Followers

Saturday, June 22, 2013

wonderful Saturday

My Mom and Dad go on a vacation without me! ~wowoowooo.
Bukan I aje yang jeles, Young-Lady pun sebok ajak we all suruh ikut Tokki and Tokwan dia kat seberang laut sana.
It's not dat far actually, cuma ke Sarawak aje. hu hu hu.
Ini semua gara2 we all dah kena sound with my mum's youngest brother yang duduk kat sana lah.
My Paksu will always complained whenever he call my mum to say hello.
His favorite line will be "Bila tengok FB ada yang ke Jepun, ada yang ke Australia, ada yang ke Hong Kong, ada yang ke Korea...tapi takde pun yang nak ke Sarawak ni kan?"
So, before da sulking behaviour gone worst, they decided to visit him with the other siblings.
I risau jugak dengan keadaan cuaca yang hazy manjang, but thank god they have arrived safely there Yesterday.
Happy lah tu my Mom and Dad dapat run away from their children for a week. ~we're very clingy indeed!
Kalau tak, asyik ada aje yang berkepitlah, call sana sini.

never a day we did not 'LINE' together. my dad ni boleh tahan jugak bab2 menjeleskan anak2 sendiri. but yeah...he and my mom sound so happy with their all-siblings-vacation. my Paksu siap cuti lagi to entertain his brothers and sisters through out da whole week. I could not believe we missed it!!!  T__T

We all pulak just stay at home being lazy and have some quality time together by eating non stop and watching TV.
I cooked nasi lemak + sambal telur puyuh for breakfast and lunch. 
Someone seems to be addicted to it lately. 
Before dis pun bukannya I tak pernah masak nasi lemak.
It's just dat, da sambal used to be sambal tumis ikan bilis.
Since dia terjatuh cinta with my sambal tumis telur puyuh, asyik mintak nasi lemak aje.
I bukan lah malas sangat nak buat, but I'm scared we will all be overweight by it. (self defense statement)  T__T
Like I said, whenever I cook nasi lemak...I'm gonna have to cook it in a very large portion!
Otherwise memang takkan cukup.

 nasi lemak telur puyuh. I buat pagi2 tapi da two bangun time dah boleh nak makan lunch pun. normal thing every weekend. he he he

But after Maghrib we all terpaksa keluar jugak to top up da kitchen stock.
Sedih tengok nasi lemak nampak plain without any edible garnish.
Seriously, they're nearly empty...some of it memang dah empty pun. hak hak hak
So Husbeast took us to Mydin Nusajaya to replenish everything.
Looks like tomorrow, will be a stay at home Sunday lah jawabnya.
Husbeast is very concerned not to let us out very often since JB looks like Cameron Highland dis few days.
Da haze is worse when it's daylight, so...no outing. ~nanges!
No biggy, I'll cook,cook and cook to amuse myself then. hak hak hak

 because we just went to MYDIN, we dressed sempoi2 aje. hak hak hak
Pakcik tu? ouh he's a serious driver you know. so...let him be. -_-

 Young-Lady yang super excited at first got sleepy halfway. terus senyap terlentok on my shoulder. dah sampai MYDIN kejut pun tak mau bangun. dat's absolutely mean we can shop in peace. hi hi hi.

ADVERTISEMENT
have any of you tried on dis? da shop is next to MYDIN Nusajaya with super huge Aaron Aziz pic on its billboard ads. I selalu tergoda, tapi tak pernah dapat singgah kesana. today, after done with shopping I couldn't wait any longer to stop by and give it a taste.

model wannabe budget boleh ganti Aaron Aziz (mata keatas!). I don't know about you guys but dis froyo taste nothing like tutti frutti or snogurt. it's milky and not tangy at all. it's delicious...and it's really cheap compared to the other two. but I prefer a spoonful with such a tang to it. kunun! tapi naik atas terus je sambung makan sampai tak menyempat buat benda2 lain. prefer tak prefer, kalau bab makan I balun semua. kih kih kih.


2 comments:

wanie amerie said...

Salam..kak wid,saya sgt suka nasi lemak..hoho..
So nasik lemak adalah menu yg semestinya saya masak setiap hari mgu..
Ehh,tgk young lady sama mcm ank saya,selalu tertido lentok atas kita..hehe..
Kak wid nmpk makin berseri2 skrg..apa rahsianya..kongsi2lah kak wid..heheh

||aLeaSaRa|| said...

wah lama tak makan telur puyuh..ok ready nak nanges huwaaaaa.....

owh sana jerebu lagilah teruk,kan.uncle yang duk taman perling pun macam tak sihat je.sorang lagi uncle kat muar...lagilah huhu..saya yang duk sepang ni pun dah start pedih mata.nasib baik hari ni anak2 cuti sekolah...