Followers

Monday, September 9, 2013

Me + Food = Inseparable!

Hari ni my office buat jamuan makan2.
It's actually supposed to be Jamuan Hari Raya BPA.
Tapi memasing sebok nak tunggu I naik keje baru nak buat khenn.
Bila I dah naik keje...keje lain plak melambak2.
So, bertangguh2 jadinye dpd tarikh cadangan.
Last2 my Boss kata, sambut la jugak Majlis Hari Raya Terlajak.
Kalau awal2 dah settle kan senang.
Toksah la tunggu2 I yang tak penting ni.
Terasa bersalah pulak when everything was not be as planned.

Actually we all dah decide to forget about it aje since raya dah expired.
But my big Boss insist to do it.
Dia kata rasa macam tak lengkap bila tak buat majlis.
Kalau tak buat, memang kali pertama dalam sejarah BPA la jadinye.
So potluck semua kelaut.
We all buat jamuan pun dekat one of da cafe yg ada di UTM.
Selamat I, kalau tidak ada je yg sebok dok order suruh I buat ketupat rendang bagai. ~pengsan!
We invited some others head of Department untuk memeriahkan majlis.
At last bermajlislah raya we all yg dah outdated ni. hik hik hik


we held our gatherings at our common breakfast cafe aje. itu lah yang paling mudah and dekat. senang keje kekdahnye. menu laksa Johor with some kuih muih and buah2an tempatan. ^__^

these are my table-mates. they all ni sepesen aje dgn I, kuat makan. sampaikan meja sebelah punya kuih yang tak berusik pun we all sebat. tapi tetap maintain ayu gitew! ~pengsan!

masa ni we all tengah beri perhatian pada kata2 aluan daripada my boss. tu yang serious aje muka masing2. time makan, tak sanggup I nak snap. hilang semua ketampanan. T__T

yang belakang2 tu semua big bosses. we all segan nak snap gambar they all. so, member I snap la jauh2 kununnye nak bagi nampak semua. but then again, gigil plak tgn tu nebes! boleh lah Haslinda Sabari oooiiiii...

Just now someone ask me to make bread.
She wanted to bring some to her Nanny's.
Nak makan dengan kawan2 katanya.
Young-Lady is now have becoming a lot like her father.
She don't wanna eat just any meal.
Kalau I or sumone whois well-known to her masak baru dia nak makan.
So, during da last week memang bawak bekal aje kejenya.
Kadang nak nasi+sup ayam bagai okeyh! ~kalau dah anak jawa. T__T
Kalau dulu masa dia baby bangun pagi2 buta semata2 nak pump susu badan, la ni bangun pagi2 buta untuk buat sarapan.
Or else Mak dia mengadu yang dia payah nak makan.
I pun gigih la meroti to fulfill her request.

 hari ni roti I gelap sikit. lupa nak tutup api atas oven I tu. this is for the adults yang ada. 3 biji dah kena chop with Husbeast. he too wanna bring some for his breakfast at work tomorrow.

and these swirl looking bread ni I made for my Young-Lady. buat lebih sikit coz cik kak tu kecik2 lagi dah pandai share makan2 with her frens yang ada kat umah Nanny dia. 2 of em tu I taburkan edible colourful beads to make it fun to eat. 

seronok when they love to ask me make everything dat they wanna eat. it makes me feel special. kadang2 memanglah penat nak melayan, tapi bila tengok masing2 berselera makan apa yang I buat...hilang semua lenguh2 tangan and badan. senyum tak hengat! 


6 comments:

Asyifa Mustaffa said...

bole plak outdated jamuannya ye...hehe
bestnya buat roti....nmpk sedap....:-)

Ratu Hatiku said...

Oklah tu walaupun terlambat janji ada hihihi...
Sedapnya roti tu..nnt share resepi ya.. :)

lieyalatif said...

cantik! pandai nye buat roti....puas hati tgk anak mkn hasil air tangan kite kan....

tempat lieya pun jamuan raye nye buat hujung2 raye....

Linda JB said...

oit..aku bukan gegel..cuma nk test skill still image..tetiba kusi meja yg supposednya still tu pn ikut gegel sama..ekeke..

uppss..awat x mention the taste of kuah laksa..;p

harnidahussin said...

Rajinnya wat roti..like 10x :)

IndaMarya said...

wahai si cantik jelita...sedap nmpak roti tu? mnta sikit?