Followers

Tuesday, February 5, 2013

new table cloth in da house

I am da kind of person who rarely buy for new things.
If da thing can really be used and still looks good, I'm ok with it.
But Husbeast is da kind of man who really concerned about everything.
If to him dat thing 'spoiled' his eyes, he'll definitely do something.
Tapi I suka aje as long as it can improve the overall look khenn.

My dining table dah lama tak bersalin baju.
Adalah dalam 3 tahun, sejak we all pindah to our current house ni lah.
Young-Lady was not even born yet pun time tu.
I dah rasa lawa sangat lah da design of my old table cloth masa tu.
But day by day...kaler dia nampak lusuh sebab selalu kena lap kan.
So, now it's not as bright as it used to...so memang lah dah tak cantik aite?  T__T
Bila Husbeast nampak aje ada part yang dah terkoyak, terus dia suggest to buy da new one.

I kalau pilih for table cloth ni, memang lah yang murah2 aje.
It won't be lacey, or even satin kind.
It will always be PVC Vinyl so I can wipe all the oily stains easily.
Sebab kat rumah ni memang ramai yang suka makan.
So da probability of having stains all over da place on da table tu memang lah amat tinggi.
To wear it with a pricey and nice looking kind of table cloth?
No thanks, I know I won't be so sedulous to wash it dat often. T__T

table cloth yang you guys selalu nampak dekat gambar2 dinner dishes I tu. kalau dulu memang lah very bright and eye popping. he he

 dis is da reason dat Husbeast want to change it with a new dress. agak2 kalau baju I koyak dia nak belikan yang baru tak? ~pengsan!

 I choose dis design. cantik tak? ngade2 nak match kan with da dividing curtain between my living room and da kitchen area tu.

Ouh! and our small japanese like dining table pun dapat lah baju baru.
Since we all memang selalunya will dine together at da small table sebab nak memudah kan Young-Lady, it looks worst than our dining table tu.
So, Husbeast pun tukarkan lah baju our small table tu sekali.
Using our old table cloth yang still okey lagi lah kalau nak dibandingkan with its own cloth. hak hak hak.

 see!!! I tak tipu tau, memang nampak teruk sangat. kalau lah dis table can talk, teruklah we all kena bebel. kih kih kih

 pak cik ni memang rajin when it comes to improve everything around da house. senang hati I okeyh.  ^__^

 yaaayy! new clothes. Young-Lady lah yang paling happy coz it gives a new feel while enjoying our dinner together. ~luvliness!

 tonight's dinner. mixed fried veges and daging masak kicap.

 dinner time is very important to us. we will always have it together in one table. no excuse! sebab time ni lah we will get to know each others thingy and share about da day dat we've been through. ~happiness!

11 comments:

LYAfrina said...

cantik..ala2 english style..

yumm..yum...sedapnyer menu dinner

Ratu Hatiku said...

Cantik... nmpk lebih ceria :D

NurSalihah Norman said...

saya suka kaler & design dining table akak tu, so bright! cantek heheh... daging masak kicap my favourite food, lapar plak bila saya tgk heheh :D

ashra said...

hehe..cantik.suka kalu ada kaler2 purple.my feveret tu.nampak seri gitu kan.

sedapnyeeeeeee..baru tengok gambo da terliur nih..kelaparan dibuatnya

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik...
Sedapnye lauk dinner tu..nyumss..^^

Fiza Rahman said...

Lebih kpd tgk makanan...hahaha...

Kesuma Angsana said...

so nice & food pun sedap2

IndaMarya said...

suka baca bab org pompuan suka ke dapor walau pun sibuk..baguih2..

CeqGu said...

dua dua cantik :)...rajinnya en husbeast redrose ni..

ANIM said...

kak pun jarang beli barangan rumah..
apa yg ada tulah yg diguna..tak reti nak tukar2 ..

||Sis aLeaSaRa|| said...

ye cantiklah table cloth tu.hoho tp lauk atas meja tu lagi cantikkkk yummy ^^