Followers

Friday, May 24, 2013

da 'not so lucky' story

Ouh wow! Hari ni semua tempat pun penuh dgn kereta khenn?
We all ni kununnye nak lah berjalan kesana kemari.
Ingat nak shopping sikit, then layan Young-Lady with her movie treat, after dat nak top-up our kitchen needs pulak.
So, after solat Jumaat we all pun start la ukur jalan.
As we're on our way, my MIL call...tanya tak balik sana ke?
Since hari ni cuti, they want to meet their granddotter yang becok tu.
Sebab malas nak berpusing2...we all singgah lah dulu.
Alhamdulillah, sampai aje terus disuruh makan.
We all apa lagi, memang takde malu2nye kalau bab makan ni. hi hi hi
Masuk rumah aje semua dah tersedia, tinggal duduk and senduk wutever yang patut. 
Buatkan I rasa kalau hari2 singgah pun no problem. ~melampau! -__-

After lunch we all duduk borak2 topic anak beranak.
Macam2 story keluar, daripada bab kenduri kawen sampai lah ke bab asal usul Husbeast.
Quite a topic aite? 
They want to search back their long lost relatives yang masih ada di Kerinci, Indonesia.
And my FIL was da most excited in spinning da yarn about da whole thing.
Yeah...he really wants to find his siblings yang masih ada.
I memanglah tak pernah jumpa their 'distant relatives' tu.
But I guess it all started when Husbeast having fun meeting my 'distant relatives' from Medan, Indonesia at my cousin's wedding.
Bila 'Atuk Surip' bersungguh2 invite him to visit them at Medan...lagi lah seronok Husbeast rasa.
I ok aje...and happy of course he could blend in very well with all my family members of all ages.

pakwe I berselera dapat makan masakan mak dia.

Young-Lady pulak I suapkan nasi sambil main game dgn atok.

 after dat barulah turn I pulak menjamu selera. lauk simple sangat but we all makan bertambah2.

one snap before we head out to our destination. I wish I could include all of em, but obviously...I have a short hand. hu hu hu.

Dah puas makan and borak, we all terus ke Jusco Bukit Indah.
We planned to watch a movie and shop for our groceries afterward.
Tapi, sesak sungguh sampaikan we need to queue quite long just to get to da parking area.
Husbeast tak berapa nak sabar so he turned da wheels to da city.
To City Square we go, tapi hampa...berpusing2 cari parking masih juga tak jumpa.
I guess it's not our luck today to watch a movie.
So we decided to go to Jusco Taman U ajelah to do da stock-up thingy.
Sedih okeyh! Next time lah nampaknye.  T__T

biasanya kalau we shop for groceries memang pakwe I ni lah yg paling beriya2. sausage and nugget is a must thing to go in da cart. tapi makannya jarang. sudahnya nanti I mesti masak jadi lauk just before the expiry. tapi bila time malas, memang seronok ada semua tu. hu hu

ikan kering, ikan masin, pekasam...semua ni favourite Husbeast. I memang tak makan, cuma tau masak aje sebab pakcik ni suka. bila masak, memang bising lah Young-Lady sejam dua coz she couldn't stand da smell. just look at her in dis pic. kih kih kih.

 lepas shopping we had our dinner at where else kalau bukan Johnny's. pakcik tu memang takde tempat lain.  !__!

well...my husband really doesn't have a skill in snapping pictures. it's either plain...or blur. ~sob! sob!

 so we made him do da gwiyomi thingy. NO COMPROMISE! hak hak hak ~serious buruk!

and then it's time to go home. but belum pun sampai car park lagi Young-Lady dah tuntut her movie treat tomorrow. dat would be another story ye princess. now, it's time for your Ummi to sort all da groceries, clean da chicken, clean da fish and etc-etc. it's gonna take da whole night. pheeewwww!


1 comment:

CeqGu said...

Nasib baik young lady xnanges sbb xjadi tgk movie kan