Followers

Saturday, September 28, 2013

my weekdays ended perfectly!

My parents came to visit Last Thursday and have a night at my house.
Happy sangat eventho their main reason was just to visit Young-Lady yang tak sihat from last weekend hari tu.
AND! Nak mintak I buatkan lagi trifle macam weekend lepas.
Ada yang tak keruan mengenangkan terpaksa share semangkuk besar with my brother yang pun suka mengadap dessert ni. ~tak cukup!
My Dad siap message ask me to list down the ingredients.
Dia nak beli semua siap2, so I tinggal buatkan aje. 
Kembang hidung I uollsss!
Tak berenti asek dok tayang message my Dad tu kat Husbeast sampai tercebik2 pakcik tu. ~hnsss!
Then he said something like "potong2 dgn susun berselang2 dalam mangkuk je kot yang? toksah ler bangga naawww." ~sukatiler  ^__^

So yesterday, Young-Lady tak mau pergi rumah atok.
Nak jimba dengan Tokwan and Tokki pulak coz they decided to head back Kluang after Maghrib.
Ummi and Ayah pun pegi keje senang hati coz da whole week cik kak tu asyik dikelilingi with her loved ones.
Khamis lepas kemain dia berjalan with all my sisters in law ke Danga Bay.
Thanx Acik Farah...Acik Dilah...Lisa happy giler sampai pukul 11 malam pun ajak lagi pegi sana. ~pengsan!
And sorry Atok Nenek, yesterday Lisa kena layan tetamu jauh.
(coz Atok & Nenek pesan dekat Ayah to send their cucu sampai hari Jumaat coz they wanted to look after her da whole week).
Lain kali Lisa datang lagi key. ~luvliness.


ada yang addict with my trifle pudding. just...ignore my 'other' name tu ye. I have a lot of nicknames in da real world. and dis one, specially used by my parents. siblings I pun tak panggil I with dis name. but some of my frens time sekolah dulu ada yang addressed me with dis name. huk huk huk. 


Tokki urut2 badan Young-Lady sambil landing depan TV. I think she felt really good coz she was literally 'menyerah diri' aje. and she sweat heavily right after da massage.


since my Dad beli lebih daripada cukup for the trifle ingredients, dapatla buat 4 square container. satu I bawak pegi office bagi colleague I rasa. and yup...pukul 8.30 dah ada yang brekfast dulu. hak hak hak.


at first yang lain jual mahal, kunun after breakfast at 10 baru nak jamah. tapi bila yang sorang tu ceduk lagi for her second plate, yang lain dah tak boleh tahan. serbu jugak akhirnya. kih kih kih.


And yesterday my parents brought home two container with them.
Tinggalkan satu untuk we all kat rumah.
Wut a lovely day to end my weekdays.
Today...I tak masak breakfast and lunch coz I'm all alone at home.
Young-Lady ikut Utha and Ucu jalan2 nak siapkan school project.
Husbeast pulak is working and will be home only at 5pm.
It's great to have all da time only for yourself. ~heaven!

3 comments:

IndaMarya said...

widi? thats a very manja name I suppose.msti mnja macam yg lady jugak ni kan?
I love the closeness and the love shared by you n family.I treat my children the same too. all vry loving la..suka.in fact raya haji ni I thought of beraya di KL because 7 of my love ones are there.of course jadi ramai sbab cmpur menantu2 n cucu2...
tk cr dear and have a nice weknd.I guess yg lady dah baik.km salam kat dia n cubit pipi sekali on my behalf.

Kesuma Angsana said...

walla sedapnyer !

Norhazlina Mohd. Zaki said...

RR..kalau dekat sini mau minta tolong buatkan...hihihii...sedap tuuu...

wahh..siap ada nama manje giteww...hehehe


x0x0 ^___^