Followers

Monday, September 30, 2013

I'm not stingy!

Sejak kak Lea buat entry khas hari tu, my mailbox keep getting random kind of email.
I rasa kak Lea tekankan bab masak memasak kot.
Surprisingly email yg I dapat lebih kepada pertanyaan about my skin and beauty regime.
I kept answering it one by one saying dat I don't have any.
And I'm telling da truth. ~I SWEAR!
But some e-mail sedikit sebanyak buatkan I terasa hati jugak with its content. T__T
I bukan tak mahu share or lokek with my regime tau guys.
But I really don't have any! ~nanges.

I tak pernah buat facial, I tak pernah ke spa, I tak pernah pergi ke mana2 beauty house pun utk mendapatkan khidmat berkenaan kulit.
Maybe I'm a bit lucky to have such a problem-free kinda skin.
Other than super dry, I got no other things to be scared of.
Tapi bukanlah free from fine lines and whiteheads pun, bersepah aje dua benda tu kat muka I ni. -__-
Sumtimes keluar jugak jerawat halus sebijik dua okeyh!
If you look at all my pics in here, you will notice da flaws on my face.
Coz none of it were edited (except for pics from my 360 camera).
So, I am not flawless ye. 

I tak ambil wuteva collagen supplement yang berlambak2 ada di pasaran now ni. ~pliss believe me!
Because I'm allergic to seafood.
Just look at my daily meals, selain ikan I tak pernah masak udang, sotong, kerang or any sea creatures lain. 
Sejak kecil lagi I have to live on dis, NO PILL...NO SEAFOOD!
Or else I tanggung lah sendiri hazab miang satu badan.
Tak seronok langsung tau when you are having a family feast and dig in to a giant lobster or a huge crab while I just duduk tengok telan air liur. ~pitam!
But lucky enuff to have a partner yang pun tak minat seafood.

I pernah ambil seaweed (marine collagen).
At first, it felt just ok, nothing weird happen to my skin.
So I assume marrine collagen is a vegetable and I tak allergic with it.
WRONG! after like 3 months of consuming it my skin started to react.
It produced some very mild rashes around my arms and thighs.
Doc kata my body dah tak boleh nak handle the ammount of toxin yang ada pada seaweed tu lagi.  
Dat's why after 3 months baru nampak da bad sign.
So I stop the intake immediately.

And now...I tak makan apa2 pun selain jus Bidadari and Bio Protein from Cosway.
Dat's wut I've been taking for quite some time now.
I serasi kot dengan dua benda ni, so it shows on my skin. ~agaknyelah.
Guys, I'm not a beauty conscious kinda girl.
I pakai asal boleh, I makan ikut suka and I sapu baby powder aje kat muka. ~motip?
I'm telling y'all da truth, so I harap sangat takdelah lagi email2 yang menuduh I kedekut ilmu kecantikan.
Kalau you guys nak cantik, kena tanya orang yang cantik juga.
But I guess you knocked on da wrong door coz I know nothing about beauty tips. ~shy away!


tonight's dinner. cencaru sumbat sambal with  sawi goreng. I'd prefer to be known as someone who take a good care of her family meals rather than a beauty queen. so...yeah, I hope dis will clear up everything. anyway, thanx for all your response. I appreciate wutever it is. ~luvliness.


Sunday, September 29, 2013

chocolates for da soul.

Too tired to tell it all.
Gonna be a pictographic entry tonite.
Coz I have another objective to be realized.
And dat is...A GOOD NIGHT SLEEP.  -__-
Enjoy...

another day at JPO to buy Husbeast stuffs...AGAIN! but since I just got paid dis month (yippieee!) I did shop for Young-Lady and myself as well. ~wink!

 I couldn't help myself from drooling over these while entering da candy shop there. so I bought not one...but three box of 30pcs Ferrero Rocher and two pack of 250g m&m's. I spent over a hundred bucks only for chocolates which is really worth it for choc-lovers like us. ~luvliness!

went to Johnny's for our late lunch. another steamboat feast. ~sigh!

