Followers

Wednesday, September 25, 2013

I'm having fever?

I think fever really hit me today.
I'm shivering like crazy at my super cold office.
Mula2 just batuk2 aje, I don't really feel bad at all.
But when the air-cond started to do its job...my body and joints ache like pfft!
Tak tahan duduk, I diri...tak tahan diri, I jalan.
Pegi toilet toksah kira lah, sangat BANYAK KALI!
I sejuk, teramat sejuk till da tip of my nail seems to look blue.
Tapi tekak asyik haus aje.
Hari ni I asyik kacau Husbeast at work saying dat I'm not feeling good. hak hak hak
He seems busy today coz every five questions will be answered only once by him. ~grrrr!

Tak pity langsung with his wife yang meratap sendu tahan sakit satu badan. ~nanges!
I saje jek nak mengada2 with him coz I got no one yang kesiankan I selain diri I sendiri. hu hu hu
Tapi turn out to be dia cuma jawab benda yang penting2 aje.
Things yang langsung tak buatkan hati I berbunga, melayang2, menggedik2. ~ceh!
Basically, nothing changed...I masih jugak meratap sendu after dat. T__T
Anyhow, I dah plan bila balik keje nanti...I nak masak awal, landing awal...and suruh dia picit2 kaki I ni.
Kalau dia taknak I nak mogok seminggu takmo masak. hik hik hik.


I masak simple sangat today. telur kicap aje uolllsss! itu pun kena puji melambung2 dengan Husbeast macam masak roasted chicken aje gayanya. mana tak? I dah bagitau tak larat nak masak sebab egy takde nak tolong2, but he insist me to cook da simplest dish yang boleh. sakit kot my whole body ni, tapi orang dah mintak...buat jugak lah. ~nanges!

dah lama I tak buat ikan bilis asam ni. so tadi, I masak dis dish. 4 - 5 minit dah siap okeyh. senang sangat! sebab dah lama tak jumpa, sumone who will remain nameless makan tak ingat dunia. well, my typical Husbeast. asalkan I masak lauk yang dia boleh telan he won't complain a bit. ~luvliness.


He came home with a box of Panadol Extend.
Then paksa I telan after meals.
Wanna know why? 
So tomorrow I takde la kacau2 dia lagi kat office.
Kesian I khenn? ~sob! sob!


4 comments:

Ratu Hatiku said...

Siannya... get well soon dear. :)

Izzah Azizah said...

kalau demam duduk dalam ofis yg membeku memang rasa lagi teruk. cepat sembuh yer sis :)

IndaMarya said...

dlm geram ada sayang, dalam merajuk tggungjawab tk tinggal,tabik to u both

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Wahhh..demam2..sakit2...masih lagi memasak...salute la...heheh..
peberet gak tu ikan bilis grg gitu...sedap makan dengan nasi panas2...

Now tgh sakit tekak sbb batuk2..kahak tak kuar2 lagi...

x0x0 ^___^