Followers

Wednesday, August 21, 2013

Is dat bread? -__-

With no doubt, dis year's Eid is da most tiring ever!
My apologies for a lack of entries. ~sigh sigh sigh
My problem is not with da lack of ideas, but da lack of times.
I pun tak sure wut makes my time so 'runny'.
Mungkin sebab currently I dah pandai tido awal giler!
Pukul 9pm pun kalau ada chance I dah sedia nak landing.
Ni tak lain tak bukan dah start MALAS la nih. kih kih kih

Last night office-mate Husbeast dtg beraya.
Sebelum tu memasing dah order awal2 suruh I buat Shepherd's Pie.
Well, I layankan aje lah a bunch of mat saleh celup Nusajaya punya 'western taste' ni. 
Tapi bila semua hidangan pun nak buat sendiri, memang la payah nak pantau everything.
Sampaikan my SP nampak hangus on top of it.
Tak sempat nak jengah2 uollsss, gitu lah jadinye.
Hangus2 pun dia jugak yang licin dulu, so...no biggy. he he he







~sekian~

Petang tadi pulak I tried my hand at breading.
Terasa nak makan roti cicah air kopi aje sebenarnye.
Tapi roti tinggal 2 keping.
Macam biasalah kalau dgn Young-Lady, tak senang tengok Ummi dia senang.
Time I nak makan tu lah dia pun nak jugak.
Kalau tak roti tu tinggal 2keping gitu je la tak berganjak.
So I yang patah hati ni pun tetiba rajin nak buat roti sendiri.
Wanna see? Trust me, you'll regret it. T__T

I think I shouldn't deal with doh time tengah patah hati kot.
Coz my bread was a total disaster. I need to be happy in order to have a perfect bread. (don't listen to dat. you can deal with doh anytime you want). the truth is I-suck-at-making-bread! ~pfftt!

 dis coffee buns is supposed to look big and fluffy. but mine...yeah...I don't wanna talk about it. It makes my heart sink. T__T 

 dah macam kuih gulung aje I tengok. boleh la makan, rasa pun takdelah teruk sangat. but still, tak sedap macam ACTUAL BREAD. ~haih!

I mms some pics to my aunt who owned da recipe. 
And she laughed her heart out looking at those pics. ~nanges!
Sampai hati my aunt okeyh! 
Lepas ni I nak stop breading for a while.
Rajuk I ni dah buat I tak mau lagi coffee buns or wutever dat related to it (mata keatas).
Kena bagi cool dulu lah baru boleh try lagi. hak hak hak. 


4 comments:

Uncle Lee said...

Hello Red Rose, I really enjoyed looking thru all the well taken pics here.
Can see you all had a wonderful hari raya.
Big gang you have there too, and you looking good.
Love those cakes.
Ta'nampak ketupat? Ha ha.
You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

IndaMarya said...

hi dear, sweet photos you have there.jealous tengok those lovely hot frm the oven staff you made .tabik sekali! pasal rajin and pasal creative and satu pasal cntik jelita..ha ha

Aujinz said...

tengok kuih bergulung tue, tetiba teringin swiss roll... hahahahha.. lapo lapo

harnidahussin said...

hello dear..nanti leh la share camner nak wat sherperd pie lak..
kot2 la kite nak try pulak.. ;)