Followers

Friday, February 1, 2013

it's Friday!!!

Oh Em Gee! I feel so good today.
Why? Because it's Friday of course, I always have dat Friday feeling.
Walaupun Johor tak cuti macam orang2 Kay Ell khenn.
I tetap happy and ceria. ~ye lah tu. Hak hak hak.
Tomorrow boleh la I sambung tido after subuh and bangun lewat sikit since Husbeast got no class to attend dis week.
Plus, we need to go nowhere other than shopping for da kitchen needs! ~can't wait! can't wait!

I memang suka sangat shop for our groceries tau.
Coz Husbeast memang selalunya tak berapa kisah with things dat I put in da cart.
I'm a food lover, he knows dat...so, dia memang tak lokek to spend on my stomach needs.
Young-Lady pulak is daddy's lil girl khenn, quite picky with her snacks.
But as long as it's healthy, I'll be ok with all her choices.
Selalunya pun she'll be looking for tiger biscuits, cereal, chocolates and UHT milk. ~ok lah kan? n__n

Yesterday, I cooked for dinner...today pun sama.
Tapi macam biasalah...lauk2 yang simple aje coz I memang lah bukan seorang yg rajin time weekdays.
My reasons would always be penat lah, keje banyak tadi kat opis lah, tak cukup masa lah, eh...macam2 lagi lah. kih kih kih.
I'm so lucky to have a family yang tak berapa kisah about how simple da dish is asalkan kena kat tekak they all.
So, two dishes at a time pun dah memadai.
Ini yang buat I bertambah2 sayang with Husbeast and Young-Lady. ~pengsan!

 dis was yesterday's dishes. since hari Rabu I tak dan nak masak sambal tumis puyuh sebab Young-Lady ngengada nak Pizza Hut...semalam I masak lah dat dish. I gandingkan dengan bening bayam. syok jugak makan sayur2 lebur ni kan? ^__^

today pulak memang lauk yang super simple aje. but still upon a request. ikan bilis asam yang you all dah biasa tengok I buat tu with ayam goreng tepung. now my fridge is empty with raw materials. tomorrow I'll make sure to shop and top up everything yang patut. with some extra things yang tak berapa perlu. and maybe very little things yang memang we all tak perlu. ~kalau dah pompuan tu khenn?  T__T


8 comments:

hana hadi said...

good friday :)

IndaMarya said...

keep on cooking beautiful lady.tackle a man tru his stomach.he he

♥MAMASYAZA♥ said...

ikan bilis goreng tu nampak sedap sgt. makan dgn nasi panas2 mmg best

wanie amerie said...

haa..ni sesi dera perut ni..
nmpk ikan bilis tu, terus meleleh ayaq liuq ni..sedapnya..

ummiross said...

Simple tapi tetap menyelerakan.

CeqGu said...

Pssssttt cikgu lagi la.....weekend mmg cuti terus masak memasak nihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lauk simple2 ni yg sedap tau

Noura Jumiran said...

kitorg panggil tu sambal lada hiris, oh makin lapar plak perut ni wid. sedap jer kalo dpt tgl makan jer.. :)