Followers

Thursday, February 7, 2013

our different palate

It's been raining heavily in the afternoon for three days back to back dis week.
Jalan penuh je dengan air and traffic jgn cakaplah.  ~racing snails.
Usually it'll take about 15-20 minutes for us to reach home.
But in dis condition...we took almost 30-40 minutes on da road.
I bukan lah apa sangat, cuma MASA ITU AMAT BERHARGA! ~haihhh!
I need to have a shower and perform solat, I need to cook, I need to clean everything after dine, I need to tidy up things dat Young-Lady n her Father have been scattered around, I need to sweep da floor after done tidying up, I need to ready our bags for tomorrow, and many more before I can have a good rest. ~pheww! dat's a very long list of 'got-to-do' khenn?
So, yep! Time is very precious to me.  T__T

Dat's why la sumtimes I macam senyum dalam terpaksa aje when both of them requesting for sumthing yang will take quite a long period to be prepared.
Tadi bila I dengar aje Husbeast start saying dat today he feels like to eat...I dah berdoa dalam hati.
Janganlah meat dishes coz I tak kose nak menunggu for da meat to be boiled sampai empuk. ~Mak Jemah fenat! 
But I'm so happy when he said dat he wanted to eat just ikan kering.
The others will be dishes dat I choose to cook. ~syoknye! 
And because of dat, I choose to eat tom yam maggie mee.
Sebab tetiba je tekak I teringin time hujan2 ni. ~motip? aptb T__T


ikan kapak favorite pakwe I. today he wanted me to fry it plain. so I pair it up with sambal belacan.

lepastu I buatkan dia egg tofu with broccoli in garlic oyster sauce. I buat lauk ni sebab both pun suka. senang keje I. he he

and dis is Husbeast's dinner plate. I memanglah tak makan ikan kapak tu. unless I don't have any other choice, mampu kot nak telan. kalau tak, mahap aje lah. kih kih kih.

and dis is my dinner. since kat office lagi I dah dok terbayang maggie tom yam, tak tau kenapa. dah tak menahan nak makan, but Husbeast didn't even drool on dis. I sorang aje lah yang santap. sedap sunggoh I rasa maggie tu, memang rugi pakwe I tak nak. hak hak hak

10 comments:

Ratu Hatiku said...

Sdpnya.. saya pun suka maggi tom yam.. wah..dah terliur nie.. :p

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Setiap petangkan hujan kat sini... jammed jangan cakaplah..
Sedap² tengok makanan tu semua..menyelerakan..^^

ANISRAHIM said...

wooahh mengancam oh maggi. Asam garam kehidupan :)

IndaMarya said...

org ngandung memang tringin bnda lain dri org lain kan? tk pa.as long u r happy apa pun jadi..

ANIM said...

Ikan kapak masin tu ada kat johor je lah..kat SP, depa tak pernah tau dan makan! Kak pun tak reti nak makan tapi cik abang dan familynya suka sangat...sikit2 bolehlah kalau balik kota tinggi

Kesuma Angsana said...

once a while pekena maggi mmg sedap kan!

ummiross said...

tengok maggi ni, ummi pun boleh terliur. Lauk tu pun nampak best walaupun simple.

CeqGu said...

Simple menu but.........perghhhhh terliurrrrr ambo kelih

hainom OKje said...

OKje memang suka ikan kering kapak tu sedapnya... ada kat fridge hari tu beli masa balik kg...rasanya kat jogor aje ada ikan tukan...

Remy hazza said...

pekena magee tomyam chef yg baru tu...siap ada udang dan sayur dlm tu...