Followers

Wednesday, October 9, 2013

just another boring day...

Today I rasa lemau sungguh kat office.
Nobody seems to be in a good mood either.
Nak kata banyak sangat keje, macam biasa aje.
Cuma ada satu server baru need to be install and dat's all.
I yang selalunya tak cukup napas boleh siap rasa boring tak tau nak buat apa.
Coz I've settled everything since yesterday noon lagi.
Mood raya haji ke? ~tsk! tsk! tsk!
Sampai ke malam lemau I tak hilang2.
I'm not frustrated about anything pun it's just dat rasa poyo kat office terbawak2 sampai ke rumah.
Maybe penat sangat menguli tepung nak buat pull apart bread semalam kot.
So if sumone who will remain nameless tu baca entry I ni, murahkan lah hati belikan wife dia bread maker. ~pengsan!
But seriously, I don't have da vibe to be 'hard-working'.
Ada orang nak dinner lauk lain, tapi I paksa tukar lauk lain. 
Coz I don't wanna spend more than half an hour in my kitchen.
If possible, I wanna spend the entire night in my room on my bed.
Tapi itu adalah mustahil!
Jerung2 lapar kat bawah tu karang sape yang nak bagi makan?
Bibik jugak nak kena handle. kih kih kih


I made tom yam for dinner, and just tom yam...with nothing else. I didn't make dis from scratch ye. sebab dah berbuih2 mulut kata takde mood lah, penat lah kat atas tadi kan. tom yam pun segera jugaklah. thx to perencah tom yam adabi. he he he

bila I suruh tukar menu, Husbeast mintak I buatkan tom yam ayam. nak senang punya pasal, I lebur sayur sekali in da soup. then ada orang bising cari ayam tak jumpa sebab penuh dengan sayur aje. so malam ni memang kurang lah sikit markah dia untuk I. ~nanges!

I dah habis cerita eh?
Errr....nak bantal!!!  T__T

5 comments:

Ratu Hatiku said...

Mood nak raya lah tu hihihi

harnidahussin said...

hahaha..biasala.. i pun jarang masak beriya kecuali weekend..
satu lauk tu adalah normal..hahahahaha

ummiross said...

RR..memang jenuh nak menguli roti kan, tak larat.
Tom yam tu nampak sedap, warnanya menggoda selera.

IndaMarya said...

at least u masak kan? rajin dia tu...nah bantal.gi tidur..jumpa esok..

wanie amerie said...

hehe..
berselera je wanie tgk sis tom yam tu..
saya pun sama sis, skrg ni x sempat je nk masak..asyik masak kat luar ajo..nsib hubby jenis x kisah sgt..tp kdg2 perli jgk bila tgk lama dapur x berasap.kiki