Followers

Monday, May 6, 2013

we practice da Sunnah drinks

Demam PRU13 dah habis.
I harap everything will be back to normal real soon.
I memang tak berminat nak talk about dis whole election thing.
I even put myself on mute from making any statement regarding dis thing.
Wut past is past...now we need to focus on da future.
Yang penting, laksanakan tanggungjawab kita sebagai warganegara.
Ok...enuff said.

Last month I ada beli Pomegranate Concentrate from my senior colleague.
Tengok orang keluar masuk bilik dia to buy dis juice buatkan I tergoda sama nak try.
So, I bought a bottle just to give it a try.
It turned out to be so delicious and refreshing rupanya.
No wonder la peeps are always come and go in my office to buy dis juice from him.
Kalau you guys nak tau benefits pomegranate ni...do google here

Sebab suka sangat with it sweet n sour taste, Husbeast borong six bottle last week.
He gave 2 of em to his family, and 2 more to my parents.
And sebab I suka kurma, I mintak dia belikan sebotol jus kurma jugak utk I.
Hadooiii! Memang la syok minum air kurma and delima sejuk tu time cuaca panas.
I buat hari ni...esok habis.
Buat lagi...tak sampai sehari...habis!
Try la you guys, memang sedap...TRUST ME!

 yang colleague I jual ni jenama gulsan. I tak tau lah kalau ada brand lain, tapi ini yang paling fofular kot. I pun tak tau lah...tau beli aje. he he he

pati kurma tu pun best. I ni dah lah memang suka sangat dgn kurma. used to blend dates yang kejung2 yang we all dapat time bulan puasa to make drinks. now ni, dah tak perlu lagi. hanya perlukan pati kurma ini sahaja. mudah dan sedap plus menyegarkan! ~iklan! -__-

Now ni rutin I balik keje asek dok top up air kurma and delima dalam fridge aje.
Tukang minum (aka Husbeast & Young-Lady) jugak yang untung. ~ceh! Agak2 terasa haus...just open da fridge.
When da bottles are about to be empty kang ada lah yang sebok dok order mintak top up kan balik.
They all ni are soooo lucky la to have a mother and wife yang fall in luv jugak with those beverages.
Kalau tak, memang tak kuasa lah I nak layan. Hak hak hak.  T__T

 yang jernih tu jus delima, and yang gelap sikit tu jus kurma. hari2 ni aje lah keja I. pantang habis, ade aje yang merungut kang. ~alasan! kih kih 

2 comments:

ummiross said...

RedRose...macam teringin pulak nak beli bila baca n3 ni, kat mana boleh beli ye? Kat area putrajaya ada agen yang jual ke?hehe..dah tergodalah pulak.

ashra said...

owhh..thanks sharing =)