Followers

Wednesday, January 23, 2013

no more crepe pliss!

Alahai rindunya I with my writing hut ni. 
Not even got no new entry, tapi nak jenguk pondok sendiri pun tak dan.
I'm busy with one project handled by my department to install a tracking device software at all da leasing, thin client and opac pc yang ada kat PSZ.
PC dah la banyak, and need to be ready with complaints from users lagi...pening!
There will be complaints since students are not familiar with da new software khenn?
Lagi2 from da foreigners. ~so, I need to be ready with da most appropiate answer. ~pengsan!

Balik aje dah kepenatan, and it really shows on my face agaknya.
Coz Husbeast dengan rela hati bawak we all dine out since monday.
Dah 3 hari I tak masak hoccay. ~arrrggghhhhh!
Apo lah nak jadi dongan den ni?
I guessed being a career woman is very challenging indeed aite?
Especially when you are working in da workplace yang memerlukan ketelitian in everything.
Bermain dengan sistem and server ni is not a monkey business.
It's either you nailed it or you screwed up. ~sigh sigh sigh

And to bring back da smile on my face, Husbeast bought me 2 boxes of strawberry crepe from his ex-schoolmate.
Aawwwww...dat's soooooo sweet. 
Well, nice...nice...but ummm...I think we need to stop buying all kind of crepes. 
Coz I'm beginning to had enuff of dis thing. T__T
Lepas ni sure I tak lalu nak telan all kind of 'lempeng'.
Tak kira la western style ke, malay style ke...just need to give it a break. ~muak sunggoh! kih kih kih.
But they were very delicious actually coz da combination goes really well together. ~3 ketul jugak I hadap. T__T

2 boxes okeyh! Husbeast bukan makan pun. saje je nak suh bini dia ni membesar bagai johan. T__T

using fresh strawberries tau. memang lah taste so wonderful when marrying da fruit and cream together. ~heaven.

 I suka. but I need to give it a rest. all these creamy food intake boleh buatkan babat I menebal tau. ~oh no!  T__T

11 comments:

Uncle Lee said...

Hi Red Rose, wow! You an IT savvy lady. Good for you. I am impressed.
I love those crepes, long time, 30 years have not eaten them. Ada lagi? Ha ha.
You have a nice day. Senang datang.
Lee.

Uncle Lee said...

By the way Red Rose, you sure have a million dollar smile. Ni la bila nampak this smile boleh lupa nama mak, ha ha ha.
Under different circumstances...if I see this smile, terus I chari florist kedai....send you a bouquet of roses with a card....
"Lady, these just to make the roses jealous of your smile". Ha ha....

You simpan satu lagu dalam hati.
Lee.
Ps, senang datang, ya.

Ummi Iman said...

Sampai dah muak ;) sis ni sekali pun belum try any crepe lagi ^ ^

IndaMarya said...

Hi RedRose, sukenya dia makan crepe tu smpai muak..amboi kita di sini ulu Perlis ni tk prnah rasa lagi.betul kata Uncle Lee, keep that sweet juicy smile always..

Kakzakie said...

Kerja apa pun perlu perhatian dan ketelitian - itu yg kadang letih sampai malam.

Dah macam-macam crepe ada di pasaran sekarang kan..

ummiaiman said...

redrose. .sedapnya. .nak sikit boleh?
salam perkenalan

MaMa Rey said...

myam sedap tengok crepe tu..
samapi tiga ketul dihadap hehehe..

wanie amerie said...

mmg sedap crepe ni..tapi tulah, mmg sekali sekala bole la..kang selalu muakkk..

hana hadi said...

eh strawberi..mesti rasa eskrem

CaDLyNN said...

kene try gak lempeng2 ni satu hari nnti tp no too durian crepe..ekekeke

ashra said...

Hehe......mmg kalu da stat makan crepe ni,mmg layannzzzz.
Tapi kalu selalu,nanti feel sedap nye pun ilang...kan...