ni hati dia lembut sebenonye. ~ceh.
BUT!!!!!!!!! 
When she pissed off, whoever yang tak biasa memang boleh sendu jadinya. kih kih kih.
She's da kind of girl who always gives a very nice compliment about how beautiful I am, how lovely my skin is, yada yada yada...
Then bila I dah start nak ferasan cam best dia tak tunggu lama.
Da next minute dia akan kutuk I balik kaw2 punya. ~hamik!
Tak sempat langsung I nak melt ke...float ke...
In other words...JANGAN HARAP LAH! hak hak hak


 dis is going to be my third promise to her. Kalau I terlupa jugak nak bawak esok...HABISLAH I!!! ~pitam!

Nak jumpa memang susah, busy manjang ngalahkan bini menteri kekdahnye.
So nak pancing dia to meet is by providing her with good food.
Kalau sedap selamat lah I, tapi kalau tak sedap...selamat jugaklah telinga I. ~hadeh!
To Kak Dewi, aku dah put a reminder in my phone, a sticky note on my kitchen lamp switch and an A4 handwritten notice on my dining table.
Dengan harapan tomorrow you can savor my choc-chip cookies yang dah berkurun dijanjikan.
Lepas tu jangan lupa puji2 aku okeyh! ~pengsan!
 
souvenir pun tak dan nak bagi lagi. kata pun susah nak jumpa khenn. harusss lah peram everything berbulan2. baru syiok! ~lalala

1 comment:

IndaMarya said...

msti sedap.thats why dia nak sgt kan kan kan?