Followers

Sunday, July 7, 2013

our great family escape

Whoaaa! Esok Senin dah ke?
I memang lah ok aje since tak kena pegi keje khenn.  -__-
Tapi when I heard Husbeast sighing...looks like Monday Blues is normal to everybody.
Apa tak nya kalau dah daripada hari Khamis last week dia start bercuti.
Of course makin liat lah to be working again on Monday aite?
Tu ler, time cuti tak ingat dunia (eventho I happy giler). kih kih kih
Last Thursday we head to Melaka for our own 'great escape' before Ramadhan.
Since last few weeks my Husband had to face with some serious matter from his side of family...he decided to put his mind back at ease after they settled everything.
I sebagai wife pun have to lend a hand jugaklah eventho it was quite a tough decision for me to make.
Takpelah, since mereka lebih memerlukan...I have to be concerned.
But yeah, wut you give you get back...so, Alhamdulillah.

  off to Melaka on Thursday morning. Melaka was just a stopover coz da main reason we're heading North last week to accompany Husbeast with his job thingy on Friday.

 so, he took da chance to spend some quality times with us da day before. we spent or night at Bayou Lagoon Park Resort. Young-Lady sampai2 aje terus lompat naik katil okeyh! tsk tsk tsk

 we stayed in their Studio Room. It's spacious and very cosy. value for money lah senang citer. we all sangat selesa dan berpuas hati.

 kalau tak silap I, check-in time sebenarnya at 3pm. but since we arrived at 1++pm and da room was available, we got to have our room earlier. how cool is dat? and ada cik kak tu dah tak boleh beza between tengah hari buta and petang. she couldn't wait to experience da water-park excitement. he he he

 let me repeat, she asked us to bring her to da pool at HIGH-NOON! yang tak menahan tu, ada pulak sorang pakcik ni ngikutkan aje. kalau lah I ni jenis ber'touch-up'...harusss cair segala cat yg ada kat muka ni. ~pitam!

 but it looks to me, he was da one yang beriya2 nak masuk dalam air tu tau uollsss. I duduk tepi2 aje time ni, dah sebulan tak jumpa direct sunlight khenn...banyak pantang lah jadinye. hik hik hik

 see! see! see! betul tak I kata, ada org lain yang lebih 'over'. and to all yang pernah email I tanya whether my Husband ni sangat tegas orangnya coz he rarely smile in most of my pics here...I present you the other side of him. TARRAAA! biasanya benda2 ni berlaku di luar scene coz pakcik ni memang kejung kalau nampak camera. I call dis as 'control macho'. but when he got job to be done back at home...dia memang serious. I pun tak kuasa tgk muka dia sumtimes. T__T

 errrr...sesungguhnya I memang takmo terjun. tapi tukang hasut sangat handal! akhirnya mak jemah tewas jugak uollsss! kah kah kah

orang ramai kot, tapi they all punya excited macam pool tu they all punya berdua...seram! Husbeast siap offer lagi nak bawak I cross to the other side macam ni. HELLO! hilang akal? we're not in Baywatch Hunn. I sungguh pasti hubby I ni dah banyak 'masuk air'. ~nanges!

our own MAN OF STEEL. he's our all and everything...I harap Husbeast betul2 happy with his time-out. love to see him enjoying childish pleasure with our dotter.   ^__^

it's a nice place overall. we had fun. tempat pun cantik, tapi tak lah macam Water-World. here, it's more to 'get silly in tranquility'. we will definitely be here again. DEFINITELY! (the exact words dat came out from his mouth) ~yihhaaa!

 bila dah puas berendam sampai 3jam, he took us out for an early dinner. we dine at a seafood restaurant nearby aje. masakan tomyam and ikan bakar.

I sebenarnya teringin nak ke bandar Melaka and experience their night market at Jonker Walk tu. tapi buah hati berdua ni nampak dah penat sangat with all da swimming and flipping + flapping earlier, I mengalah lah. but next time, it's gonna be my way. ~pling!

balik dinner terus lepak dalam bilik. Friday morning, breakfast pun terlepas sebab I sorang aje yang mampu celik pagi2, camno? I breakfast maggie okeyh! they all bangun dah nak tengah hari. mandi, berkemas then check-out. aduyaiiii....

 we head straight to KL afterward to get his business done. langsung tak ke mana2 since da traffic was really heavy last 2 days. So...lepas settle urusan terus aje balik Johor. but da plain Friday tu tak terasa sangat since we had so much fun on Thursday. tapi terasa sangat penat!

 dinner pun singgah KFC restoran jejantas Melaka aje sebab masing2 dah tak sabo nak letak badan kat atas tilam and buat peta kat bantal. bila dah jejak rumah tu tak payah cerita la. hu hu hu

One thing to be sure...they all kalau sampai rumah from anywhere pun boleh aje terus membongkang tak sedar diri.
I? Mimpi lah nak buat mcm tu coz banyak hal nak kena urus.
Nak kemas beg lah, nak settle dirty laundry lah, nak make sure everything neat and tidy lah.
So, tak pelik aite kalau I claimed I memang sungguh2 tak larat?
Mak Jemah JELES!!!  T__T


5 comments:

IndaMarya said...

Hi Redrose, mcm biasa sronok bca yr story mory dri awal smpai habis.best kan to get away from it all and then brsantai tpi kolam tu tengok gelagat org mndi, but since it was in the hot glaring sun org lain tk ada..and you have the pool all to yrself he he..

CeqGu said...

Huh lama sungguh tak menyinggah kat sini. ?.rindu tau nak baca celoteh kawan2. Nak buat guane, bila dah keje bz memanjang. Cikgu pun rasa cam teringin nak ajak putra kayangan berjimba2 kat tempat ni. Mesti firas n ayahnya sukeeeee punyalah.mama firas lebih2 lagi ler kiki

Kesuma Angsana said...

melak mmg bestlah neway nak wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

ummiross said...

bestnya, bilik studio tu memang nampak cosy dan cantik.

Selamat menjalani ibadah puasa ye, moga amal ibadah kita diterima dan terbaik disisNya, insyaAllah.Maaf jua jika ada salah silap.

QA's ~ mamapapa said...

wahhh...menarik jgk tmpat tukan..bolehla try in our next trip to Melaka :))