I let them full enuff before I sent two of 'em back to their college. yup...a big sis gotta do wut a big sis gotta do aite?

gave one box of FR and one packet of m&m's to my youngest sis and da rest...is hers! her parents couldn't even have a single bite. ~just you wait sweety!

 and dis is our dinner tonite. I made simple fried bee hoon with some slice of meatball and fishcake. 

Need to prepare myself and my family for tomorrow.
An uninterupted night will do just fine.
Till then...


Saturday, September 28, 2013

my weekdays ended perfectly!

My parents came to visit Last Thursday and have a night at my house.
Happy sangat eventho their main reason was just to visit Young-Lady yang tak sihat from last weekend hari tu.
AND! Nak mintak I buatkan lagi trifle macam weekend lepas.
Ada yang tak keruan mengenangkan terpaksa share semangkuk besar with my brother yang pun suka mengadap dessert ni. ~tak cukup!
My Dad siap message ask me to list down the ingredients.
Dia nak beli semua siap2, so I tinggal buatkan aje. 
Kembang hidung I uollsss!
Tak berenti asek dok tayang message my Dad tu kat Husbeast sampai tercebik2 pakcik tu. ~hnsss!
Then he said something like "potong2 dgn susun berselang2 dalam mangkuk je kot yang? toksah ler bangga naawww." ~sukatiler  ^__^

So yesterday, Young-Lady tak mau pergi rumah atok.
Nak jimba dengan Tokwan and Tokki pulak coz they decided to head back Kluang after Maghrib.
Ummi and Ayah pun pegi keje senang hati coz da whole week cik kak tu asyik dikelilingi with her loved ones.
Khamis lepas kemain dia berjalan with all my sisters in law ke Danga Bay.
Thanx Acik Farah...Acik Dilah...Lisa happy giler sampai pukul 11 malam pun ajak lagi pegi sana. ~pengsan!
And sorry Atok Nenek, yesterday Lisa kena layan tetamu jauh.
(coz Atok & Nenek pesan dekat Ayah to send their cucu sampai hari Jumaat coz they wanted to look after her da whole week).
Lain kali Lisa datang lagi key. ~luvliness.


ada yang addict with my trifle pudding. just...ignore my 'other' name tu ye. I have a lot of nicknames in da real world. and dis one, specially used by my parents. siblings I pun tak panggil I with dis name. but some of my frens time sekolah dulu ada yang addressed me with dis name. huk huk huk. 


Tokki urut2 badan Young-Lady sambil landing depan TV. I think she felt really good coz she was literally 'menyerah diri' aje. and she sweat heavily right after da massage.


since my Dad beli lebih daripada cukup for the trifle ingredients, dapatla buat 4 square container. satu I bawak pegi office bagi colleague I rasa. and yup...pukul 8.30 dah ada yang brekfast dulu. hak hak hak.


at first yang lain jual mahal, kunun after breakfast at 10 baru nak jamah. tapi bila yang sorang tu ceduk lagi for her second plate, yang lain dah tak boleh tahan. serbu jugak akhirnya. kih kih kih.


And yesterday my parents brought home two container with them.
Tinggalkan satu untuk we all kat rumah.
Wut a lovely day to end my weekdays.
Today...I tak masak breakfast and lunch coz I'm all alone at home.
Young-Lady ikut Utha and Ucu jalan2 nak siapkan school project.
Husbeast pulak is working and will be home only at 5pm.
It's great to have all da time only for yourself. ~heaven!

Wednesday, September 25, 2013

I'm having fever?

I think fever really hit me today.
I'm shivering like crazy at my super cold office.
Mula2 just batuk2 aje, I don't really feel bad at all.
But when the air-cond started to do its job...my body and joints ache like pfft!
Tak tahan duduk, I diri...tak tahan diri, I jalan.
Pegi toilet toksah kira lah, sangat BANYAK KALI!
I sejuk, teramat sejuk till da tip of my nail seems to look blue.
Tapi tekak asyik haus aje.
Hari ni I asyik kacau Husbeast at work saying dat I'm not feeling good. hak hak hak
He seems busy today coz every five questions will be answered only once by him. ~grrrr!

