Followers

Thursday, June 20, 2013

my L.A.Z.Y Day Cafe

Bila dah hujung2 minggu, barang dalam fridge I pun banyak lah yang takde.
Especially veges, la ni tinggal lah celery aje.
Dat thing lah yang I buat lunch, dat thing lah jugak I cook for dinner.
Dalam freezer I pun tinggal ayam dan ikan aje.
Masing2 untuk sekali masak. 
Memang ke laut la my mood for cooking bila macam ni. ~alasan!
Tapi sebab tak mau kelaparan...kena lah jugak masuk dapur khenn?
So, lunch tadi punyalah simple and for our dinner I tanya pakwe I tu dia nak makan apa.
By stating da only things dat left in our kitchen.

 I made old fashioned nasi goreng telur for lunch. dis super simple menu will always be a winner. dah la senang, simple, sedap pulak tu. Young-Lady pun enjoy since egg is one of her favorite dish khenn. hilang semua ikrar I nak berdiet bagai. T__T

Husbeast gave me a very long pause to make up his mind.
I asked him in the afternoon, but he only answered me at 4.30pm.
Yeah, I put a time limit for him to make da decision.
It's easier for me to prepare my kitchen dat way.
Dia decide betul2 sebelum time out uollsss. hik hik hik.
Entah apa yang susah naww nak pilih. 
Antara ikan dgn ayam aje pun, lepastu bagitau nak I masakkan apa.
I memang lah takkan masak without asking him first.
Kalau I memandai, be prepared aje lah to have soooo many leftover food later. 
Tekak pakcik tu bukannya senang nak dilayan. ~nanges!

 at last he told me to cook black pepper chicken. nice choice coz we haven't eat dis dish quite a while. because I'm out of potato since I use em all up to cook Shepherd's Pie yesterday, I decided to add celery in it. dah ada celery kan, tak payah la I masak sayur lagi. tengok la bini mithali ni, betapa malasnye even duduk rumah aje pun. kih kih kih.  ~pitam!


1 comment:

IndaMarya said...

mcm selalu I suka yr daily life dgn family..jujur dan vry frank..tulis la lagi..he he