Followers

Tuesday, August 27, 2013

Oppss! I did it again...

Last week I failed in trying my hand at breading aite?
Did I mentioned dat my Aunt laughed looking at da pics?
That hurts BIG TIME!
Sampai I merajuk nak buat roti lagi khenn. ~mata keatas!
Now dat isn't to say dat my love affair with bread ended there.
I tak boleh tido asek dok pikir nak try lagi okeyh.
Wanna make my house smells like bakery so bad.
And just now, I did it...AGAIN!
Only dis time, I think I nailed it. ~wohhooo!

I made just a simple plain italian sweet bread.
But to tie it to a beautiful knot, it takes a lot of effort. 
For a beginner like me, I'd be happy to skip dis part. ~pitam!
I anyam jugak lah dalam 5 biji but it looks ugly to me.
Penat uollss kejap bangun, kejap duduk nak menganyam. ~hadeh!
So I decided to simplify it like the ordinary bun.
And da result, saling tak tumpah macam roti paun .
The only difference is da taste, it's very sweet and custardy.
Hilang segala ghope Italian sweet bun.
Tak kisah lah tu, asalkan sedap...I ok aje. kih kih kih

sukanya I tengok my big fat bun ni. and da smells... oh!(with rolling eyes). imagine you're in the Italian bakery. trust me, orang yang biasa buat roti tau la how wonderful da smells of fresh buns. ~tempting!

my sister said, dis is how a bread shud look like. nak compared to my previous attempt yang fail tu memanglah tak sama khenn. da minute dis beauty came out from the oven, semua jerung dah standby dengan pinggan. I have to serve it right away sebab masing2 dah tak menyabo to give it a try. ~pengsan!

especially dis girl. makan kemain nak mengadap TV. tapi mata asek dok membelek roti kat tangan. sekali belek disertai dengan big bite. sukanya I tengok she loves da bread.

I made just five of da rosette shape kinda knot. because I'm not a pro khenn, nampak huduh sangat. rasa masih sama but da texture is slightly different. If you knot it, it couldn't rise freely. so there's a hint of chewyness in every bite. not too much, just a lil tiny bit. but if you make it to a bun it will rise without barriers so da texture will be super fluffy and super soft. dua2 sedap, rajin dgn tidak aje lah. hak hak hak 

I dengan Husbeast makan roti ni cicah dengan air nescafe.
Sungguh oldschool khenn, ngengada tau. ha ha ha
While the other two makan plain macam tu aje.
Letak butter dengan fruit jam depan they all pun langsung tak jalan.
By da time I'm writing dis, Young-Lady masih lagi indulge on it.
Dis is ohsem and I feel great when they love my cooking.
Next try, I'm gonna counter back dat coffee buns. 
Just you wait!  ^__*


1 comment:

Azmatun Ismail said...

wow hebatnya u boleh buat roti :)