Tak pity langsung with his wife yang meratap sendu tahan sakit satu badan. ~nanges!
I saje jek nak mengada2 with him coz I got no one yang kesiankan I selain diri I sendiri. hu hu hu
Tapi turn out to be dia cuma jawab benda yang penting2 aje.
Things yang langsung tak buatkan hati I berbunga, melayang2, menggedik2. ~ceh!
Basically, nothing changed...I masih jugak meratap sendu after dat. T__T
Anyhow, I dah plan bila balik keje nanti...I nak masak awal, landing awal...and suruh dia picit2 kaki I ni.
Kalau dia taknak I nak mogok seminggu takmo masak. hik hik hik.


I masak simple sangat today. telur kicap aje uolllsss! itu pun kena puji melambung2 dengan Husbeast macam masak roasted chicken aje gayanya. mana tak? I dah bagitau tak larat nak masak sebab egy takde nak tolong2, but he insist me to cook da simplest dish yang boleh. sakit kot my whole body ni, tapi orang dah mintak...buat jugak lah. ~nanges!

dah lama I tak buat ikan bilis asam ni. so tadi, I masak dis dish. 4 - 5 minit dah siap okeyh. senang sangat! sebab dah lama tak jumpa, sumone who will remain nameless makan tak ingat dunia. well, my typical Husbeast. asalkan I masak lauk yang dia boleh telan he won't complain a bit. ~luvliness.


He came home with a box of Panadol Extend.
Then paksa I telan after meals.
Wanna know why? 
So tomorrow I takde la kacau2 dia lagi kat office.
Kesian I khenn? ~sob! sob!


Tuesday, September 24, 2013

She has recovered - and now it's my turn! T__T

Thanks to my parents in law.
When we told them about Young-Lady yesterday, they all beriya2 suruh we all hantar Young-Lady to them instead of going to her nanny's.
So dis morning Husbeast took her to their house before work.
Betullah kata orang, the oldest knows best!
Her body still warm when we sent her, but they gave her back to us in perfect condition!
However...I'm next in da line to be infected. ~aiyyak!
Sore throat, runny nose, body aches, it's all there.
Need a really good rest, I suppose.

glad to see her in vibrant mood again. pantang ada energy, tak menahan dah nak melenting sana sini with her toys. ~haih!

dapat hadiah tiny doll from atok for being a very nice girl. I was surprised to hear dia sangat senang makan ubat bila atok and nenek suruh. well, dapat upah, memang laju aje lah khenn. ~pitam!

sebab badan I dah mula sakit2 (again...ini alasan!) I made chicken tortilla wrap for dinner. tapi I gulung tak kemas, buruk benar ghopenya. well...I don't mind, I could always use an excuse dat I'm not feeling very well. it makes me hard to hand and roll it properly. so...shut up and eat. ~pengsan!

And now, I need some quality time on my bed.
Shoo cupcakes, shoo!
I need to be healthy again so all of you could dine a proper dinner tomorrow. ~sigh! sigh! sigh!


Monday, September 23, 2013

shoo fever, shoo!

