Followers

Sunday, February 24, 2013

we're under attack!

We're all having a flue...starting with Husbeast.
He's having it like 2 days ago, and later dis evening... hidung Young-Lady pulak yang bocor.
Very soon after dat, it's my turn. tsk tsk tsk.
So all three of us are now kinda moody with almost everything.
Sampaikan cik kak tu asek mintak teh o panas manjang since morning.
Yup, teh o panas untuk dia...but it's lukewarm to us lah. he he
Selera makan masing2 memang kelaut.
No wonder last night they were just requesting super simple menu.

Since Husbeast need to go to work coz NuMed held an Open Day today, I made us a simple breakfast aje.
Roti canai, dis one is frozen ye. ~tak kose mak jemah nak make it from scratch.  T__T
But I didn't make any curry or dhal sauce to match it up.
Husbeast wanted to eat it with 'susu manis', like how her dotter selalu makan.
I memang suka aje, dengan I sekali makan mcm tu. ~ala2 roti boom la. he he he.
Lunch I tak masak apa pun sebab Young-Lady tak menunjukkan minat nak bersantap pun.

So I made some old fashion plain rice porridge for her.
Makan pun dah nak petang at almost 2.30 pm, memang kenyang sampai ke malam lah.
5pm Husbeast sampai rumah aje pun terus nak bubur yang I buat tu.
And when I offer him for any side dishes dat he might want to have along with da bubur...he said no.
Those two buatkan I rasa weird coz they said NO to almost every additional things dat they usually had.
Memang menyenangkan keje I tapi tetap rasa janggal.
I just hope we'll be getting better real soon. ~Insya Allah. ^__^

 our breakfast look exactly macam ni. cuma pinggan dengan mug aje lain. dis one Young-Lady punya. I dgn Husbeast breakfast awal2 pagi coz he need to reach his office at 8am. tak sempat I nak snap bagai.

 ini pulak was our lunch + dinner. memang nampak betul2 like a meal for sumone with a cold khenn? agak2 kalau seminggu macam ni, I dengan Husbeast boleh slim down tak ek? ~nanges! keh keh keh. 

4 comments:

CeqGu said...

Musim xsihat gamaknya skrg ni....rmai yg demam dan selsema.moga cepat sembuh yer

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Musim demam skrg ni..Moga semuanyer cepat sembuh ye...

harnidahussin said...

Get well soon to u and your family...

haih..kenapala org lain tak sihat tak lalu makan..
i pulak..tak sihat tapi makan tetap on macam biasa..bubur tu..harapkan bubur mcD jer la yg lalu..
bubur sendiri masak tak lalu..lalu lagi makan nasi...
pastu jgn harapla nak turun berat kerana tak sihat..
sebab makan lalu belaka..hahaha

ashra said...

Mudahan da sembuh sepenuh nya ya ni...