Followers

Sunday, October 6, 2013

back to my kitchen again.

Lama tak update coz my malas dah bertingkek-tingkek. ~pfft!
But we did nothing special pun dis weekend apart from buying groceries.
Since my fridge was empty, I tak boleh nak masak apa2 (alasan sangat!).
Semalam barulah dapat top up everything.
So dua hari lah I bersenang lenang with tapau food. ^__^
But today, I dah kena pakai apron balik okeyh!
Kalau tak memang kena sound la with da boss in da house coz he paid everything in da cart with no complaints.
But yeah...Sunday khenn, It's nasi lemak's day for my two sweetheart.
Senang amat aite?
Tak patut sungguh rasanya kalau I masih nak mengelat. ~pengsan!

our breakfast today. I made classic plain scones to perk up our day. scone ni actually sedap makan bila cuaca sejuk. coz it taste so damn good to be eaten right after few minutes they're out from the oven. tapi belasah ajelah. I bangun memang pagi giler kot. so I rasa sejuk pagi pun dah cukup buat scone ni rasa heaven sangat kat tekak I. hak hak hak

I served it with vanilla custard, clotted butter and slices of fresh strawberry. my morning was like in London in a sudden. ~mata keatas!

 and at 11am sharp, I dah start buat nasi lemak coz sumone who will remain nameless dah asyik duk kuit2 wife dia tanya bila dia boleh mengadap dat meal. padahal kita ni kenyang scone tak hilang lagi. T__T

sejak once or twice a month mesti savor nasi lemak on weekend ni makin simple pulak I tengok pinggan nasi lemak I. lauk pun telur goreng manjang skang ni. kalau my PIL tau, jatuh saham I. kih kih kih

then untuk minum petang I made bubur candil. tapi yang makan cuma I, Egy and Young-Lady aje. not my partner kind of dessert. I don't mind at all, coz there'll be plenty for us three then. hi hi hi

Tomorrow dah keje ke?
Rasa macam baru aje nak hilangkan penat keje2 office.
In less than 24hrs dah kena mengadap pile up files lagi.
Bila lah agaknye I boleh pencen ek? ~haiiyyoohh!


6 comments:

Ratu Hatiku said...

Rajinnya....tgk semua menu kat atas tu sedap2nya.. :P

ummiross said...

scones..bestnya, ummi pun suka, taruk butter & jem, pergh!!, malatop!, suka sangat!

JunAina said...

Bubur tu very colorfull berselra nampak.

IndaMarya said...

amboi awalnya rasa nak pencen.lambat lagi tu..sabar ja la.he he.
yes I cn imagine the workload..heaps and loads of them.tapi lama2 habis juga di buat kan?

Kesuma Angsana said...

semua sedap2 sgt... nasi lemak mmg terbaiklah !

Izzah Azizah said...

ya Allah..... sedapnyer.. hadoii..hmmmm