Sedihnya rasa bila buah hati pengarang jantung I and Husbeast demam.
Boleh tahan panas jugak coz her temp will usually rise up to 38.5 celsius.
Malam semalam I tido tak lena langsung.
Sekejap2 terbangun sebab dalam kepala dah set asyik nak monitor suhu badan Young-Lady aje.
Da highest temp was 38.89 celsius at 3.47 am.
I was scared to death and tetiba blur kejap of wut should I do at dat moment.
Sudahnya pukul 4 pagi gigih meng'google' a guide for treating children in fever.
Young-Lady jarang sangat kena demam panas macam ni.
Dat's why I takut eventho we've been to see a Doctor yesterday.
Paham2 ajelah bila malam tak cukup tido then you need to go to work pulak afterward.
Memang macam zombie lah I tadi in the office.
Sangat lemau sampai kuar lunch pun tak mau, lebih rela melangkup dekat desk to have a quick nap.
Satu jam aje pun jadikla walaupun it wasn't enough to be honest.
At least zombie sorang ni takdela 'mengganas' sangat due to sakit kepala menahan ngantuk khenn.
At dis hour my princess is still in woe, tapi tak lah seteruk last night.
I gave her some medicine before she slept, hoping da fever would subside.  
Ummi and Ayah missed your 'TOO-MUCH' talking sweety....
Please get well soon! ~mmuuaahh!

I'm really happy to see her smiling face today. kalau tak asyik merengek aje. time ni ada budak malu sebab Ummi dia suh bukak baju to prevent her body temp trapped inside. keje cik Google lah ni. hak hak hak

I wrap her with a lukewarm damp towel. biasanya I akan mandikan dia 4-5 kali sehari. tapi kali ni suhu badan dia rajin naik waktu malam2 buta, so...balut2 aje sudah.

after she took her medicine and finish her milk, she went to sleep in no time. I bet she really need dat rest since demam dia kali ni memang nampak sgt restless! dengan I sekali lepak. ~pengsan!

and due to da lack of sleep, I pun jadi malas sungguh nak masak. so, I cari menu yang senang2 aje for our dinner. I made them meatball and sausages stew. actually it is best to have dis dish simmered long and slow on top of da stove. tapi senoneng I tak hilang lagi, so tak kuasa nak menunggu. I stewed da dish using microwave oven aje. huk huk huk.

bukan apa, daripada microwave oven I tu asyik keje duk panaskan lauk aje, I bagi la task yang 'cool' sikit (mata keatas). basically I just toss everything in da casserole, give it a good stir and let my microwave oven do da rest. bila dia dah bunyi, baru la I jengah. memang macam pemalas sunggoh bunyinya, tapi percayalah...It's really delicious ~ini semua poyo! hak hak hak


Sunday, September 22, 2013

my 'entry marathon'!

Haih! lama sunggoh tak melawat tapak.
Kemain bersawang lagi khenn? 
I couldn't even have a peek to my other social network tau.
Semuanya gara2 my office kena audit ISO on Thursday & Friday lepas.
So I was busy (coz my Bos wanted me to be) preparing everything especially in completing our files.
Biasalah kan, audit setahun sekali...but a week before mesti rasa boleh setel semua. ~pengsan!
Overall, da Bosses of BPA were pleased which means...we're safe. ~pheewww!

Bila bukak blog tetau jek there's one super famous blogger with thousands of followers made a special entry about 3 blogs. ~mine included!
Erk! Kak Lea memang tau, segan I.  (-__-)'
Kita tak layak lah kalau nak dibandingkan dgn sis LG and sis Ida.
Kita Liga Malaysia aje, depa dua tu Liga Eropah. ~malu!
Now ni kak Lea kena tolong I replykan email yang sebemban masuk tanya macam2 hal ni.
Sampaikan ada yang tanya produk kecantikan & supplement apa yang I guna.
Setau I lah, tak pernah pulak my blog ni ada entry or review about beauty product. ~pengsan!
Apa pun thanks a lot ye Kak Lea.
To all yang nak tau who made dat special entry, she's here.
And to all who wanna get to know the other 2 bloggers yang Kak Lea reviewed they're here (sis LG) and here (sis Ida).
To be honest, those two are among da 'big names' in blogging world. ~I memang jauh ketinggalan compared to them. T__T

