Followers

Thursday, July 11, 2013

Happy Ramadhan To All...

I think it's not dat late for me to wish all my readers out there a Happy Ramadhan.
Sebagai insan biasa, I juga pasti ada melakukan kesilapan secara tidak sengaja mahupun dalam sedar.
So, I wanna ask for forgiveness to all of you who read dis.
I may have wrote something sensitive dat some of you might think shouldn't be written.
I may have made some jokes dat might have offended someone without noticing.
Trust me, I memang tak bermaksud untuk menyinggung sesiapa...I wrote it for me, and my family.
Jikalau ada yang terasa hati dengan corak penulisan I, maaf ye.
Apa pun, I harap Ramadhan ini akan memberi berjuta rahmat buat kita semua yang beragama Islam, Insya Allah.


My 1st Ramadhan was all about da family bonding. ~our normal thingy.
Something dat can never be separated within my family.
Sebab last year we all sambut Ramadhan with my in laws, dis year memang saat yang ditunggu2 for me to gather with all my siblings.
Married life khenn...kenalah fair.
We have rotation in almost any yearly event termasuklah menyambut puasa ni.
We went to Kluang on Tuesday after Husbeast got back from work and in da daytime...I sempat jugak buat chocolate-chip cookies to bring back to my hometown.
Again, I tried da recipe in my Aunt's old-recipe-book.
When Husbeast tasted it, dia terus cakap..."dis is like da one at SUBWAY."
Well, I never had one so I tak sure itu compliment ke bukan. kih kih kih



Lepas berbuka and solat Maghrib aje we all terus chow balik JB.
Takut traffic sesak since cuti umum kan.
Nowadays bukannya boleh agak, da road will always be dense with vehicles.
We all tak nak amik risiko to be stucked in traffic jam.
I have no interesting pics time berbuka pun
We were in a hurry all da time.
Plus, takde sape yang rela their pic be taken. 
Masing2 pun nampak tak semenggah with super oily face and oil splattered to our shirt. hak hak hak
Still, wut a wonderful start of Ramadhan we had dis year.
Semoga segala2nya akan diberkati, dan semoga I sekeluarga tidak melepaskan peluang pada bulan rahmat ini, Amin. ^__^




4 comments:

smell delicious! a.k.a inachomel said...

Wishing u a glorious Ramadan too Wid! U and ur family! Nice pics of foods but i'm looking for the recipe! Don't be shy, this is our place to enjoy ourselves! ;P.

Jemarisuri said...

wah nasi ayam..baru js duk fikir nk wat hari minggu nti...^^

QA's ~ mamapapa said...

selamat menyambut Ramadhan :)

Aujinz said...

Boleh share tak resepi cookies tue? teringin nak buat... hahahhaha