Followers

Monday, October 21, 2013

let it be naturally...

Hadooiii! Kenapa la I malas sungguh nak update my blog nowadays ek?
I kinda have dat 'blaaaahh' feeling everytime I sit in front of my pc.
I'm not lazy because I don't have anything to share.
I'm just lazy to write it down and form a story.
Bukanlah nak mengarang bagai, cuma...mood tu tak sampai.
Tapi ada pulak yang tanya was I on vacation or sumthing.
Well, on vacation at my own home I guess. hu hu hu

Ada jugak yang tanya I busy cari scrub yang sesuai ke? ~pitam!
Berminat nak tau wut did I do to my dull skin eh? hi hi hi 
I tak cari pun and I kinda let it go just like dat.
Ada takde I togak ayaq putih banyak2 bagi moist sket naturally.
Makin gelap ke...jadi cerah ke...I doesn't really matter to me.
Jaga sikit2 cukuplah kot.
A normal routine of cleansing and moisturising will do just fine I suppose.
Coz Husbeast asek dok kata to him I look okay, so be it.

I pun tak pakai any kind of compact, brown or loose powder.
Foundation or skin-base pun I tak pernah sapu kat muka.
So wut's da need of overhauling my skin to perfection?
Masa dengar komen orang memang la hati goyang khenn. 
Tapi Husbeast pandai pujuk so dat he could prevent me from spending HIS money on beauty products.
There are things dat need more attention than dis.
Nantilah kalau I dah kaya, I'll step my foot in those luxurious spa to scrub it all. ~verangan!

SATURDAY


mee hailam night for us all. requested by Husbeast.

SUNDAY


meaty meals back to back with black pepper beef and simple fried okra, my favorite!

TODAY

all in chicken soup. and I made sambal kicap to pair with it. and dat's it...dat just it. S-I-M-P-L-E!!!

Kemain lagi tadi I cakap tak kisah bagai khenn?
Kalau nak tau, I did make myself a simple detox elixir made from lemon juice + celery.
Rasa takdelah sedap but it's good for da bowel.
Budget dah boleh cantik le tew. ~mata keatas!


2 comments:

JunAina said...

Akak bab badan tak pernah nak berdiet bagai, muka pun sama dedulu sabun lux je guna tapi bila umur dah meningkat ni kenalah jaga sikit pakailah juga moisturiser...

Nora Karim said...

bila ckp tang kulit/badan/muka semua... hai... terasa la juga... saya dah makin berumur ni semuanya macam nak kena xtra care.. huhu ingat nak mulakan dengan facial dulu lah! good luck to us... hehe