And because I haven't make any entry since last Monday, I nak qadak la my pics yang terperap lama in my 'cybershot'.
Lepas masak, snap gambar...tapi lepas makan, mata dah tak boleh nak bukak.
Memang tilam ajelah tempat yang I tuju.
There were times yang I tak masak (like 4days vs 1day. kih kih kih), snap jugak gambar.
Tapi mata tetap layu after dinner.
How an ISO audit affect my life. ~tsk tsk tsk
Tahan aje lah juling mata tu hadap gambar2 basi I ni ye. hak hak hak

MONDAY
balik keje Husbeast tengok muka I monyok aje. without much talk, he brought us to Johnny's (his favorite restaurant yang I dah jemu tu) for dinner. balik rumah I terus landing and sailing sampai ke hujung dunia. siap esok paginye kena sound lagi sebab ada org sawan tiba2 terpaksa dengar I berdengkur. kih kih kih

Tuesday
konon nak cover balik malu sebab tido berdengkur semalam khenn, so I paksa diri jugak volunteer to cook for our dinner. boleh pulak Husbeast mintak mee bandung. ~nanges! 

but since I have all da basic ingredients ready in my fridge, it was quite easy jugaklah to prepare da dish. he was so lucky okeyh! T__T

Wednesday
Husbeast couldn't reach me everyhwhere. handphone tak berjawab, PM tak be'reply', habis keje baru dapat berinteraksi dgn wife dia ni. itu pun bila kat rumah. I told him I was busy sampaikan nak lunch pun tak sempat. and he bought us nasi ayam. ~yess! yess!

tapi ada budak kecik tak senang tengok I bersenang lenang khenn. she asked me to make her some sweet bread untuk bekal pagi. selagi tak bangun buat selagi tu la I have to bear with her non stop persuasion. ~hadeh!

but I was happy I made it. sebab bukan Young-Lady aje yang bawak bekal, Ayah dengan Ummi pun join sekali tapau da roti to work da next morning.

Thursday
another unreachable day to Husbeast. he's gone mad actually and started to think nonsense. mana taknye, one of my duty is supposed to be informing him about me and my doing at least once at work, but I failed for two days.

when I got home, satay dah tersedia atas meja. so I assumed despite his spoiled mood because I neglected him (mata ke atas!) he knew dat I was busy like h**l at work. lagipun sebelum tido biasanya I bebel2 dulu about how tense I was during da day. so, yeah...terpaksa tadah telinga utk bini sendiri kan? ~matikla!

Friday
audit dah settle, it's time to 'balik kampung' yaaayyy! after work terus berkemas and keluar makan. Husbeast like always, nak makan dekat Johnny's. but I couldn't bare to dine there twice in a week. jemu okeyh! 

So I ajak dia makan dekat RasaMas. yeah...I shouldn't have. how was it? A TOTAL DISASTER!!!

 I tak ingat lah wut does it call. tapi I tak rasa ia berbaloi. It didn't taste awful, it just should be more satisfying than wut we experienced. tapi kalau dah takde choice...boleh la kot. kemain comment bagai. padahal since Monday cuma sehari aje I masak for dinner. yang lain semua menu tapau okeyh! wut a record!

Saturday
It's Egy's birthday (Utha). all my siblings are here to gather up. my parents is da most happiest couple to have all their kids under one roof again.

I made trifle for her. It wasn't difficult pun. layer2 kan aje the ingredients...dah siap semangkuk. ~kacang je nih!

birthday girl didn't wanna celebrate elsewhere. she just wanted to have dinner together with home-cooked meals. siapa dapat tender masak? mak jemah ler uolllsss! tengok lauk pun tau. sama aje kat mana2 pun. ~alahai!

but as long as they love it, I got nothing to complaint.

and then we had a really great 'movie-at-home' night afterwards. memang seharian duduk rumah aje. but it's great and da Saturday was awesome!

Today, we will all head up to our own place.
Yang mana kena keje tomorrow kena lah balik rumah masing2.
Yang mana ada class pun need to head back to college.
Our routine will be back to normal again.
Another five days more to go for another fun filled weekend.
Takpelah, at least dah tak perlu risau pasal audit lagi. 
Go! Go! Chaiiyyyoo!!! ~spirited away! 


