Followers

Sunday, September 15, 2013

leisure Sunday @ home

We all tak kemana2 pun today.
It's raining heavily till late evening so memang lemau ler nak berjalan.
I macam biasalah, pagi2 lagi dah busy dengan house chore.
Da two pun as usual lah, bangun dah nak tengah hari.
So my breakfast today was just plain bun with butter.
At about 11.30 I pun start bersilat kat dapur to make nasi lemak for my two sweet heart.
Semalam lagi they all dah mintak to make them nasi lemak for their lunch and dinner today.
Kalau dah ada yang mintak, malas macam mana pun I akan cuba jugak buatkan.
Coz I don't like to bear dat guilt feel da whole day.
Mesti ada je yang merintih sendu tak dapat apa yang dia nak nanti. ~pengsan!

they all mintak ayam goreng to go along with their nasi lemak, tapi I malas nak goreng. so I ganti dengan side dish yang lain.

I switch it to chicken sausages and fried chicken egg. Ok aper...ayam jugak kan? hak hak hak

Petang pulak Young-Lady ajak I buat muffin.
Semalam Husbeast belikan a box of strawberry so she wanted to put some in her muffin.
I layankan lah cik kak sorang tu.

da best thing about baking with her is she's willing to help me with everything. yang tak perlu pun kadang dia rela tolong. but I love it, coz it's fun to bake things together.

kali ni I buat tak banyak. just half of the actual ingredients. coz it have strawberries in it. sumone who will remain nameless will definitely avoid it. so, jangan membazir. hu hu hu

these are Young-Lady's. she's da one yang sprinkle those colorful beads sendiri. kecik2 dah being creative with her own meal (eventho cuma tabur manik aje pun). ~luvliness!

 and when it's time to eat, memang lah cik kak ni tak boleh sabar lagi dah. I think dat's da happiest moment of being a mum. sila makan selagi tak memudaratkan ye anak.  ^__^

After Maghrib tadi Husbeast pergi rumah his parents.
I dengan Young-Lady tak ikut, we all duduk rumah aje watching TV together dalam bilik sambil golek2. ~syok!
When I ask Young-Lady nak makan apa for dinner, jawapannya still nasi lemak.
I pulak dah tak larat nak telan sebab dari tgh hari ke petang asyik dok ulang makan itu aje.
So I made maggie asam laksa for me.

maggie simple macam ni pun dah sedap sngat pada I makan panas2 time sejuk2 ni. tak berjalan pun takpelah. spent some quality time with my two cupcake pun dah cukup heaven. tapi esok kalau tak hujan...boleh gi jalan2 ke ayang? ~pitam!


8 comments:

IndaMarya said...

young lady looks so beautiful in the last photo..ikut mak dia kut.tapi shape muka ikut abah kan?even nose, mouth,cheeks semua ikut abah.but of course she wll grow up to be a beautiful lady..like her mak..
dah pndai tolong2 kat dapor? 10 tahun lagi mama cn sit down and shake legs la..

Azmatun Ismail said...

alahai rajinnya u masak

ashra said...

hi red rose...
lama tak jengah...i skang pun kelemauan suam suam kuku je dgn blog.tapi tak lupa siapa..hehe =p

rajin nye anak dara chumel tu....
tamau bagi auntie rasa sket ke??hehe

||aLeaSaRa|| said...

wah semua tu buat kak lea lapar.sambal nasi lemak tu mengancam jiwa raga he3..setuju komen indamarya,terer nanti si kecil tu masak :)

munna said...

sedap nampaknya semua pic makanan kat sini... bagusnya young lady...

ummiross said...

Sekali-sekala masak2 dan makan kat rumah memang best, apatah lagi kalau semua berselera dengan masakan kita.

Young Lady..dah pandai buat cupcake, cantik hasilnya & kreatif lagi.

||aLeaSaRa|| said...

salam sis,kak lea ada buat entri khas tau :)

http://born2touchurheart.blogspot.com/2013/09/dunia-blogger-mereka-kreatif-dalam.html

Rubiatul Adawiyah said...

alahai sedapnya.. :D