Followers

Wednesday, January 30, 2013

My Young-Lady got hurt! T__T

I kan dah lama tak tunjuk gambar lauk pauk.
So, I got some email from readers asking me... 'why?'  !__!
Ada yang ingat I dah tak masak for dinner lagi.
No...no...no... I still masak for my family.
Lagipun Husbeast is not sumone who love to tapau food for his meal.
Cuma, lauk pauk I sama aje.
I've been rotating da same dishes yang you all dah muak tgk sebelum2 ni. 
So, malu la nak tunjuk benda yg sama byk2 kali khenn?  T__T

Hari ni, I punya lah berkobar2 nak tayang my dinner yang I tak pernah tayang sebelum ni.
Bukanlah menu complicated mana pun, It's just dat Husbeast won't eat dis so often.
Time dia mintak la baru we all dapat bersantap dengan lauk ni.
But then, while I was busy preparing everything to cook da dish...sumthing happened.
Young-Lady jatuh tangga sebab dah perasan diri tu gagah sangat nak mengangkut her funny bike downstairs.

Apa lagi, semua sudip and senduk I campak aje to go and get her.
Patah hati bila tengok anak jatuh tergolek macam tu.
It took a while jugak la for me to stop her from crying.
Nak pujuk bukan senang, but when I said she could have anything for dinner tonight...terus aje berenti nangis. ~bertuah punya anak.
Nak tak nak, I ikutkan jugak la eventhough dah rasa muak sangat with her choice of food.
If it's not THAT, it would be THIS, If it's not THIS, it would be THAT. ~typical daddy's lil girl.
Tak kisah la, janji perut we all kenyang.  -__-

 kununnya today I nak tayang lauk sambal tumis telur puyuh. but looks like it have to be postponed lah kot. he he he

da lower lid of her left eye tercedera sikit. she's so lucky it's not her eye yang got hurt. kalau tak, dengan I sekali pun meraung. ~mohon dijauhkan lah.  T__T

 funny purple four-wheel bike ni la yang dia sebok nak angkut bawak turun. dat bike memang we all letak kat atas and dat pink scooter memang duduk bawah. so she can have a ride whenever she's up or downstairs. tapi kenapa agaknya dia sebok nak bring down da one dat belonged upstairs. ~nak jadi cerita lah kot.

 terpaksalah parents cik kak tu telan Pizza Hut ni walaupun dah rasa tersangat lah muaknya. she's so lucky today. kalau tak kerana nak memujuk, she'll be having lauk jawa like always. kata pun nak kekalkan tradisi. hak hak hak.

psst! I memang masak guna wok. Had tried to use those cooking pan yang penuh bergaya tu, tapi I rasa tak puas.
Kuali tak glemer ni jugaklah yang I cari balik. ~dasar org kampung khenn?  ^__^

9 comments:

IndaMarya said...

kesyiannye die nangis,my cucu pun sama kalau kena sikit adoi bukan main teruk dia meraung .and yes payah nak pujuk.last2 kata kalau tk bhnti nangis pak cik guard dpan gate umah akan ambik dia.baru bhnti teriak..besa la anak sorang msti manja kan? young lady tua 4 bulan dri my cucu, prangai lebih kurang la..kesayangan keluarga kan.nanti dpt adik dia ok la tu.nanti dlm pntang mak dia pulak yg manja.tengok la nanti..he he

suri solehah said...

alaa..kesian anak dara jatuh,,takpe sikit je lukanya ye sayang,,,,

harnidahussin said...

alahai...kesiannya...

haritu pun anak sedara hubs jatuh kerusi sampai berdarah hidung...baru tahu duduk diam...

ummiross said...

Alolo..kesiannya, takpe atleast hajat dipenuhi juga.

Ummi pun suka guna kuali untuk masak, senang nak kaup balik, hehe..

Knor said...

sikit aje tu..nak bermanja aje tu..

sambal puyuh ..macam nak try aje..

Ratu Hatiku said...

ksiannya..nsb baik x kena dkt mata..

CeqGu said...

mujur tak kena mata kan....syukurlah....pssttt wok baru beli ker tu....hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sian dia..Nasib tak kena mata...

Hajar Hashim said...

adui.. syiannya dia... nasib baik sikit jer cederanya..