Sunday, September 15, 2013

leisure Sunday @ home

We all tak kemana2 pun today.
It's raining heavily till late evening so memang lemau ler nak berjalan.
I macam biasalah, pagi2 lagi dah busy dengan house chore.
Da two pun as usual lah, bangun dah nak tengah hari.
So my breakfast today was just plain bun with butter.
At about 11.30 I pun start bersilat kat dapur to make nasi lemak for my two sweet heart.
Semalam lagi they all dah mintak to make them nasi lemak for their lunch and dinner today.
Kalau dah ada yang mintak, malas macam mana pun I akan cuba jugak buatkan.
Coz I don't like to bear dat guilt feel da whole day.
Mesti ada je yang merintih sendu tak dapat apa yang dia nak nanti. ~pengsan!

they all mintak ayam goreng to go along with their nasi lemak, tapi I malas nak goreng. so I ganti dengan side dish yang lain.

I switch it to chicken sausages and fried chicken egg. Ok aper...ayam jugak kan? hak hak hak

Petang pulak Young-Lady ajak I buat muffin.
Semalam Husbeast belikan a box of strawberry so she wanted to put some in her muffin.
I layankan lah cik kak sorang tu.

da best thing about baking with her is she's willing to help me with everything. yang tak perlu pun kadang dia rela tolong. but I love it, coz it's fun to bake things together.

kali ni I buat tak banyak. just half of the actual ingredients. coz it have strawberries in it. sumone who will remain nameless will definitely avoid it. so, jangan membazir. hu hu hu

these are Young-Lady's. she's da one yang sprinkle those colorful beads sendiri. kecik2 dah being creative with her own meal (eventho cuma tabur manik aje pun). ~luvliness!

 and when it's time to eat, memang lah cik kak ni tak boleh sabar lagi dah. I think dat's da happiest moment of being a mum. sila makan selagi tak memudaratkan ye anak.  ^__^

After Maghrib tadi Husbeast pergi rumah his parents.
I dengan Young-Lady tak ikut, we all duduk rumah aje watching TV together dalam bilik sambil golek2. ~syok!
When I ask Young-Lady nak makan apa for dinner, jawapannya still nasi lemak.
I pulak dah tak larat nak telan sebab dari tgh hari ke petang asyik dok ulang makan itu aje.
So I made maggie asam laksa for me.

maggie simple macam ni pun dah sedap sngat pada I makan panas2 time sejuk2 ni. tak berjalan pun takpelah. spent some quality time with my two cupcake pun dah cukup heaven. tapi esok kalau tak hujan...boleh gi jalan2 ke ayang? ~pitam!


Saturday, September 14, 2013

Janji Allah Itu Pasti!

I don't know how to describe my day today.
It's da first day of da weekend yang memang I tunggu2 sangat.
I imagined it would be awesome, great and full of excitement.
Tapi kita hanya mampu merancang, Dia juga yang menentukan.
I won't be elaborating da situation here.
Cuma ianya amat memberi kesan terhadap kami sekeluarga.
Speechless but thankful keadaan tidak menjadi lebih buruk.
Still, I know dis thing is really gonna haunt us for quiet some time.
I believe dat things happen for a reason.
It's hard to accept, I know...I been there and done dat.
But accepting it will make everything move a bit easier and smooth rather than keep on blaming da fate.
Apabila Allah mengambil sesuatu daripada kita, bermakna sesuatu yang lebih baik juga akan digantikan untuk kita.
Dis is wut I hang on to while I was sick to death several years ago.
There were times I thought dat I'm just a goner.
But my family always remind me to Istighfar and keep my head up.
Allah gives His strongest battle to His strongest soldiers!
Dat moment...when I realized only Allah understands my pain. 
And only Allah can turn my worst tragedies into victories.
Alhamdulillah, now my life is better each day. 
It's not easy, tetapi bersangka baiklah dengan segala yang berlaku.
Insya Allah, better things are coming

Untuk Mak, Abah, Ayang and all da siblings...
Don't be sad, Allah is always with those who patience.



