Followers

Tuesday, January 1, 2013

new stuffs for da new year

Happy New Year to all of you who read my blog!
Oh my God! I have a very good start of 2013 today.
I came to work early (bersemangat lah kununnya), I got a compliment from my fren saying dat I look stunning due to my 'put on a lil' weight' new look, and my office's empty (seriously, dis's da best part of all). Hak hak hak.
I don't believe da compliment actually tapi tipu la kalau I tak suka dengar khenn? 
But when I ask Husbeast about it, dia kata nampak sama aje. T__T
Well, no biggy lah...at least ada jugak yang bermurah hati nak puji.

Today we went to search for futsal shoes coz Husbeast dah gian to put himself back in da court.
Sempena thn baru ni, he wanted to get back to his former shape.
Geng2 futsal dia dulu pun actually dah lama dok pujuk to have him back in da team.
But due to his pile up works, selalu aje bertangguh.
It's like his new year resolution lah tu kot.
So after dis, every Wednesday will be my off day from cooking.
Happy? Of coz but I must say dat I akan semput la melayan Young-Lady sorang2 kat rumah nanti. ~sigh sigh sigh.

And I manage to grab sumthing for myself too. Yaaayyy!
My HTC is functioning in 'crazy mode' for da past few days.
I pun tak sure what did I do wrong sampai dia jadi gila mcm tu.
I dun have any problem texting anybody, but I couldn't receive any text from the others.
Susah okeyh coz it doesn't appear to screen whenever I press on my 'messaging' button to see the incoming messages.
It will always shows my last conv. with others on 24th Dec 2012 and dat's it!
It stopped right there ever since. ~very frustrating.

So skg Husbeast got no problem at all to track me down everyday like he always did. ~no kidding, he really do dat everyday. T__T
Suka la dia got to play his detective role again.
Tapi I pun apa kurangnya, now I can show off my new phone with my siblings yang very into da latest technology tu semua. Yezza!
Walaupun takkan dapat la nak lawan their super cool gadgets khenn.
At least I boleh download mcm2, like da camera 360 application tu.
Serious jakun when the outcame makes me look super gojes. hak hak.

 Husbeast's new shoes. honestly, I'm shocked dat he pick dis colour. tapi ok la, pada I mmg cantik.  ^__^

 Young-Lady pun dapat sepasang jgk tau. Since her feet is getting bigger, mmg nak kena tukar yg baru. So we bought da new one with 2 size larger than hers. lepastu I belikan stoking tebal so da shoes could fit her perfectly. boeh la dia pakai lama sikit. nak jimat punya pasal. kih kih kih.

 and I got dis from Husbeast. hajat hati nak mintak iPhone5, tapi Husbeast buat tak layan je when I ask for it. he picked dis one without my approval okeyh! Tapi I pun tak approve dalam hati aje. nak tunjuk depan dia I tak berani. hu hu hu. ~kopak pakcik!

 tak byk beza pun from my htc. a bit bigger but thinner, which quite awkward to my grip. murah aje okeyh. and I don't understand wut is it with Husbeast and specifying me with white handphone. sejak tunang dulu lagi dia dah set, his phone will be black and mine will be white. full stop! ~redha aje lah. T__T

terus try on da camera 360. holoh holoh holoh...teruja tiba2 I jadi jelita with flawless skin. hak hak hak.

Husbeast pun suddenly look so handsome with da capture from dis application. terasa we all ni sama cantik sama padan plak. kah kah kah. ~dah start dah.... T__T

 ok! obviously...I need to stop. hik hik hik.

and dis was our dinner yesterday. hari ni we all dine out at Johnny's, so...no pic. bosan okeyh asek2 gambar kat Johnny's. -__-
semalam I terlupa nak tayang, so tayang hari ni lah. ha ha ha

9 comments:

Nur-nba said...

Hehe.. Tergelak akak baca entri Redrose ni.. Sememangnya Redrose dan suami sama cantik dan sama padan.. (eh betul ke ayat ni..)

Cantik juga handphone tu.. Badan naik ke.. hmm Kak Nur tengok maintain slim je.. Cun dan jelita lagi.. ;)

IndaMarya said...

cerianya hidup dieee..its gd to see you are having the hell of a time.bagus.tk da tnsion dan redha saja .tpi yg patut2 la kan.he.he.yg tk puas hati diam saja la.anyway I agree, memang flawless la..teruskan jaga kecantikan..kita akan rasa confident menghadapi hari2 kita kan kan kan?

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii bestnye dpt tipon baru. akak ni dok teringin iphone5 tu dah lama, ntah bila en. abah nak belikan..hehehe

Hnahdy said...

nanti ada la surprise tuu.hehe

Faqihah Husni said...

wowww. new phone. at first i thought it was iPhone . heheheheheh

ieyda said...

wow dapat yg nie pun dah kira bertuah ....hihihihii

CaDLyNN said...

need new sportshoes jugak..dah lame tak jogging..uhuhuk..n n..nk hp baru..haahaha..tamak..

happy new year :)

Arizakiah said...

Memang sama cantik sama padan bagai pinang dibelah dua..ahaks....
gegirl pun dah besar.....mummy doakan mudah2an cepat gegirl dapat adik....he..he..he

cweet pinky said...

wah , besnye , hahaahaha , guna la campor2 pown , tak semestinya tak sayang bahasa , hehehe , alahai , sebab CP pown suke cecampur nih :P