Followers

Monday, August 26, 2013

Imma BUSY bee!!!

Told ya, I couldn't find any leisure time to share my days with y'all lately.
Nama pun raya khenn, setahun sekali aje pulak tu.
Time ni la baru syok buat aktiviti kunjung mengunjung ni.
It's either we got company, or we visited our acquaintance. 
And my weekend dis week, was da most fag-out of all.
Send me to SPA pliss! ~I really need it badly. T__T

THURSDAY
we went to Nusajaya to attend the invitation of Husbeast's colleague and ex-colleague. we went to two 'open house' but since we arrived quite late at da second house, I didn't take any picture. masing2 mata dah kelat tapi sebab pakwe I rancak sangat berborak dgn kawan lama dia, tak sampai hati nak interrupt. pantang Husbeast tgk jam, his few frens yang tinggal tu mesti cakap "relaxlah bro, awal lagi. lama tak jumpa ni." sudahnya, hampir pukul 12 baru mintak diri. ~alahai... 





FRIDAY
a bunch of my ex-unit staff came to visit. since they told me dat they're coming few days before, I served them nasi tomato and ayam masak merah with honeycomb cake. puas hati tgk all da food were gone for good with no leftovers. Young-Lady bertuah tu bila tgk the aunties all were looking good wearing hijab, dia pun sebok nak berhijab. pakaikan lah jugak at the end of da day walaupun ber 'gown' bagai. ~aptb!






SATURDAY
my parents buat majlis tahlil untuk kaum keluarga yang telah tiada disertai dengan majlis sambut cucu. petang jemputan my dad, malam barulah buat yasin group perempuan (member2 my mum). memang lepak coz I need to make 120 muffins as one of item in da goodie bags for all da guests. kejung tak kejung la mak jemah ngejakan muffin seharian. after dat, tolong my mum with her pulut kuning pulak. serious pengsan kepenatan! but when all da family members berkumpul, kemeriahan tu yang mahal. I snap apa yang sempat ajelah sebab busy tak cukup tangan. ~agagagaga  @__@













MONDAY (just now)
one of Husbeast's BFF came to pay us a visit. his schoolmate of primary and secondary school is now working at UTEM, Melaka. bujang lagi okeyh! lai! lai! lai! he he. according to Husbeast's, da three of em used to walk together to school zaman dulu kala. every year kalau balik raya mesti ngeteh sampai larut malam. kalau dulu they bertiga, since one of em dah busy with family matters, la ni berdua. I cooked them a simple dinner. tapi bila melambung2 kena puji and tak boleh berhenti nampaknya dia menambah, I dengan happy nye suruh Husbeast jemput lagi ngeteh kat umah instead of mamak lepas ni. makan pun puas kot. hak hak hak (mak jemah dah start ferasan) ~pitam! 




(semua gambar depa berdua ni gambar curik sebab I segan. tu yang tah hape2 jek jadinye. hak hak hak)

1 comment:

IndaMarya said...

I love yr entry kali ni, banyak gambar and the food.ayoyo...sedap gilos. and mcm biasa suka tengok u and yg lady.sweeeeeeeeet gitu.