Followers

Friday, May 31, 2013

baking gone bad!

Today...in the afternoon...during our office break...me and my other 2 besties were baking!!!
You could say dat it's our first time. hak hak hak
It should be da four of us, tapi yang sorang tu (Bella) got some emergency matters and need to take a half day leave.
Dah la si Bella ni yang paling handal in baking
Tinggal lah da three of us yang memang tak tau apa2 ni.
Memang berpeluh2 we all dibuatnya.
Terpaksa lah masing2 buat2 terer. kih kih kih

 it's Oreo CheeseCake! and these were some of da ingredient dat we used in our cake.

 oreo tu kena buang semua creme dia. sebab we all semua tengah diet (mata keatas!) takde sapa yang sanggup nak habiskan creme dia ni.

 si Mimi tukang hancurkan biskut2 oreo tu.

 si Linda tukang pukul batter.

 I tukang gaul aje. asal ada yang nak kena gaul, I cepat2 offer diri. sebab I memang tak pandai bakar cake. ~play safe gitu.

 and then setting la apa yang patut. we all memang takde proper baking equipment. cake tin ni je lah yang memang betul2 menampakkan we all ni macam professional. itu pun sebab benda ni Bella yang punya. ~pitam!

 and dis is how it looks before we put it into the oven.

 and dis is how it looks when we baked it.

 since we need to get back to the office, so tak sempat lah nak potong bagai. coz it need to be chilled in the fridge for like...4hrs. fridge office we all lah jadi mangsa.

 we all pun balik lah opis dengan girangnya. but nak tau tak uollssss! sebenarnya our cake was not cook inside. mentah lagi okeyh! so...terpaksa la I bawak balik untuk bakar kali ke dua sampai masak. pernah ke uollsss buat cake macam tu? tak pernah kan? tapi we all buat. ha ha ha hampeh!

so, dis is how it looks like just now. the outcome? tomorrow lah yek. coz it need to be chilled overnight. (cake tu bantat) kah kah kah. for 1st timer...I ok aje. but yeah...we failed. next time nak qadak balik. ~nanges!

Because I'm not a baker, and dis is my 1st time doing an entry about baking...I know it's plain and boring.
But guys, I really don't know how to flower my words.
Tengok gambar aje lah guys, lagi best dpd baca apa yang I tulis tu semua. ha ha ha.

2 comments:

wanie amerie said...

salam..wah..buat cake..nyum nyum..
saya x hancuss bab2 nk baking cake ni..serius cakap x reti langsung,makan je pandai..heehe

harnidahussin said...

wah..semangatnya bakar cake kat opis :)

nampak sedap jer..