Followers

Monday, September 23, 2013

shoo fever, shoo!

Sedihnya rasa bila buah hati pengarang jantung I and Husbeast demam.
Boleh tahan panas jugak coz her temp will usually rise up to 38.5 celsius.
Malam semalam I tido tak lena langsung.
Sekejap2 terbangun sebab dalam kepala dah set asyik nak monitor suhu badan Young-Lady aje.
Da highest temp was 38.89 celsius at 3.47 am.
I was scared to death and tetiba blur kejap of wut should I do at dat moment.
Sudahnya pukul 4 pagi gigih meng'google' a guide for treating children in fever.
Young-Lady jarang sangat kena demam panas macam ni.
Dat's why I takut eventho we've been to see a Doctor yesterday.
Paham2 ajelah bila malam tak cukup tido then you need to go to work pulak afterward.
Memang macam zombie lah I tadi in the office.
Sangat lemau sampai kuar lunch pun tak mau, lebih rela melangkup dekat desk to have a quick nap.
Satu jam aje pun jadikla walaupun it wasn't enough to be honest.
At least zombie sorang ni takdela 'mengganas' sangat due to sakit kepala menahan ngantuk khenn.
At dis hour my princess is still in woe, tapi tak lah seteruk last night.
I gave her some medicine before she slept, hoping da fever would subside.  
Ummi and Ayah missed your 'TOO-MUCH' talking sweety....
Please get well soon! ~mmuuaahh!

I'm really happy to see her smiling face today. kalau tak asyik merengek aje. time ni ada budak malu sebab Ummi dia suh bukak baju to prevent her body temp trapped inside. keje cik Google lah ni. hak hak hak

I wrap her with a lukewarm damp towel. biasanya I akan mandikan dia 4-5 kali sehari. tapi kali ni suhu badan dia rajin naik waktu malam2 buta, so...balut2 aje sudah.

after she took her medicine and finish her milk, she went to sleep in no time. I bet she really need dat rest since demam dia kali ni memang nampak sgt restless! dengan I sekali lepak. ~pengsan!

and due to da lack of sleep, I pun jadi malas sungguh nak masak. so, I cari menu yang senang2 aje for our dinner. I made them meatball and sausages stew. actually it is best to have dis dish simmered long and slow on top of da stove. tapi senoneng I tak hilang lagi, so tak kuasa nak menunggu. I stewed da dish using microwave oven aje. huk huk huk.

bukan apa, daripada microwave oven I tu asyik keje duk panaskan lauk aje, I bagi la task yang 'cool' sikit (mata keatas). basically I just toss everything in da casserole, give it a good stir and let my microwave oven do da rest. bila dia dah bunyi, baru la I jengah. memang macam pemalas sunggoh bunyinya, tapi percayalah...It's really delicious ~ini semua poyo! hak hak hak


5 comments:

Izzah Azizah said...

Alahai kesian dia.. Semoga cepat sembuh :)

Ratu Hatiku said...

Alololo..siannya, get well soon ya..

ummiross said...

RR..memang risau sangat kan kalau anak demam panas, ummi doa kan moga anak dan suami RR cepat sembuh.

Liza Razak said...

get well soon!! anyway lauk sis tu nampak sedap la pulak :)

IndaMarya said...

alooor, demam pulak dia.kesyiaaannye.hopefully she'll recover soon.km salam mak tok dari Perlis kat dia..(my cucu muda sikit ja dari yg lady).