Followers

Friday, August 30, 2013

Johnny's curse has spread!

Pagi tadi I dengan Husbeast pegi pasar to buy some raw material such as meat and etc.
Terserempak with his colleague yang dia sungguh2 nak elak.
At first, I sangat pelik why did he wanna avoid dis man so bad.
Tapi kalau dah dalam satu pasar, at last terserempak jugak.
While they were talking I pilihlah daging yang ada.
Then I heard sumthing yang buatkan my ear berdesing.
He asked Husbeast beli daging banyak2 for wut.
After pakwe I jawab, he said sumthing like..."cantik jelita macam ni pandai ke masak bro? tempah aje lah."
And I was like...WUT? ~#%*&@!
Patut la beriya nak mengelak, sarcastic kind of man rupanya.

After he left, I tengok aje pakwe I tu with a wondering face.
He winked at me with his smile and said...'dat's why'.
I ni takdelah cantik jelita sebab tu I beli daging untuk masak.
Still boleh tahan berbunga jugak lah hati I when he claimed dat I ni cantik khenn. ~mata keatas!
Tapi kalau boleh tadi I nak aje cakap kat brother tu, nowadays semua tukang masak cantik jelita hoccay!
Just switch on your TV to FoodNetwork and look at how pretty they are.
They're all beauties with great skilled in culinary tau. ~aptb!

Now let's forget dat thing, I wish not to bump to him again. -__-
And yet another happy day for me today when another bunch of my besties datang beraya tadi.
Rasa terharu sangat bila they all rindu jugak rupanya kat I yang dah lama tak keje nih. 
Asek pesan jangan lupa naik keje next week. ~pfft!
Tak kisah la tu, yang penting they all sudi jugak bertandang. 
Cuma tak cukup lagi 2 orang coz they had things to run.
Takpelah, next time bukan untuk beraya pun boleh datang jugak aite. 

last minute of menu choice. tapi berbaloi2 coz dis cuisine memang they all cari. sedap tak sedap tolak tepi, yang penting kalau ada kena rasa. I like! sebab I masak tak sedap pun they all sure bedal. hak hak hak

Yerp, I is PEMALAS. sepanjang raya ni I memang stock up pinggan and mangkuk polystyrene manjang (shy2). tapi apakan daya...nak senang kan keje. tamu pun suka sebab kalau tak I suruh basuh pinggan lepas makan. kejam tak I? errr...sebenonye, I takde pinggan kaca yang cantik and mahal. hu hu hu

another group of my besties. but dis group was incomplete, minus the other two. kalau tak, lagi riuh la rumah I tadi. ~pengsan!

mana ada aunty2 cantik, there will be Young-Lady. sape yang dia kenan nanti kompom melekat. but in dis situation, bukan sebab AUNTY ni CANTIK. but because dah pnh jumpa and kenal dgn my bff sorang ni okeyh! (ayat I ada unsur2 jeles ke? takdekan?) ~lalala

trust me, they all ni melayan my dotter sampai Young-Lady yang super becok tu tergamam with non-stop questions. lepas sorang...sorang bagi soalan. ~nanges!

ni lah mak2 orang yang ferasan muda. seronok dapat jumpa after 3 months dah tak breakfast sama. luv them all ketat2!

Petang tu pulak we took my parents to MYDIN Nusajaya.
Since they wanna shop, I brought them here for a decent shopping experience.
Harga barang murah, pilihan pun banyak.
I purposely like it here because of da prize range.
Like I said, barang cap ayam pun I sapu asalkan ada kualiti and cantik, plus menguntungkan.
As a result, wut a very fun evening we had.

budak kecik tu memang suka entertain people with her non stop babbling. kadang I pun boleh pitam melayan. dalam kereta pun tak gheti duduk diam2. but yeah, she's da one who always light up the environment. sunyi kalau cik kak tu ngantuk. kah kah kah

and shopping they did. Young-Lady, Ummi Young-Lady, Ayah Young-Lady pun dapat habuan. Kalau macam ni, every week my mom nak shopping kat sini pun I sanggup bawakkan ~luvliness!

I rasa family I ni memang dah kena sumpah dengan Johnny's Restaurant.
I punyalah beriya nak masak for our dinner, my dad bagi alasan nak belanja makan.
Of course lah I suka okeyh when 2 days in a row I don't have to cook for dinner.
But when I ask him where he'd like to dine, angkat kening I dengar when the answer was Johnny's steamboat.
2 days in a row cuti masak, I'm fine.
2 days in a row having steamboat at da same place as our dinner? ~arrrggghh!!!
Help me free from da curse of dis restaurant pliss! T__T

lepas my youngest sis call to fetch her up around 8pm, we all terus ke Johnny's (lagi) to dine. nampak those happy faces tu? semua ni dah addicted to dat super delicious Johnny's steamboat sauce. ~sigh! sigh! sigh!

rupanya penyakit pakwe I ni jenis yang berjangkit. lepas ni I nak kena limitkan his Johnny's crave for just once a month.

I would pay to see dis moment prolonged in my family. so if Johnny's can make em smile, I'd pay them big time. ^__^

at the end of da day, perut kenyang...hati senang. tomorrow will never be da same coz my parents with my youngest sis terus bertolak balik ke Kluang after meal. gonna miss these 2 days yang sangat2 seronok to all of us. 


1 comment:

Ummu Amar said...

suka baca jurnal awak..:), very the family hehehhe..cantik2 adik beradik redrose ye..