Followers

Monday, August 12, 2013

Selamat Hari Raya!

Errr...Am I entering da right place?
Dis is my home aite? 
Checkin on da last date I wrote here...wheeeeww!
Dah lama rupanya I tak jenguk my writing hut ni.
Well then, on dis fifth Eid I guess it's not too late for me to wish you all a Happy Hari Raya, Maaf zahir dan batin.
But to be honest mine is not dat fun.
While half of my big family having fun celebrating dis year's Eid with Atuk Surip, me and few others were left behind.
Masing2 yang tinggal ni tak dapat ikut due to our duty calls.
In my case, It's Husbeast who made me and Young-Lady miss all da fun at Medan! T__T

Sedih tau bila terpaksa beraya sorang2 while your family members having fun beraya ramai2 abroad.
I was having some bad days before and after da departure day.
Dapat beraya with my parents and sisters sekejap aje on da 1st Eid.
At 11.30am we all berkejar pulak balik Muar to visit my grandma.
Dalam satu setengah jam beraya, terus gerak ikut arah masing2.
They went up to KL to meet up the others yang pergi sama, while we went down back to JB. ~in pain! Arrggghhhhhh!!!
Pukul 3 lebih dah sampai JB, beraya dengan in laws. 
After dat terus ikut in laws beraya rumah sedara mara belah sana.
Lepas beraya 4 buah rumah, settle. 

Malam tu I rasa macam dah habis raya okeyh!
Tak tau nak pegi mana coz half of my Aunts and Cousins are at Medan and will only be back dis Thursday.
My in laws pulak tak free on da second and third day coz they're expecting visitors.
So, could you imagine how's my Eid dis year? ~sad sad sad
I takdelah marah sangat cuma geram with his last minute duty calls yang buatkan we all need to pull out ourselves from da group in da very last minute. ~nanges!
Plan lah awal macam mana pun, tapi kalau bukan rezeki...takkan dapat jugak aite? hu hu hu  

Eid 2013 - day 1
gambo raya pun I takde uollss. kena tunggu photographer balik dari Medan baru boleh tengok gambo raya sendiri. I mana lah ada masa nak snap bagai. kena tolong2 apa yang patut kat dapo, kalau tak...matiklaaa. Nak suruh Husbeast? sape boleh convince dia to snap pics I bagi duit raya. payah okeyh! hi hi hi


Eid 2013 - day 2
Husbeast felt a little guilty and took us for a movie watching. we watched Sea of Monsters on da second day of raya uollsss! we were among da very few malay's family yang tengok movie. orang lain sebok beraya, we all terkebil2 pandang big screen. ~sedeyh!






Eid 2013 - day 3
pegi Jusco lagi since memang tak best raya2 just duduk membongkang kat umah. nak pegi beraya, most of our acquaintance were not back yet from their origins. kali ni we just hang around and have our late lunch at Johnny's. night time barulah one of my aunt datang beraya with her two children yang masing2 dah berkeluarga. meriah jadinye rumah I. and I slowly have dat 'Eid Feelings', barulah syiok! I made them bihun sup since rumah I tak meriah dgn kuih raya.



Eid 2013 - day 4
yesterday was very exciting. my in laws were not expecting any guests so they all ajak we all pegi beraya dekat Kota Tinggi. places dat we will visit every year during Eid, rumah my aunt and rumah adik my FIL. biasanya we all akan bertandang rumah my aunt dulu at Air Tawar 5 lepastu baru ke Felda Lok Heng. teruja masing2 beraya rumah my Aunt, penuh dengan buah2an tempatan. tengah musim kot. rezeki! but dis year, we have one new place added in da list. Tanjung Buai, tempat bakal besan my PIL. rumah betul2 depan laut okeyh. how cool is dat?












Wutever it is, I still miss my family a lot.
Wish to experience all da fun together with them.
Puas I pujuk pakwe I to let us go, but yeah...the answer was predictable. ~NO!
Kalau sepanjang 3bulan I cuti ni nak mintak duduk Kluang seminggu aje pun tak lepas, inikan pulak going abroad for a week khenn?
Memang mimpi disiang hari aje lah.
Lebih2 pun he just promise to bring us there one day.
'One day' tu pulak never exactly stated 'when'.
Bak kata my kazens, kena redho. ~pitam!

 it shud be family of 25 pax tau uollsss. I memang merajuk habis2 because of dis thing. we've been planning dis for months! ~tekanan!

the posts from all who manage to join da trip are so painful to read and view because it sounds and look awesome! I just couldn't stand the awesomeness so I share my gloomy with my other kazen yang sekapal dengan I. hak hak hak. but trust me, it never gets better. ~pfft!


4 comments:

IndaMarya said...

hi dear.ayoyo dia pakai my favorite color la ..blue.cantik.slamat hari raya.gmbar banyak na..nmpak enjoy sgt.

harnidahussin said...

Selamat hari raya
maaf zahir batin :)

ummiross said...

Salam Aidilfitri buat RR sekeluarga, maaf zahir batin.

LYAfrina said...

waa..sedondon sepanjang raya..
lya sedondon sampai 2 syawal je.. itu pon kebetulan ada baju lebih kurang kaler....

salam aidilfitri
maaf zahir n batin