Followers

Sunday, September 22, 2013

my 'entry marathon'!

Haih! lama sunggoh tak melawat tapak.
Kemain bersawang lagi khenn? 
I couldn't even have a peek to my other social network tau.
Semuanya gara2 my office kena audit ISO on Thursday & Friday lepas.
So I was busy (coz my Bos wanted me to be) preparing everything especially in completing our files.
Biasalah kan, audit setahun sekali...but a week before mesti rasa boleh setel semua. ~pengsan!
Overall, da Bosses of BPA were pleased which means...we're safe. ~pheewww!

Bila bukak blog tetau jek there's one super famous blogger with thousands of followers made a special entry about 3 blogs. ~mine included!
Erk! Kak Lea memang tau, segan I.  (-__-)'
Kita tak layak lah kalau nak dibandingkan dgn sis LG and sis Ida.
Kita Liga Malaysia aje, depa dua tu Liga Eropah. ~malu!
Now ni kak Lea kena tolong I replykan email yang sebemban masuk tanya macam2 hal ni.
Sampaikan ada yang tanya produk kecantikan & supplement apa yang I guna.
Setau I lah, tak pernah pulak my blog ni ada entry or review about beauty product. ~pengsan!
Apa pun thanks a lot ye Kak Lea.
To all yang nak tau who made dat special entry, she's here.
And to all who wanna get to know the other 2 bloggers yang Kak Lea reviewed they're here (sis LG) and here (sis Ida).
To be honest, those two are among da 'big names' in blogging world. ~I memang jauh ketinggalan compared to them. T__T

And because I haven't make any entry since last Monday, I nak qadak la my pics yang terperap lama in my 'cybershot'.
Lepas masak, snap gambar...tapi lepas makan, mata dah tak boleh nak bukak.
Memang tilam ajelah tempat yang I tuju.
There were times yang I tak masak (like 4days vs 1day. kih kih kih), snap jugak gambar.
Tapi mata tetap layu after dinner.
How an ISO audit affect my life. ~tsk tsk tsk
Tahan aje lah juling mata tu hadap gambar2 basi I ni ye. hak hak hak

MONDAY
balik keje Husbeast tengok muka I monyok aje. without much talk, he brought us to Johnny's (his favorite restaurant yang I dah jemu tu) for dinner. balik rumah I terus landing and sailing sampai ke hujung dunia. siap esok paginye kena sound lagi sebab ada org sawan tiba2 terpaksa dengar I berdengkur. kih kih kih

Tuesday
konon nak cover balik malu sebab tido berdengkur semalam khenn, so I paksa diri jugak volunteer to cook for our dinner. boleh pulak Husbeast mintak mee bandung. ~nanges! 

but since I have all da basic ingredients ready in my fridge, it was quite easy jugaklah to prepare da dish. he was so lucky okeyh! T__T

Wednesday
Husbeast couldn't reach me everyhwhere. handphone tak berjawab, PM tak be'reply', habis keje baru dapat berinteraksi dgn wife dia ni. itu pun bila kat rumah. I told him I was busy sampaikan nak lunch pun tak sempat. and he bought us nasi ayam. ~yess! yess!

tapi ada budak kecik tak senang tengok I bersenang lenang khenn. she asked me to make her some sweet bread untuk bekal pagi. selagi tak bangun buat selagi tu la I have to bear with her non stop persuasion. ~hadeh!

but I was happy I made it. sebab bukan Young-Lady aje yang bawak bekal, Ayah dengan Ummi pun join sekali tapau da roti to work da next morning.

Thursday
another unreachable day to Husbeast. he's gone mad actually and started to think nonsense. mana taknye, one of my duty is supposed to be informing him about me and my doing at least once at work, but I failed for two days.

when I got home, satay dah tersedia atas meja. so I assumed despite his spoiled mood because I neglected him (mata ke atas!) he knew dat I was busy like h**l at work. lagipun sebelum tido biasanya I bebel2 dulu about how tense I was during da day. so, yeah...terpaksa tadah telinga utk bini sendiri kan? ~matikla!

Friday
audit dah settle, it's time to 'balik kampung' yaaayyy! after work terus berkemas and keluar makan. Husbeast like always, nak makan dekat Johnny's. but I couldn't bare to dine there twice in a week. jemu okeyh! 

So I ajak dia makan dekat RasaMas. yeah...I shouldn't have. how was it? A TOTAL DISASTER!!!

 I tak ingat lah wut does it call. tapi I tak rasa ia berbaloi. It didn't taste awful, it just should be more satisfying than wut we experienced. tapi kalau dah takde choice...boleh la kot. kemain comment bagai. padahal since Monday cuma sehari aje I masak for dinner. yang lain semua menu tapau okeyh! wut a record!

Saturday
It's Egy's birthday (Utha). all my siblings are here to gather up. my parents is da most happiest couple to have all their kids under one roof again.

I made trifle for her. It wasn't difficult pun. layer2 kan aje the ingredients...dah siap semangkuk. ~kacang je nih!

birthday girl didn't wanna celebrate elsewhere. she just wanted to have dinner together with home-cooked meals. siapa dapat tender masak? mak jemah ler uolllsss! tengok lauk pun tau. sama aje kat mana2 pun. ~alahai!

but as long as they love it, I got nothing to complaint.

and then we had a really great 'movie-at-home' night afterwards. memang seharian duduk rumah aje. but it's great and da Saturday was awesome!

Today, we will all head up to our own place.
Yang mana kena keje tomorrow kena lah balik rumah masing2.
Yang mana ada class pun need to head back to college.
Our routine will be back to normal again.
Another five days more to go for another fun filled weekend.
Takpelah, at least dah tak perlu risau pasal audit lagi. 
Go! Go! Chaiiyyyoo!!! ~spirited away! 


6 comments:

IndaMarya said...

sekolah pun sama, time nak check files tu semua mai serentak..Then bila habis semua pegawai JPN balik, legaaaa.actually kdg2 files tu semua macm gajah putih aja.bukan apa pun sgt.yg pnting mengajar dlm kelas tu yg paling utama kan..?

wanie amerie said...

Salam Kak wid..
Sgt tertarik menarik dgn gambar makanan yg enak2 k wid upload itu..hehe

ida said...

tq darling..but i think, kecik snagat laaa compare to u and dengan kak Myn tu lagi la kan ....

Azmatun Ismail said...

alahai terliurnya tengok trifle tu ....mee bandungpun mengancam jugak tentu sedappp

Izzah Azizah said...

Hai sis, I terjah bloh akak dari Blog Kak Lea. heeee.. Nice to meet u :)

Yup, Rasamas ?? disaster..kalau chicken rice shop pulak bikin darah tinggi and headache.

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Bila time audit mmg semua mcm tuh..kelam kabut...
tapi semua tu dah berlalu..saya dah tak keja..hehehe...

Makanan best2...especialaly triffle dgn ikan tuh...pergh...

x0x0 ^_^