Followers

Monday, February 25, 2013

Monday blues? mine is not. ^__^

I'm taking an emergency leave today. 
Both of my sweetheart demam, and who else kaau tak I yang kena jaga they al khenn?
But I'm ok with it coz it wasn't dat hard pun.
Dense their stomach with food, gave 'em their medical prescription and wait for them to feel sleepy.
Lepas tu, I boleh buat apa je and no one will interfere in wutever business dat I'm doing. ~seronok okeyh!
But once they up from their sailing...here we go again.
It'll be 'UMMIIII!!!' here and there.
Bapak ke anak ke dua2 sama aje. ~tariknapasdalam2! haih...

Tak kisah lah kan, sebab memang itu lah life I sejak kawen until now.
So, I've got no complaints.
Just get up and do wut I had to do, itu lebih mudah kot. ^__^
But I'm happy coz both pun dah getting a lot better while I'm writing dis.
Looks like tomorrow will be back to normal.
Go to work, being busy with everything, and counting seconds for da clock to strike at 5pm.
I think I'm happier to be on da move at home instead of at work.
But I still wanna get paid each month. ~camno? 
Verangan aje lah coz sumone will definitey get angry if there's a thought of, 'kena lah kawen dgn anak raja.' Hak hak hak.

 coz I didn't go to work today rajin lah I nak buat breakfast. itu pun yang tak perlu skill. well, you guys know me very well kan? sumone yg tak berapa nak rajin. so, breakfast lah dengan lempeng tepung cicah sambal tumis bilis. tapi pun I tgk tiba2 orang sakit berdua tu jadi jerung time makan. ~hidung kembang! hu hu hu.

these were dishes of our lunch and dinner tadi. chicken + potato masak kicap with mixed veges in tom yam soup. tom yam tu I guna pes adabi je coz today I tak larat nak menumbuk bagai. ~alasan! hi hi

sebab I sebok nak kuruskan badan, so dis was my dinner just now. ........... ok foooiinnee! I tipu. I makan nasi dulu lepas dah kenyang makan nasi baru I makan yogurt ni. I takde lah rasa bersalah sangat sebab its fat free! sebab tu I tunjuk gambar dia besar2 kat you guys. so, takpe kan? it's not fattening kan? ~pitam!

5 comments:

ummiross said...

Moga anak2 dah sembuh dari demam.

waa lempeng cicah sambal tumis bilis, best tu..!

ashra said...

Moga cepat sembuh ye..
Haa...betul la..kita yang sihat ni....kena jaga kan.siapa lagi kalu kita lah si isteri,kita lah ibu..hehehe....

U jaga kesihatan gaks k.

Azmatun Ismail said...

nampak badan dah kecik nak kurus lagi ker....mcm tu lah org pompuan kan...

NurSalihah Norman said...

lempeng! lama nya tak makan. balik nie nak request kat mak suh masak lah ahaks! saya pun pemalas gak aptb~ heheheh...

ashra said...

Hehehe..leh caya je kemakan malam yogurt je.kang mau terbangun tgh malam cari makan..hehe.ok lah tu.makan nasi dulu k.kesihatan kene jaga gaks dlm diet