Followers

Wednesday, April 24, 2013

do I cook anymore?

Ouh wow! I got some emails asking me whether I stopped cooking for my family.
Awwwww...you guys...dat's really sweet.
Never thought some of you really do keep abreast with my routine.
I masih lagi memasak uollssss. he he he
Ingat senang ke I nak lepaskan diri I from THEIR requests. 
Kalau dapat escape tu...memanglah seronok sangat I rasa.
But dat'll be like once in every 2 weeks aje kot. 
Nak berangan duduk silang pangkah bila balik keje memang jauh sekali. ~pengsan!

I'm not sure why didn't I put pics of my dishes in here anymore.
Well, maybe sebab I segan kot dengan lauk pauk rotate I tu.
Dah la rotate, cincai2 lagi..Young-Lady pun tak impressed. T__T
I'm a career woman, balik keje memang lah rasa letih sokmo.
But as a mother and wife, I need to make sure their stomach will be full for da day.
Penat, tapi kena masak...otherwise ada pulak yang merajuk. kih kih
Coz someone who will remain nameless memang tak suka makan lauk kedai.
Unless kalau dah terpaksa.
Tapi I nak paksa hari2 pun mengah jugak khenn? ~moh kita masak Yeop!







These are some of da pics of our dishes everyday.
To place all of it in here, dis entry would be a two-page entry la nanti. ~mata ke atas!
Biasanya I instag aje, itu yang tiba2 lauk2 I ni menyepi di sini.
As you all can see, lauk petik jari je semua tu.
But as long as Husbeast and Young-Lady boleh kenyang, Mak Jemah ok aje.
Kalau I bagi macam2 alasan just to escape myself from my kitchen pun I will end up cooking jugak in the end.
So, there's no point for all dat coz ikan kering aje pun takpe...asalkan ada.

 see! see! see! I tak tipu okeyh! sebenarnya I suruh dia tapau untuk dia aje, coz I takmo makan, kunun nak diet sebab tiba2 takut bila baju I semua dah rasa sendat. Verangan ajelah. I still need to cook no matter wut. ~pitam!

  

4 comments:

||aLeaSaRa|| said...

morning sis hahahhaha suka entri ni,mmg letih balik kje terkejar2 fkr nk msk apa,kan.tulah lama sis tak update food pic yg sllu buat saya terliur.owh telur masinnnnnn my fav ^^

IndaMarya said...

tak pa kalau nasi panas2 ikan kering pun jadi sedap kan?

CeqGu said...

apa pun akak totap terliur tengok masakan ko tu dik .....meleleh wehhh!

Kesuma Angsana said...

mmg rajin sungguh lah u ni !