Followers

Monday, February 4, 2013

our full plate Monday!

Semalam we all dinner at My Friend Tom Yam.
It's located at Kempas, JB.
To all JBrian, mesti familiar sgt2 with dis place.
Da restaurant open daily from 11am - 4am. ~I'm not kidding y'all.
Memang dia tutup pukul 4 pagi. 
Whoever yang nak puasa tapi malas nak masak, boleh aje sahur kat sini. hu hu hu.
Trust me...you won't be disappointed with their foods.

Restaurant ni sangat lah famous tau cuma we all aje yang tak pernah pegi.
But I'm not sure whether dis place pernah masuk dalam rancangan JJCM yang famous kat TV3 tu.
Kinda jakun jugak la coz it is sooo big and spacious.
Despite its far-reaching area, it's always full with peeps come and go to dine.
But da best thing of all is their amazing taste cuisine.
Sedap Uollss! We all yang jakun ni rasa berbaloi2 sangat had our dinner there.
Kenyang and sangat berpuas hati. 

kat tepi jalan lagi dah boleh nampak neon signboard ni. so, you wouldn't miss it, I suppose.  ^__^

 look at dat, it's HUGE! 

 ada water fountain. so, tepaksala duduk betul2 sebelah air pancut tu nak melayankan Young-Lady ni.

 he snapped to update at his instagram. ~poyo pakcik ni! huhuhu

 when you have a 'poyo' leader, da follower will most likely be 'poyo' as well khenn?  T__T

 we ordered thai cuisine...again. tapi dah restaurant ni pun memang famous with it's tom yam kot. n__n

 of all dishes yang ada, ikan pari bakar ni lah yang paling I suka. nak buat sendiri memang tak tau bila lah kan. It's not just dat...entah jadi ke tidak pun tak tau la.  T__T

And today, we all makan kat umah aje.
I have to cook lah since semalam dah janji to Husbeast khenn?
Nasib baik I ni pakar dalam memasak dishes yang super duper simple!
Takdelah I rasa renyah sangat. hak hak hak.
Yang lain have to santap aje if they don't wanna get hungry.
Or else...I buatkan milo panas, silalah cicah cream cacker yang ada dalam almari. ~pun sodap! 

I made pan fried okra in soy sauce. ni favorite I dengan Husbeast. you guys pernah makan tak? try la, sedap tau. 

 and ayam masak tomato. sebab baru beli cherry tomato khenn? so, kalau boleh masak sup pun I nak letak tomato. ~erk! 
so, it's better for me to make dis dish. he he he.

 but I'm so happy to look at my two beloved ones did enjoy everything. and today, no leftover. ~Yippiee!!
 

6 comments:

IndaMarya said...

so dah masak balik? baguih2.masak ni is a skill.kalau lama2 tk masak skill pun jdi tumpul kan?

harnidahussin said...

sedapnya...bila2 kalau ke Johor boleh ler cari restoren ni...

simple dishes la yg paling best :)

Ratu Hatiku said...

Tengok lauk-pauk tu pun dah tau sedap..terliur akk tgk tom yam tu... :D

CeqGu said...

Alahai jauhnye akak nak menapak ke sana....huhu

ashra said...

wah..menariks.tatau pun tempat ni.
family saya ada kat jb.kat bandar baru uda..ni kalu balik kampung harus pegi nih..hehe

thanks for the info =p

Kesuma Angsana said...

sure sedapkan !