Followers

Thursday, March 7, 2013

x-press meal ~my new signature

Now ni, makin lama I masak makin simple.
Simple bebenau sampaikan sebelum maghrib dah settle masak.
My excuse biasalah...I tak larat coz busy sgt kat ofis.
Lucky me coz Husbeast is sumone yang tak kisah.
Masak la simple macam mana pun, he will enjoy his meal sampai habis.
I memang lah suka coz I don't need to put so much effort in my kitchen. 
Campak itu sikit, campak ini sikit...tambah perisa...siap!
Sape yang tak happy? Hak hak hak
 
Tapi daripada makan kedai, memang lah he insist me to cook.
Because lately all da dishes will always be among da easiest, I rasa segan lah jugak to him khenn?  T__T
But he told me not to.
Coz dia sendiri pun pelik...lauk makin simple but his weight keep on rising. ~camno?
Nampaknya berkuburlah harapan pakcik tu nak diet.
Don't look at me, I dah kurangkan amount beras time nak masak nasi.
Then dia bising sebab rasa tak kenyang.
Ada ke orang diet makan sampai kenyang? ~he does.  T__T
 
 'HIS' and 'HER' favorite. both of my sweetheart memang simple dalam bab makan2. they could enjoy da same dishes back to back...over and over again. asalkan lauk kegemaran. ~luvliness.
 
 kalau tengok memang lah semua lauk2 ni tak perlu skill to be done. so, memang poyo lah I dok tayang bagai. but there's something dat I'm proud of. everytime I masak tak kira lah sesimple mana pun, selalunya akan licin! hilang semua penat bila tengok tak bersisa. tapi kejap aje lah hilang penat tu, time basuh pinggan...dah gaduh penat balik. ~mata keatas!
 

3 comments:

CeqGu said...

Tabik springla, balik keja pnat2 pun still masak.

||Sis aLeaSaRa|| said...

wanita mmg terbukti hot tak kira wanita bekerjaya mahupun suri rumah cayalah.mcm biasa apa menu sis msk pun bjaya buat saya laparrrrrr huwaa :)

:: Mrs.Eady :: said...

hebat!