Followers

Monday, June 10, 2013

I wish to have my nasi lemak...TODAY!

Yesterday we went out.
Cuma keluar cari barang2 keperluan and something2 yang we all rasa berkenan to be owned aje.
Sambil2 tu Husbeast nak menjamu selera dekat tempat wajib dia lah.
Where else kalau tak Johhny's.
Our first shopping place was Jusco Bukit Indah.
Alang2 dah ke situ, I entered Daiso to look for my home appliances.
Daiso kan murah, so I love to go there and get crazy with all the items.
I ni manalah pakai barang2 mahal.
It'll be either 'tak berjenama' or 'berjenama tapi with a very good offer'.
Like... 80% off ke...baru I mampu nak beli. hak hak hak.



To be honest, selain daripada makan, bought few things at Daiso, layan Young-Lady with her playing machine...we got nothing.
So Husbeast decided to bring us to Sutera Mall.
He was actually looking for a stand/table fan for our house.
Since sekarang ni cuaca boleh tahan jugak bahangnya khenn.
Kena lah tambah sebab kipas yang ada cukup2 utk bilik aje.
We planned to put it at our living room sebab kipas siling pun dah tak mampu nak buang bahang rumah yang takde ventilation system ni.
But nop, we still got nothing.
Reason? It was way too expensive to the one yang we all penah dapatkan sebelum ni.
I guess kena balik Kluang jugak lah to buy dis thing. hi hi hi

 sampai rumah sebelum maghrib. but because of da late lunch, Husbeast said dat he's not hungry. he just wanted to have maggie goreng for dinner. siap pesan lagi...2 bungkus okeyh! tak lapar kunun.  T__T

 I pulak tak lalu tengok maggie. there were days like...last month maybe yang I asyik pulun maggie manjang. so, I made dis for myself. merah menyala uoolllsss!!! hahaha ~pengsan!

 Young-Lady want neither of those. malam2 teringin nak makan roti canai. since cik kak tu memang tau her Ummi will always have dis in da magic box aka fridge...tu yang mintak tanpa rasa bersalah. frozen ye guys. tak kose mak jemah nak menguli tepung bagai. kih kih kih


Actually dah dua hari Husbeast mintak I buatkan nasi lemak for his breakfast.
Tapi I asyik bagi alasan tak sempat manjang.
So today, I buatkan lah since today I'm not working khenn. ~mata keatas.
But not for breakfast, it's for his dinner.
I masak at about 3pm in the evening, so me and Young-Lady dah makan dulu. hu hu hu.
Breakfast hari ni, cereal again. (sebab someone tiba2 bangun pagi dengan tahap kemalasan yang sangat tinggi). ~nanges!

 ada orang tu awal2 dah belikan telur puyuh coz he wants his nasi lemak to be paired with sambal tumis telur puyuh. dah dua hari beli, but only today he could savor the eggs. kejam tak I? ha ha ha.

 I ni kalau masak nasi lemak and nasi ayam biasanya in a very big potion. coz da people in da house suka makan ulang2. so, bila dah buat nasi lemak tu memang malam dapur tak berasap lagi dah. seronok sangat I rasa coz lepas maghrib boleh duduk tertongok tengok tv tanpa gangguan. ~pitam!

 orang angaukan nasi lemak bini dia. dah tak menyabo nak bagitau dia tak sabo nak makan. buatkan I perasan masterchef aje tau! hi hi hi ~dah mula dah!  T__T

could you see some boombastic words comin out of da convy bubble over there? you guys mesti rasa I akan happy tu see that compliment kan? nop. NOT AT ALL! why? I tell you guys wut he meant by dat. no more kacang pool at Larkin. kalau terasa nak makan, alamat kena buat sendiri la lepas ni. ~wowoowoo! wuteva le Encik Khairul Faizal. Asalkan you tak blame I for your stomach yang maju kedepan sudah.


2 comments:

Sutera Syifa said...

nampak sedap la nasi lemak..sambal telur puyuh lagi tu..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. sedapnya sambal telur puyuh tu. adoiii lapar jadinya. hehehe bestnya bila suami minta nak makan itu ini. hihihi