Friday, September 13, 2013

mentally and physically drained

I'm soooo happy dat today I didn't have to walk around searching people and ask for their so called 'autograph'.
It made me physically tired!
Although these peeps are infamous to da world, they will be 'favorite' subject to the Auditors.
So...Yup! They are famous (only here) every once a year. ~pfft!
But today I'm struggling with fatigue eyes due to excessive data observing.
I guess mentally exhausted is even worse!
Running the Faculty Library System is not some cheesy work.
I need to be extra careful with da date, da title, and the amount of items dat's included.
Or I will ruin everything and need to start it all over again.
Exactly not my level kinda job.
But when da Bos want you to do wut he think you might capable of, I think I need to 'Just Do It'. ~sigh!
I'm so lucky dat today Husbeast was just craving chicken soup for dinner.
And chicken soup it was for da three of us.





Yet I'm so happy to survive my second week at work.
Couldn't believe I could go through those days with minimal stress level. 
Now, I'm gonna wait and hope for a super-fun weekend.
Therapy is on it's way. ~yieeehhaaaa!


Thursday, September 12, 2013

do you want my job?

I sangat penat dis few days.
Kesana kemari during office hours.
Without a doubt dis few days memang ramai la yang jadi artis dekat PSZ tu.
Kejar orang tu, kejar orang ni in order to get their signature.
Why? Coz next week ada Auditors nak datang menyinggah. T__T
Katanya lah, betul ke tidak I pun tak tau.
Tapi memang I tak berapa nak LIKE keje2 mengejar orang ni.
kalau setakat unit sebelah menyebelah aje I tak kisah sangat.
Ini nak kena turun naik tangga bagai, menapak sana sini, kehulu kehilir with green form yang I allergic sgt tu...fenat okeyh!
Bila lah I boleh duduk diam2 aje tenung PC ek? ~nanges!

sumtimes keje I macam kindy teacher gak. kena gunting2, tampal2. dah siap tampal, pegi cari owner plak nak serah and get his signature to proof he got the item. to be honest, keje ni leceh sangat pada I. apa nak buat, nasib badan. hu hu hu ~pengsan!

pagi ni I and my breakfast-mates tak keluar kemana2. I kena 'paksa-tak-rela' masak spaghetti meatball bolognese as our breakfast today. so pagi2 buta I bangun masak sampai handbag sendiri pun tertinggal time nak gi keje. kejam kan they all? T__T

tukang suruh. I supposed to cook it yesterday. tapi I terlupa. punyalah marah makcik ni. tengok la betapa bengisnye dia. I nak say NO pun takut. kih kih kih

tukang makan. they all ni makan lawa I pun tidak. tengok la mangkuk I, kosong khenn. I memang sopan okeyh. bagi they all makan puas2, I cuma jamah2 aje. sila percaya cakap I. hak hak hak

tukang habiskan. yang pakai baju hijau tu tau. yang baju hitam tu innocent! pasrah aje bawak balik tupperware kosong belum basuh. ha ha ha

then tadi sebab I dok ngadu penat and decided to make tonight as a 'leftover-night', ada yang makan rasa tak puas rupanya. so at 9pm Husbeast terus mengadap pc to make an online order for our 'additional dinner'. as you wish lah Yang. -__-

I ni mula2 aje macam tak berminat. when he asked me which pizza dat I want pun I suruh dia aje yang pilih coz I'm full. tapi bila benda dah depan mata, 3 slice okeyh masuk perut. full lah sangat! ~pitam!

I really wish I don't have to walk around PSZ anymore.
Lepas ni nak run Library Faculty System pulak.
Dis one memang I kena duduk berjam2 menggodek pc sampai mata juling tengok data.
Macam2 peel kan keje I ni.
Kemain multi tasking lagi jadi warga BPA youuuu. ~sigh! sigh! sigh!