Followers

Thursday, April 4, 2013

Madame Tussauds and Star Ferry Ride

Hey guys! Back again to continue with my latest trip last month.
I wanna wrap it all up ASAP, so I won't have to deal with emails flooding my inbox asking me about the full itinerary.
Masalahnya...I memang tak pandai nak buat complete and friendly itinerary like any other backpackers did.
Takut you guys tak paham, rasa complicated and tak membantu langsung! hu hu hu.
But I'll try my best to make it easy and useful to guide your trip to HK nanti. ~mula dah! T__T
Harap bersabar ye uoolllsss, itinerary will be after I habis membebel about dis whole trip.
And trust me, I sendiri pun actually tak sabo dah nak habiskan. ~pengsan! 

After done fighting da strong wind at da sky terrace, I paksa jugak da two get inside da building.
My nose time tu has started to feel uneasy...kadang rasa nak bersin, kadang rasa kebas, kadang I rasa macam it's missing from its place. keh keh keh.
So, dengan tak relanya Young-Lady have to agree lah coz she's the one yang excited sangat running through da strong wind.
Budak jakun tak penah jumpa angin kuat yang sejuk giler...mcm tu lah kekdahnye,
We then entered da Madame Tussaud's.
Mingle lah my both sweetheart with some familiar famous faces yang ada.
I tak berapa teruja sgt pun, just layankan dua beranak tu enjoying da moments.














Well, I tak teruja coz I knew they're just a wax khenn.
If not, I'd probably forget all about Young-Lady and Husbeast jumpa they all ni. Hak hak hak
So, nak cerita panjang2 pun...poyo.
Cuci mata you guys with pics in there ajelah.
Cuma I perasan dat Young-Lady was quite impressed with all figured wax yang pretty and cool aje.
She was da one who asked me to snap her pic with Lady Gaga okeyh! ~pitam!
Nurkhalisah Farwizah, sila jangan lupa YOUR FATHER's AMBITION for you to be a Doctor ye. -__-

After dat we shopped for some souvenirs.
Dis is like a must thing to do, we buy souvenirs almost everywhere in HK.
Pantang berenti, ada aje benda nak dibeli.
Our luggage were all about souvenirs aje...and some big amount of dirty laundry. ~sob! sob!
Tapi berbaloi2 coz all our acquaintance get one each.
So, I memang sangat berpuas hati.

 The Peak Galleria. Shopping kat sini quite expensive la, tapi barang dia best2. ada yang you guys tak boleh dapat kat HK town. So, kena pandai pilih.

 Husbeast pun got a new fren from India. I forgot his name tapi borak dgn Husbeast rancak ya amat. like he knew him forever! he was there on a business trip with his group. siap bagi his name card and suruh we all contact dia kalau nak bercuti ke India.

we all lepak2 sini coz Young-Lady said she's tired and want some m&m's + nescafe.

 HK was really cold dat day. I tak tau macam mana cik kak ni boleh selamba aje. 

 see??? she could even perform her kind of stage art lagi. T__T

yep! go ahead...sing and dance as much as you want. but Doctor is a MUST as your profession. ~he and his 'father's attitude' tsk! tsk!

 one snap before we went down.

We then took a bus to Man Kwong St. to experience a Star Ferry ride.
Coz masa we all pegi Victoria Harbour on da 1st day tu Young-Lady sebok nak naik kapal.
So, it's like making her dream come true lah kununnye.
Since it's da cheapest harbour cruise and National Geographic has called it one of da 50 places to visit during a lifetime...we didn't wanna miss it twice.
If 4 years back we didn't got a chance, kali ni we made a chance.
And with Young-Lady around, it was priceless!!!

 cuma naik bas aje, muka happy macam naik jet. ~mata keatas!

 dah sampai! cantik kan dat bus. kalau kat Malaysia bas cantik2 macam ni, kompom ramai yang takmo drive dah.

to be honest, cik kak tu memang happy sangat2. having a train ride, ship ride and any other ride dat's nothing got to do with CARS memang buatkan dia jakun. syian anak I. hak hak hak

 ni lah ship yang we all naik. ........ okey fine! I lied, we need to be triple rich to get on board dis thing. so, verangan aje lah.

 DIS WAS THE ACTUAL RIDE! adoooiii... boleh la. adik beradik dia jugak khenn? ~nanges!

took another tour at da Victoria Harbour.

 being a camwhore to capture some great moments. Husbeast pun boleh tahan gediknya tu.  -__-

 dis Young-lady will start dancing wherever yang dia rasa sesuai for her to show off her talent. ~duhh! behind her tu SOGO mall.

 mengata anak sendiri, upanya Mak Jemah lagi poyo. I tak paham betul! pantang nampak camera, gedik sungguh jadinya. T__T

 we then went to SOGO....AGAIN! sebab I nak shopping...LAGI. kali ni Husbeast memang betul2 pitam with his wife. tak sudah2.

 done shopping we went for dinner. lepastu terus balik guesthouse. pulun habis berjalan coz tomorrow dah nak balik Malaysia. itu pun I rasa belum cukup puas. napsu...napsu...

Ok, finish! Yaaaayyyyyy!!! 
Omaigod, akhirnya dapat jugak I wrap it all up.
Tinggal nak buat itinerary for da whole trip aje.
Will be in da next post ye, to all yang email I tu...sabar ye guys.
I memang sellowww sket. ~kadang2 selloowww banyak gak. T__T
But I'll give my best to make da finest itinerary I could.
Now, mak Jemah nak tido. fenat sungguh bercerita...fuhh! hi hi hi

6 comments:

CeqGu said...

Bila tgk gambar2 ni terasa mcm kat london plak. Cikgu aritu xsempat ke madame tussauds...lawak plak tgk actual ferry dgn ferry besar gedabak tu. Xperla yg penting, bukan naik keta hihi

||aLeaSaRa|| said...

hye sis wah bestnya rs mcm saya pun ada kt situ ngee...

sy last gi dgn family thn 1996..ms tu disneyland pun tarak lagi.dtg ms nk christmas sdri mau ingtlah sejuk betul kt hk.ingt blh thn lps tu pakai bj lapis2 ngn sweater ngeee.ms tu just lepak area kowloon..sbb abah kje mas kena gi kursus.

kami kalau x kena pdh duk hk sbb abah dpt offer ngs di cathay pacific..tapi nenek sy hlg sbb abah ank plg rpt n saya lak cucu kesayangan dia adeihh...tp bestkan berjalan ngra org.

ingt lg pglmn ms nk lintas jln...lampu hijau je saya n fmly jln slow jelah tp org hk perghhh jln laju gila,btl2 kejar ms n hargai ms dorg tu...he3...

Ratu Hatiku said...

bestnya bila agknya dpt ke sini...

ashra said...

bestnye...
patung macam real lah...ada lady gaga tu..

bila lah saya nak gi sini kan..
HK antara dalam list..tapi tah bila nak gi..hehe

wanie amerie said...

salam..amboi,lama x buka blog dia,tgk2 smpi hong kong dah..best2..
nati add fb saya leh x? sya x tahu fb redrose.
fb:wanie amerie
nk tnya pasai hong kong ni,sbb plan nk ke HK ujg thn ni..hehe

ummiross said...

Ooh pegi Hong Kong ye, bestnya. Ummi pun bila tengak Madam Tussauds nmuseum tu, ingatkan London.