Followers

Saturday, February 2, 2013

big dinner treat

Tonight Husbeast gave us (us + his side of family) a treat for dinner.
Dah lama tak berkumpul ramai2, so...it was really a blast.
Even some of them couldn't make it due to their personal business.
Overall it was a very great event to bond up all of us together tighter.
My FIL lah yang paling seronok sebab bab makan2 ni memang la bab kegemaran dia.
Boleh tahan banyak jugak dia meratah lauk pauk yang ada tu.

We ordered triple set of tom yam dishes, siakap steam + 3 rasa, kailan belacan and etc.
Memang la syok ber'thai cuisine' ni, sangat membuka selera.
Makan tak hengat sampaikan terasa seolah2 seperti berada di Thailand. ~okeyh, dat's too much.  T__T
Apa pun da treat was nice and delicious.
Wutever dat could make our stomach stop whistling memang sedap aje.
Lagi2 when you got to go home in a sleepy mode. ~heaven!
Sampai rumah tinggal panjat katil aje khenn? Hu hu hu.

  while waiting for the others to come. everything looks delicious aite? I asyik dok telan air liur je mengadap lauk pauk ni. T__T

 Young-Lady dah makan dulu time ni. she couldn't wait any longer to savor da meals. my FIL's carrot susu tu memang mengancam kan? 

 bila semua dah sampai, we all dah tak tunggu2 lagi dah, terus aje bersantap. I rasa malam ni Husbeast and his father were da winner of 'whoeatsdamost'. nom nom  n__n

my MIL with her big sis -mak long. I sangat happy tengok they all berselera menjamu makanan yang ada ni. 

 I memang macam tu okeyh. perangai gedik tetiba jek datang bila depan camera. tengok tu, Young-Lady pun sama. tsk tsk tsk. beside me is my MIL's second sister -Mak Ngah.

 my FIL and my SIL. she brought along her frens with her sebab siblings yang lain tak dapat nak ikut. nak mencukupkan kuota coz we have ordered everything for a total of 10 persons.

 faces of bloating people. masing2 kekenyangan sudah. he he he

 overall, we had a good night with a good dinner. cuma tinggal nak dapat a good night sleep aje ni. ~wallah!

Please bear in mind, my in laws is a group of a very polite people.
They don't flirt with camera like my family do.  T__T
Dat's why la dalam entry ni all da pics are very well mannered.
I kan pemalu (bluwek), so dalam gambar ni I pun jadi terlalu bersopan which makes me roll my eyes looking at my own pic.
 

6 comments:

IndaMarya said...

Hi dear, kalau di Perlis ni bergerak setapak ja restoran ala Thai, merata2 masakan ala Thai, maklum la kami berjiran dgn siam kan, now dh banyak rstoran ala Thai ni bersepah di perlis ni.kalah pulak rstoran makanan ala kampung.kebanyakan frm siam tu ialah org2 Islam Petani, ckp pelat kelantan.tomyam jgn ckp la..terangkat ! !

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

makan ramai2 mcm ni meriah jer nampak

CeqGu said...

Masakan thai tu peberet ckgu.....aduh bikin meleleh la baca entry ni.....psssstttt apa nama restoran ni?

LYAfrina said...

meriahnyer dinner.. penuh semeja dgn makanan

Uncle Lee said...

Hi Red Rose, I have not experienced a family get together many years, maybe 20, ha ha.
Really nice to see families get together over dinner.
And so much food too.
I can imagine everyone having fun as well makan dua pinggan nasi.
I enjoyed looking thru the really nice well taken photographs.

Have fun and keep well.
Lee.

ummiross said...

Bset kan dapat makan ramai2 macam ni, meriah jadinya!