Followers

Sunday, May 12, 2013

Happy Mother's Day!

Happy Mother's Day to all mothers out there.
I'm sure you guys were treated nicely by your family members today.
Unfortunately, I couldn't celebrate it with any of my family members.
My Mum and Dad were attending my cousin's wedding ceremony at Muar.
I tak pegi coz it was my cousin's wife punya event.
Dah ramai yang menghantar pengantin...I decided to attend his event aje lah nanti.
It'll be next week aje pun, dah tak lama dah.

So here I am celebrating mother's day like my every other day. T__T
It's true, we're not celebrating.
Ok yeah, Husbeast woke up quite early to wish me 'Happy Mother's Day'.
Tapi lepas wish aje terus made a request.
Lempeng + susu for breakfast, and I wus like...haaa?
Really? On Mother's Day? sigh! sigh! sigh!
From dat moment I knew dat today would be just like yesterday, tomorrow, dan hari2 yang seterusnya.
Kalau I bising nanti dia akan cakap tak payah tunggu special day pun I selalu aje dapat stuffs from him.
So, baik I diam. Keh keh keh.  

But I'm ok with it. 
It's been 4 years memang macam tu aje lah.
Men will always be men khenn?
Asalkan dia tak buat I moody, I'll be ok. 
Dia ajak I keluar berjalan pun dah cukup baik dah guys. hik hik hik
2 days in a row lagi, sampai I rasa macam nak tercabut lutut.
But because I'm a morning-person, I managed to finish all da house chores.
From mopping to cooking to ironing...everything's settled!
Yup, I cook for our dinner walaupun tadi we all pegi berjimba2.
Begitulah susahnya when da man in da house tak boleh nak pujuk tekak sendiri dengan lauk beli. ~nanges!

Saturday 

 I bangun pagi macam biasalah. but I sgt lah happy coz I don't have to make breakfast. I hidangkan aje these donuts yang tak gerak2 dalam fridge since last Sunday. seronok giler! kih kih kih

 lepas zohor Husbeast ajak we all tengok movie. Iron Man 3, we all baru nak tengok. orang lain dah siap boleh hapal dialog. T__T

sebab pagi breakfast donut aje then lunch I tak masak coz they had a really late breakfast yesterday, Husbeast and Young-Lady bawak bekal extra masuk cinema. ni Husbeast punya.

ini Young-Lady punya. mini sosej aje pun, happy dia macam baru fes time jumpa. hu hu hu

Mak Jemah sungguh dah put on a large amount of weight. takut memang takut, tapi mulut still takleh stop mengunyah. ~pitam!

lepas tengok movie, we went straight to my in laws house. they all jamu we all dengan bihun soto. lepas Isya' baru we all gerak balik rumah. tapi ada orang tu memang tak boleh tgk I senang. dah makan bihun soto pun masih lapar lagi. nasib baik lah dia just mintak I buatkan maggie asam laksa kosong aje. kalau tak.... -__-

Sunday

 lempeng susu sempena Mother's Day. Husbeast makan 3 keping okeyh! selalunya lempeng ni dia suka makan dengan sambal tumis bilis. but today, I don't know wut has got into him nak lempeng ni dgn susu aje. (walaupun I op kos lah suka khenn) ~mata keatas!

 went to MetroJaya pun after Zohor. terus pegi lunch. both days pun Husbeast yang ajak we all keluar. so, I memang takde rasa bersalah langsung tak masak lunch yesterday and today. hak hak hak

 we dine at JB's Kopitiam. foodcourt yg sesak dgn org due to its small space. nasib baik sedap.


I makan nasi ayam penyet. tunjuk lauk aje lah, nasi tak payah. rupa menarik, tapi rasa so-so aje. bolehla layan kalau tengah lapar.


then we gave Young-Lady a treat by entering da Kidz Room. she was having so much fun playing and making new frens.


masuk2 aje terus pegi dekat kitchen area. anak Ummi sunggoh cik kak ni. nak masak utk we all katanya. kih kih kih


lepas masak, makan dengan member. how cool is dat? ^__^


dah puas jadi tukang masak, jadi cashier pulak. alahai anak. ~sweet!


they even have a place to sleep here. memang syok! she addressed dis place as a school. matilah I kalau nanti dia betul2 dah pegi school the environment memang totally different from wut she got in here.


and then it's time to dance. she's da youngest here, yet...she's having so much fun with the others. tengok la cik kak tu, kenit aje. yang lain semua between 5 - 7 years old.


we then left her to play as much as she want while me and Husbeast menjelajah cari barang pakcik tu. you guys rasa Young-Lady rindukan I tak? ~jangan harap! T__T


then for dinner I yang penat ni gigih la tanya Husbeast dia nak makan apa malam ni. boleh pulak dia mintak lauk yang bukan2. I anggukan aje, tapi I masak ikut dan I. kerabu tomato, ayam goreng dgn bendi goreng kicap. bila dah siap I panggil turun utk makan, Husbeast terkebil2 tgk lauk yang ada. mintak lain, dapat lain. but then I tengok habis jugak 2 pinggan. ~pengsan!

and not forgetting, Happy Mother's Day to my dearest Mom. words are never enuff to thank you for all dat you do. love you to da moon and back! xoxoxoxo  ^__^

2 comments:

ashra said...

happy mom's day.. =)
wah..suka la puteri awak tu ya...nampak dia enjoy

IndaMarya said...

comei nya young lady among the big girls..just to wish you happy mother's day..moga sntiasa happy.keep young and beautiful always.