Followers

Sunday, February 3, 2013

I 'HEART' shopping for groceries

Today I got to thin down Husbeast's wallet in a grocery shopping.
It was supposed to be yesterday, but Husbeast insisted to do da shopping today.
Why? Because yesterday is Saturday...a plastic bag-free day.
So I terpaksa lah menunggu dengan penuh sabar to wait for today.
But it's worth da wait coz I got to stock up my fridge to it's normal capacity again.
Dah lama sangat kot we all tak shopping for our kitchen needs properly. 
Apa taknye, every week balik Kluang aje since he got classes to attend. ~revenge mission. Hak hak hak

Since it's Sunday kan, wherever pun akan tetap sesak dengan orang.
I biasalah...will choose MYDIN Nusajaya coz I think I can get da lowest price for a lot of thing here.
Not everything lah but most of them are way cheaper than any other store. ~org lain I tak tau.  ^__^
Lagipun Husbeast suka pegi area Nusajaya ni.
He's a commoner around here so dia lebih tau selok belok around his territory. ~Mak Jemah follow aje uollsss!
I would never do anything dat can make him cut down da maximum total of da bills. Kih kih kih.  

Shopping lepas Maghrib macam ni lah kekdahnye.
Need to choose and decide everything laju2 so sumtimes benda2 yang tak berapa perlu pun I terambil. ~ni alasan ke?
Tapi pakcik tu senyap aje...so, I took it as 'it's ok, letaklah lagi'. ~pitam!
It wasn't just me okeyh, Young-Lady pun sama! T__T
Dek kerana sayang, Husbeast hanya mampu 'tariknapasdalam2'.
Apelah nasib sebab bukan sorang...rupanya ada dua orang insan tak matang he need to deal with. Hu hu hu.
No worries! Tomorrow I'll pay him back with lots of delicious meals.
Errr....dua jenis tu kira banyak jugak lah kan? ~Aiyaiyaiyaiyaiiii!

 puas hati dapat bagi kerja kat bebudak cashier ni. walaupun takdelah sarat mana...I loike! 

 today, I dengan Young-Lady aje yang choose da goods. Husbeast hanyalah tukang tolak trolley. hik hik hik.

 see? you could find people at every corner. memang sesak! masing2 pun top up groceries masing2 khenn.

 to look at my full-again fridge buatkan I bersemangat nak open da door aje. But apelah sangat nak compare kan with side-by-side fridge uollss khenn. all of these tak sampai separuh pun in your fridge. ~statement berangan nak fridge beso.

 veges compartment pun dah meriah. walaupun I sorang aje yang makan veges sumtimes. tehee

 thx a lot sayang for making the interior back to its normal view. sungguh sedap mata I memandang. ~Mak Jemah memang hover sket when it comes to kitchen supply. n__n

4 comments:

Ratu Hatiku said...

wah dah penuh fridge tu... kat rumah akk biasanya kalau beli xsmpai 3hari da kosong semula :D

RedRose said...

we all just bertiga aje sis, jenuh jugak nak finish everything in there. he he he

hana hadi said...

wow. nasib peti tu saiz biasa ja. kalau besar lagi banyak barang nak kena beli.hehe

ashra said...

hehehe..da penuh da fridge..kan kan..
kita ni perempuan,kalu tgk fridge penuh,rasa sedap je mata memandang duk tutup bukak peti..hehehe