Followers

Wednesday, January 16, 2013

my colleague is a real joker

I'm having a good day today.
From morning till night I happy aje with everything yg berlaku.
Bukanlah best mana pun, cuma I ngade2 menghappykan diri.
Dis is important to keep me motivated. Hik hik hik.
But memanglah menjadi coz one of my colleague tu buat lawak serabut perut.
Harap muka aje macam hero Uganda, tapi sound system OUT!
And we call him Abul. ~budak poyo yg tak boleh blah!

My big boss ask him whether he has Farhan's (one of PSZ's vendor) phone number or not.
Masa tu pulak around 11.30am, which is very late for sumone to be back from morning break.
So masuk2 aje dah kena terjah with my boss khenn...terkulat2 I tengok muka dia nak menjawab.
With some courage dia pun cakaplah ada, and not one...but two phone numbers yg available.
Then he took out his wallet and read out his sim card holder yg contained PUK number tu.

I heran jugak, but then I thought maybe he bought dat sim card for Farhan.
Lepas tu pulak he gave da second number from his phone. ~Yang ni nampak logik la kan.
Done giving those numbers my boss terus aje make a phone call.
Suddenly, phone si Abul yang ringing.
But because my boss was too busy waiting for 'Farhan' to answer dia tak perasan lah bunyi ringing tu kat mana.
Dengan muka cam best si Abul ni terus aje bersuara..."eh, Cik Sikin call saya."
My boss pulak kerut2 dahi bila dengar dia tanya macam tu.

"Kenapa pulak I nak call You, I tengah tunggu Farhan jawab phone ni."
I dgn tak membuang masa terus aje tanya Abul yang dia bagi tadi tu nombor siapa.
Guess wut? He gave her HIS OWN NUMBER instead of Farhan's.
Berdekah2 we all gelak sampai sakit perut I.
Dah la tu, bila mintak number si Farhan afterward dia kata takde.
Boss dengar macam tu je terus geleng2 kepala and giggled.
Coz he has a dark skin tone, instead of merah...muka dia jadi lebam menahan malu. Kih kih kih.

After my boss keluar I sambung gelak sebab memang sangat poyo okeyh!
Dengan gigih he explained to me dat he was too nervous sebab balik lewat.
He couldn't really hear da question. ~nak cover malu khenn? hu hu
Lepas tu dia down gila coz now our boss got his number.
Not one... but both of them! Hak hak hak.
Kenapa down? Of course lah, after dis hidup dia takkan keruan. 
Coz lepas ni kalau he's out to sumwhere during office hour, most likely our boss sendiri yg akan call to know where have he been.
Nasib ko lah Abul.  T__T


tadi I beli durian crepe from my colleague of a different unit. saje beli meriahkan sales member. tapi I jamu habis kat diorang ni since I bukannya peminat durian. dat 'tough' guy tu lah Abul. T__T

 badan aje gagah, speck dah macam Clark Kent, tapi sekali kena jerkah dengan bos...terus kalut. dah la tu, dengan durian crepe pun jakun. holoh holoh holoh. 

 malam ni misi menghabiskan all my frozen food. when you cook almost daily, frozen food jarang bersentuh. sampai dah nak expired. so I decided to finish it all.

 boleh teka tak wut is dat? it's actually chicken nuggets + potato cubed in thick spicy + sweet gravy. belasah aje lah asalkan dapat habiskan stock before the expiry. hi hi hi.

8 comments:

IndaMarya said...

my dear, you make me laugh out loud. lawak tengah malam..he he.Orang mcm tu pun ada.tpi orang mcm tu la yag menceriakan hidup kita to motivate us to go to work eagerly evry morning kan?

harnidahussin said...

nampak sedap la chicken nugget tu..
tadi ingat ayam masak merah...hahaha

apasal la gambaq makanan yg nampak dulu ni...hahaha...

||Sis aLeaSaRa|| said...

yelah ingatkan semua tu aym msk mrh.mmg lawak si abul tu.sy pun kdg2 suka kalut klu bos tiba2 terjah tepi meja tya mcm2.lain sy nk jwb lain yg keluar adeihhh!!!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bak sikit chicken nugget tu hehe

Ratu Hatiku said...

Hehehe....lawak...
Sedapnya nugget tu igtkan aym smbl td :D

hana hadi said...

feztime hana makan durian crepe adalah semalam.rasanya itu mungkin kali terakhir kot. dah habis musim durian

LYAfrina said...

ideal bagus...
nugget pon leh dijadikan menu masakan

zaty said...

laaah ingatkan ayam potong kiub rupanya nugget..mcm sedappp aje nampak.lapar plk sy. ^^