Followers

Sunday, September 8, 2013

my fun-filled weekend

It's da weekend, YESSS!!!
And I'm having a really great one, how's yours?
Seronok sangat I rasa when I could spend time with all my loved ones.
Saturday Husbeast took us for my another therapy.
It's shopping...obviously. hak hak hak
He wanted to buy some garment stuff for himself and dat means, we could all buy sumthing for ourselves as well. ~cool!
I sangat suka kalau dia yang nak berbelanja.
Coz he'll be in a very good mood to pay for everything we ask.
Tapi I pun tak lah mintak yang bukan2.
As a wife khenn, kita tau apa yang dia mampu and tak mampu.
So, yeah...me and Young-Lady being reasonable all da time.
Da proof is those paper-bags were mostly his. ~true story!
We all dapat tumpang2 pun dah happy giler okeyh.

first thing first, we had our dinner at Killiney before shopping. perut kena isi dulu baru syok pilih barang khenn. hu hu hu

I tak sure la Killiney ni franchise restaurant ke bukan. but da place memang sangat cosy and da price pun reasonable la jugak with quite tasty food. puas hati! 

with a slow jazz music dat played, makan laksa singapore, mee rebus and nasi lemak dah rasa macam western food gitew. kih kih kih

they both makan sampai licin which means sedap lah kan. at least ada la jugak tempat lain selain Johnny's Restaurant yang Husbeast boleh telan.

we then went to JPO for shopping. sejak they launched dis place, semalam adalah kali ke 4 we all shopping kat sini. Kalau tak, memang tak jejak le. seram tgk all da price tags. @__@

 kalau ke sini memang purposely cari office attire pakwe I aje. setiap kali saiz pinggang dia bertambah, memang kat sini la dia terjah. since semua tempat terjahan will be men's outlet, both da women will be just sit around and enjoy da scenery. coz in a place like dis da staffs will entertain everything dat needed. 

puas jugak we all berjalan from one shoplot to another. beli bukan banyak pun coz he had his attire all under one roof. kalau berkenan item of another brand, sambar la mana patut. tempat lain we all masuk just menyinggah tgk Dato2 and Datin2 spent their money. pehh! berpoluh den nampak depa beli beg coach rege 8k macam beli sayur. ~pengsan!

I ajak masuk sini since I tengok tempat ni ada sale up to 40%. tak syok okeyh asek2 belek men's stuffs. even Young-Lady pun jadi 'vibrant' when we entered dis place.

 wut more can I say? be nice to your man, and he'll pay you back. ~wohhoooo!


done with his stuffs, we all pun balik. of course I tak masak for our dinner. penat kot meronda dalam JPO ni. so we went to Jusco Bukit Indah purposely to have our dinner at where else kalau tak Johnny's. senang hati I balik rumah boleh terus belek barang baru beli. hak hak hak.

Today my parents were here to send my youngest sister.
Sem baru dah start, kena masuk college balik la.
As usual I will cook for our dinner.
Lepas tu masing2 pun bergolek2 depan TV sampai lelap.
At 5pm my parents dah pesan suruh siap2 coz they wanna go to Mydin Nusajaya.
Heaven okeyh! I got to go for shopping 2 days in a row.
But seriously, I was such a good girl tadi.
Since barang dapur and keperluan rumah semua ada lagi.
I mintak chocolate bar and Young-Lady mintak jagung manis aje tadi tau.
Baik kan we all? ~pitam!


 I masak cencaru goreng cili padi, mix veges and plain potato wedges. simple aje, biasalah kalau I yang masak. Lauk tak pernahnya 'grand'. ~sigh!

but to look at how happy they dine tadi, I rasa ok lah kot. lagipun time tengah lapar, semua pun sedap ye tak? hu hu hu

Pukul 5 pegi Mydin tapi they all aje lah yang gasak shopping. I tukang tengok aje eventho sumtimes tergoda jugak tangan ni nak mencapai aje benda2 yang tak perlu. ~aisshh!

lepas shopping I dapat cuti masak lagi coz my dad nak belanja dinner like last week. ~yippie!!!

we all singgah BestMart food court aje sebab masing2 dah tak larat nak pikir where else to go yang berdekatan dengan jalan balik ke rumah. since I dengan Husbeast suka nasi ayam dekat food court ni, redah aje lah.

masing2 pun dah tak sabar nak landing actually. after makan we went straight back home. after dat 2 kereta menghala ke destinasi masing2. satu ke Kluang, satu lagi ke UTM college. Utha tido dgn Ucu kat college for tonight, so Young-Lady mmg akan melekat ajelah with Ayah and Ummi sampai ngantuk.~alahai!

Tomorrow, I have to prepare myself mentally and physically to work.
Suka tak suka, kena sabar.
Like my dad always said...everything happens for a reason.
Mungkin ada hikmah yang I tak tau aite?
Kot2 bila keje kat situ I yang malas ni boleh jadi sangat rajin ke kan? ~nanges!
Selagi mampu, I hadap aje lah.
Cuti pun dah tak boleh sambung, apo nak dikato?
Suko tak suko den cubo yang torbaik!  T__T
Ganbatte Kudasai!!!


6 comments:

ummiross said...

waa bestnya soping2 & makan2 dengan family, tak yah masak pulak tu, lagi best kan RR.

Kesuma Angsana said...

cerita makan2 & jalan2 mmg bestlah ! I like

harnidahussin said...

aiseyman...i x berpeluang pi JPO pun lagi..asyik dengar mahai jer..Legoland pun x sampai lagi..x der anank kecik nak bawa gi main...kang pelik pulak budak2 tengok org tua ni yg dok main ;)

IndaMarya said...

cantik nya you masa bergambar dgn yr hubby brtongkat dagu..sweeeeeeetnya.aunty sukeeeeerrr.

MumMe said...

salam kenal...selamat berweekend panjang this week... :)mumme follo

||aLeaSaRa|| said...

sis ni comel sangat.kak lea dah letak dalam bloglist 'kreatif' sebab sis terer masak.benda yang simple pun sis campak2 jadi marvellous he3...